رضا اخلاصمند روز یکشنبه در شورای حفاظت از منابع آب همدان گفت: در دیدار استاندار همدان با معاون وزیر نیرو بر اجرای طرحهای آب رسانی، تکمیل سد خرم رود و دیگر سدهای در دست اجرا، اجرای طرح آبرسانی به کبودراهنگ، تکمیل چاههای پدافندی تاکید و نتایج خوبی در این نشست حاصل شد.
او گفت: برای آبرسانی از سد تالوار به همدان در مرحله اول توزیع اعتبار ۲۲۰ میلیارد تومان دریافت و ابلاغ شد که تا شهریور ۱۴۰۲ به ظرفیت پیش بینی شده آبرسانی از تالوار دست مییابیم.
به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان ۱۲ ایستگاه پمپاژ آب در مسیر طرح انتقال آب از سد تالوار، مستقر و نصب شده که ۹ ایستگاه پمپاژ آب با ظرفیت ۱۸۰۰ لیتر در ثانیه را انجام و سه ایستگاه دیگر برای مواقع اضطراری به ویژه به کار گیری آنها حین خرابی دستگاههای موجود پیش بینی شده است تا همیشه آب مورد نیاز تامین شود.
اخلاصمند با بیان اینکه ایستگاههای شماره یک و ۲ از نظر تعداد پمپ تکمیل شده است گفت: مشکل دکل برق نیز تا ۲۰ روز آینده رفع شده و میتوان شهریور ماه یک هزار و ۸۰۰ لیتر آب آشامیدنی پایدار و سالم وارد مدار کرد.
او گفت: برای ایستگاه شماره سه نیز سه دستگاه پمپ آب هر یک با ظرفیت پمپاژ ۶۰۰ لیتر آب در ثانیه در مظر گرفته شده است که پمپ سوم برای شرایط اضطرار استفاده میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان گفت: برای تجهیز ۱۵ حلقه چاه پدافندی ۴۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات تنش آبی جذب شده که با ابلاغ این اعتبار مابقی عملیات عمرانی این چاهها به سرانجام میرسد.
اخلاصمند گفت: تکمیل سد خرم رود تویسرکان با توجه آبرسانی سیار به ۵۵ روستا پایین دست و تاکید و پیگیریهای وزیر نیرو در اولویت آب منطقهای همدان است که برنامه مالی برای این طرح به گونهای تنظیم شده که تا پایان امسال آبگیری شود.
او گفت: برای اجرای این طرح امسال ۵۱۰ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده و مابقی اعتبار مورد نیاز نیز سال آینده برای تکمیل طرح اختصاص مییابد تا مشکل آبرسانی به این ۵۵ روستا برای همیشه رفع شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان اظهار داشت: امسال باید در زمینه جذب اعتبارات استانی به منظور احداث بندهای بتنی بالادست سد اکباتان اقدام شود تا با حذف بندهای قدیمی و قرار دادن دریچه کنترل از برداشتهای غیرمجاز و بی رویه جلوگیری شود.
اخلاصمند خواستار اختصاص اعتبار مورد نیاز برای ساماندهی رودخانهها به ویژه در مکانهای حادثه و سیلاب خیز برای ایجاد دیوار ساحلی، گابیون بندی به منظور کاهش خسارت ناشی سیل، جلوگیری از تصرفات شد.
او گفت: نصب کنتور هوشمند برای همه مشترکان در دستور کار است تا با کنترلهای صورت گرفته از برداشت غیر مجاز منابع آبی زیر زمینی پیشگیری شود.
منبع ایرنا