کیومرث حبیبی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان امروز در جلسه کمیته زیرساختهای اربعین، به لزوم تسریع در اتمام پروژههای ثبت شده در سامانه منتاک اشاره کرد و گفت: سامانه منتاک مخصوص طرحهای عمرانی اربعین ۶ استان مرزی شامل ایلام، کرمانشاه، خوزستان، آذربایجان غربی، کردستان و سیستان و بلوچستان است که در آن میزان پیشرفت طرحهای برنامهریزی شده به دقت رصد و پیگیری میشود.
او با بیان اینکه پروژههای عمرانی در این سامانه در قالب پروژههایی با اولویت اول، دوم و سوم تعریف شده است، افزود: تعداد پروژههای عمرانی استان کردستان در این سامانه ۱۵۹ پروژه است که از این تعداد ۱۱۶ تعداد، پروژه با اولویت اول به ثبت رسیده است.
حبیبی در ادامه به ضرورت اتمام پروژههای با اولویت اول تا قبل از ایام اربعین در استان تاکید و اظهار کرد: پروژههای اولویت اول باید تا قبل از اربعین به اتمام برسد، در غیر این صورت عملکرد منفی برای استان لحاظ میشود بنابراین از دستگاههای اجرایی درخواست داریم با توان توان نسبت به اتمام پروژهها اهتمام ورزند تا بتوان به زوار اربعین خدمترسانی مناسب داشته باشیم و این ایام را با کمترین مشکل سپری کنیم.
او با بیان اینکه در سال گذشته در بخش ارتباطات تلفنی و فناوری اطلاعات مشکلاتی داشتیم، گفت: انتظار میرود این مشکلات در اربعین سال جاری و در محدوده مرز باشماق رفع شود.
حبیبی ادامه داد: ساماندهی مبادی ورودی شهرها نیز به صورت ویژه در دستور کار قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: پروژههای عمرانی اربعین به دو بخش کوتاهمدت و بلندمدت تعریف شده در بخش پروژههای کوتاهمدت اعتبار لازم ۲.۵ میلیارد تومان که ۱.۷ مربوط به بخش آب و ۸۳۰ میلیون تومان مربوط به بخش فاضلاب است.
او اعتبار پروژههای بلندمدت این شرکت را ۶۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: امسال در بحث تامین زیرساختها مشکلی نخواهیم داشت و تمامی تجهیزات خریداری شده و آماده نصب است.
محمد فرهاد، پیشرفت پروژههای عمرانی تعریف شده را ۴۰ درصد خواند و گفت: اولویت ما تامین آب پایدار بلند مدت برای این منطقه است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کردستان نیز گفت: راهداری ۱۰۵ میلیارد تومان برای تامین زیرساختهای اربعین اعتبار دارد که ۴۵ میلیارد آن مربوط به نگهداری راه و ۲۵ میلیارد نگهداری علائم و ایمنی راه و ۳۵ میلیارد نیز به مرز باشماق اختصاص دارد.
فرزاد حسنی با بیان اینکه تعهد راهداری در روکش آسفالت در محورهای منتهی به مرز باشماق، محور سنندج باشماق مریوان است، افزود: این میزان تعهد در این محور ۳۰ کیلومتر است ضمن اینکه علاوه بر آن پروژههای دیگری در سطح استان داریم که محور تردد زوار است و برای آنها نیز برنامه داریم و بخشی از کار به اتمام رسیده و مابقی نیز در حال انجام است.
او اذعان کرد: برای روکش و اقدامات حفاظتی جادهها، بالغ بر ۱۰۰ میلیارد قرار داد بسته شده که ۴۵ میلیارد تومان توسط اربعین تخصیص یافته است.
حسنی با اشاره به اینکه در مرز باشماق نیز ۸ میلیارد تجهیزات خریداری شده است، گفت: خطکشی ۸۰۰ کیلومتر از راهها، ارتقا حفاظ ایمنی به طول ۷ کیلومتر، اجرای روشنایی نقطهای و ایمنسازی اضطراری در ۴۰ مقطع، احداث و نگهداری ۲۵ دستگاه چراغ چشمک، نگهداری ۲۵ کیلومتر روشنایی از دیگر اقدامات انجام شده در مسیرهای منتهی به مرز باشماق است.
شایان ذکر است در این جلسه دیگر مدیران کل و نمایندگان دستگاههای اجرایی استان نیز به تشریح عملکرد دستگاههای خود در ساخت پروژههای عمرانی اربعین پرداختند.