با فرسایشی شدن جنگ اوکراین و نبود هیچ افق روشنی برای پایان این جنگ، دو طرف مخاصمه میکوشند خود را از منظر نیروی انسانی و تسلیحات تقویت کنند. روسیه به دلیل جمعیت بسیار بیشتری که نسبت به اوکراین دارد از منظر نیروی انسانی دست بالا را در این مسئله داراست. همچنین مسکو میراثدار کارخانه تولید تسلیحات شوروی است که این کشور را در موضع برتری نسبت به کییف قرار میدهد.
به گزارش تله تریدر، مجلس دومای روسیه به منظور افزایش شمار سربازان این کشور با تصویب قانون جدید، سقف سنی سربازی اجباری در این کشور را از ۲۷ سال به ۳۰ سال افزایش داد. با این حال، کف سنی مربوط به خدمت سربازی همچنان همان ۱۸ سال باقی ماند.
براساس قانون جدید، سربازان وظیفه میتوانند طی قراردادهای یک ساله برای خدمت در ارتش دو دورههای اضطراری، بسیج عمومی، حکومت نظامی و درگیریهای مسلحانه یا مشارکت در حفظ یا بازگرداندن صلح و امنیت بینالمللی ثبت نام کنند. انتظار میرود قانون جدید از اول ژانویه ۲۰۲۴ اجرایی شود.
روسیه در ابتدای عملیات ویژه نظامی خود علیه اوکراین که از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، تنها از ۱۹۰ هزار نظامی بهره گرفته بود، اما با زمینگیر شدن نیروهای این کشور در محورهای مختلف روسیه اقدام به فراخوان بسیج عمومی برای نخستین بار از زمان جنگ جهانی دوم کرد.
طی این فراخوان ۳۵۰ هزار نظامی جدید به ارتش این کشور ملحق شدند و مسکو توانست به پیشروی خود در محورهای مختلف ادامه دهد به طوری که اکنون ۲۳ درصد خاک اوکراین تحت کنترل نیروهای روسی است.
اما مجلس ایران بعد از صد سال هنوز سقف سنی سربازی اجباری را پنجاه سال ثابت نگه داشته.
آیا افراد بالای سی سال از نظر سربازی کارایی دارند؟؟؟؟
سی سال کجا!!؟؟
پنجاه سال کجا!!!!؟؟
روسیه در شرایط جنگی سقف سنی سربازی اجباری را سی سال قرار داده اما
ایران در شرایط صلح هنوز سقف سنی سربازی اجباری را پنجاه سال می داند