یک فیلمساز گفت: برخی از اقشار جامعه با سینما قهر کرده‌اند که همین امر سبب خالی بودن سالن‌های سینما خصوصا در شهرستان‌ها شده است.

نخستین دوره جشنواره ملی فیلم کوتاه مستند و داستانی زریبار از تاریخ ۱۸ تا ۲۱ تیرماه ۱۴۰۲ در شهرستان مرزی مریوان برگزار شد که پس از انتشار فراخوان جشنواره، بیش از ۱۲۰ اثر از استان‌های مختلف به دبیرخانه این جشنواره رسید. همچنین پس از بازبینی اولیه آثار توسط هیات انتخاب مجموعا ۷۷ اثر از سراسر کشور انتخاب شد.

 در نتیجه از این تعداد ۲۵ فیلم کوتاه انتخاب شد که به مدت ۳ شب در فضای باز و به صورت سینما سیار در شهرستان مرزی مریوان با حضور کارگردانان وجمع کثیری از مردم شهر وگردشگران در پارک تفریحی شانو به نمایش در آمدند.

 گفته شده است که در این جشنواره مجموعا ۲۱۷ دقیقه فیلم داستانی و ۸۸۴ دقیقه فیلم مستند در طول ایام جشنواره اکران عمومی شده است که با استقبال کم نظیر مخاطبان ودوستداران هنر هفتم روبرو شد.

اکران فیلم در فضای باز با مشکلاتی همراه است 

فرید نیک خواه از فیلم سازان استان کردستان، مدیر عامل موسسه فیلم سازی نیما فیلم مریوان و دبیر نخستین جشنواره ملی فیلم کوتاه مستند وداستانی زریبار گفت: جشنواره مرزی مریوان با موضوع آسیب‌های اجتماعی ومحیط زیست در این شهرستان مرزی برگزار شد که علاوه بر موضوعات مذکور، این جشنواره با ایجاد شور ونشاط اجتماعی و با هدف آشنایی بیشتر مردم با مقوله فیلم کوتاه و فراهم نمودن بستر وشرایط عرضه فیلم‌های کوتاه مستند و دادستانی به مخاطبان همراه بود. 

وی ادامه داد: بی شک اکران فیلم در فضای باز مشکلات خاص خود را دارد و با توجه به اینکه شهرمرزی مریوان از نقاط محروم وکم برخوردار و فاقد زیر ساخت‌های مورد نیاز است؛ اما چنین جشنواره‌ای با تمام مشکلات پیش آمده برگزار شد. ما سعی کردیم تا بهترین نحو این دوره از جشنواره را برگزار نماییم وبه همین خاطر محدودیت‌ها نتوانست مانع برگزاری جشنواره شود.

نیک‌خواه در ادامه توضیح داد: لازم به ذکر است که این جشنواره با افق به آینده و پس از تامین زیرساخت‌های مورد نیاز برای برگزاری آن در سطح بین الملل تلاش خواهد شد.

سینماگران

برگزاری جشنواره راهی برای آشتی دادن مخاطبان با سینما است 

دبیر نخستین جشنواره مرزی مریوان گفت: با عنایت به اینکه در شرایط فعلی به دلایل متعدد اقشار مختلفی از جامعه با سینما قهر کرده‌اند، همین امر سبب خالی بودن سالن‌های سینما خصوصا در شهرستان‌ها شده است، یکی از راه کارهار‌های اساسی وبنیادی آشتی دادن مردم با هنر سینما برگزاری چنین جشنواره‌هایی است که فیلم‌ها با ساده‌ترین شیوه وحتی بدونه پرداخت هرگونه هزینه به مخاطبان عرضه شود ومخاطبان با سینما آشتی داده شوند.

وی ادامه داد: همچنین برگزاری چنین جشنواره‌هایی که فیلم‌ها در فضای باز پارک‌ها وتفریحگاه‌ها اکران می‌شوند، علاوه بر پرکردن بخشی از اوقات فراغت مردم می‌تواند کارکرد‌های بسیاری در زمینه فرهنگ سازی وکاهش آسیب‌های اجتماعی وفرهنگی داشته باشد.

نیک‌خواه در ادامه عنوان کرد: از آنجا که فیلم سازان عرصه فیلم کوتاه هیچ تریبونی بجز جشنواره‌ها برای عرضه ونمایش آثار تولید شده خود ندارند و بیشتر جشنواره‌ها در سالن‌های سینما و اکثرا برای مخاطبان خاص نمایش داده می‌شوند؛ در چنین شرایطی فیلم کوتاه که به عنوان یکی از ابزار‌های پرقدرت برای انتقال مفاهیم و... بشمار می‌رود می‌تواند کارکرد‌ها وتاثیرات متعددی در جامعه داشته باشد.

کم هزینه‌ترین روش برای دستیابی به اهداف جشنواره‌ها، اکران فیلم در فضای باز است

وی افزود: همچنین شاید بهترین و کم هزینه‌ترین روش برای رسیدن به اهداف برگزاری جشنواره‌ها اکران فیلم‌ها در فضای باز و از طریق سینما سیار در اماکن عمومی مانند پارک‌ها و تفریحگاه‌ها باشد که بهترین ومناسب‌ترین شیوه ارتباط با مخاطبان هنر هفتم است.

نیکخواه در پایان گفت: شهرستان مرزی مریوان به واسطه آب وهوای معتدل، جنگل‌های بلوط و دریاچه زریبار که یکی از منحصر به فرد‌ترین دریاچه‌های آب شیرین جهان به شمار می‌رود این پتانسیل را دارد که در برگزاری جشنواره فیلم زریبار شاهد تاثیرات مثبت در رونق بخشیدن به صنعت گردشگری این شهرستان مرزی باشیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.