غلامرضا مهدوی با بیان اینکه شوراهای حل اختلاف بر اساس قانون مانند سایر مراجع قضایی وظیفه رسیدگی تخصصی به یک سری دعاوی را دارند، گفت:حدود ۴ هزار نفر در استان تهران که از فرهیختگان جامعه هستند بصورت افتخاری با شوراهای حل اختلاف استان همکاری میکنند.
مهدوی ادامه داد: حدود ۳۰۰ قاضی نیز برای نظارت، رسیدگی و صدور آرا با ما همکاری میکنند.ماهانه حدود ۷۰ هزار پرونده در شوراهای حل اختلاف استان تهران تشکیل میشود که معادل یک چهارم پرونده های تشکیل شده در کل کشور است.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان تهران گفت: بر اساس رسالت شوراهای حل اختلاف همواره سعی ما پر رنگ کردن بعد سازشی در شوراها بوده است.
مهدوی ادامه داد: در حال حاضر ۱۵۰ شعبه ویژه صلح وسازش در کنار محاکم و دادسراها مستقر شده است و ۶۴ شعبه تخصصی نیز در اتحادیهها و اصناف و شهرکهای صنعتی ایجاد کرده ایم.
رئیس توسعه حل اختلاف استان تهران با بیان اینکه چند سالی است که مقام معظم رهبری شعار سال اقتصادی تعیین میکنند، افزود:با توجه به قانون جهش تولید دانش بنیان، ۱۳ شعبه تخصصی ویژه حل اختلاف در شهرکهای صنعتی ایجاد کردهایم که بسیار موفق بوده اند.
وی ادامه داد: در چند ماه اخیر ۶ شعبه تخصصی شورای حل اختلاف در شهرک صنعتی شمس آباد ایجاد شد که طبق آمارها ۸۵ درصد پرونده های ورودی به این شعبات با صلح سازش مختومه شده اند.
مهدوی ادامه داد: نکته قابل توجه این است که از رسیدگی به تمامی پروندههای ارجاعی به شعبات ویژه حل اختلاف هیچ گونه شکایت و نارضایتی اعلام نشده است.
رئیس توسعه حل اختلاف استان تهران گفت: یک شعبه تخصصی نیز در پارک علم و فناوری پردیسان مستقر شده که تمامی پروندههای ارجاعی به این شعبه با صلح و سازش مختومه شده است.
مهدوی با اشاره به صدور گزارش اصلاحی در شعبات ویژه افزود: این گزارش برای افراد و حتی مراجع قضایی لازم اتباع است و قابل رسیدگی مجدد در مراجع قضایی نیست که موجب کاهش و پیشگیری ورودی پرونده به دادگستریها میشود.
رئیس توسعه حل اختلاف استان تهران گفت:شعبهای که امروز افتتاح شد رابطی بین شوراهای حل اختلاف و دانشگاه علامه طباطبایی است و وظیفه خود میدانیم تا از واحدهای دانش بنیان و علمی حمایت کنیم.این شعبه تخصصی امروز فعالیت خود را آغاز میکند.