انتظار افزایش نرخ بهره بانکهای مرکزی آمریکا و اروپا قیمت نفت را در روز دوشنبه پایین آورده، اما کاهش عرضه و امید به بهبود رشد اقتصاد چین، آن را در سطح ۸۰ دلار نگه داشته است. قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۱۷ سنت معادل ۰.۲۱ درصد کاهش به ۸۰ دلار و ۹۰ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۱۶ سنت معادل ۰.۲۱ درصد کاهش ۷۶ دلار و ۹۱ سنت معامله میشود.
نفت برنت و نفت آمریکا به ترتیب ۱.۵ و ۲.۲ درصد در هفته گذشته افزایش قیمت داشتند که چهارمین هفته پیاپی افزایش قیمت آنها بود. انتظار کاهش عرضه نفت ائتلاف اوپک پلاس و بالا گرفتن درگیریهای بین اوکراین و روسیه پس از خروج روسیه از قرارداد کریدور دریایی ایمن برای صادرات غلات که با میانجیگری سازمان ملل بسته شده بود، قیمت نفت را در سطح بالایی نگه داشته است.
تحلیلگران عقیده دارند علی رغم افزایش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا که میتواند بازار نفت را در کوتاه مدت بیثبات کند، کاهش عرضه اوپک پلاس و محرکهای اقتصادی بیشتر چین قیمت نفت را در سه ماهه سوم سال جاری میلادی افزایش میدهد. برخی انتظار دارند قیمت نفت آمریکا هم در این فصل به ۸۰ دلار در هر بشکه برسد. سرمایهگذاران پیش بینی میکنند فدرال رزرو آمریکا و بانک مرکزی اروپا نرخ بهره را در اجلاس این هفته ۲۵ واحد افزایش دهند. همه چیز بستگی به اظهارات جروم پاول، رئیس خزانهداری آمریکا و کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا دارد. بالا رفتن نرخ بهره سرمایهگذاریها را کاهش داده و ارزش دلار را بالا برده است، بنابراین خرید نفت برای دارندگان سایر ارزهای دنیا گرانتر میشود.
شرکتکنندگان بازار همچنین انتظار دارند پکن محرکهای مالی جدیدی برای حمایت از رشد اقتصاد معرفی کند که میتواند تقاضا برای نفت را در دومین مصرف کننده بزرگ دنیا بالا ببرد. وزیر انرژی امارات در روز جمعه گفت اقدامات ائتلاف اوپک پلاس برای حمایت از بازار نفت در شرایط فعلی کافیست و در صورت نیاز به اقدامات بیشتر، تنها یک تماس تلفنی لازم است.