خسرو شهبازی رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی گفت: سالانه ۵۴ هزار تن گوشت قرمز معادل شش درصد از تولید کشور، ۹۹ هزار تن گوشت مرغ معادل چهار درصد، بیش از ۳۵ هزار تن شیر معادل سه درصد، حدود ۱۰ هزار تن تخم مرغ معادل یک درصد و ۳۰ هزار تن عسل معادل ۲۳ درصد از سهم تولید کشور در این استان تولید و روانه بازارهای مصرف داخلی و استانهای همجوار میشود.
وی اضافه کرد: این استان با داشتن ۶.۲ درصد از کل مساحت کشور حدود ۷.۳ درصد از تولیدات دامی کشور را به خود اختصاص داده که علاوه بر تأمین نیاز غذایی داخل استان، بخشی از نیازهای پروتئین دامی سایر استانها را نیز تأمین میکند.
شهبازی ادامه داد: آذربایجان غربی در تمامی تولیدات دام و طیور به غیر از تخم مرغ خودکفا بوده و دارای صادرات به سایر استانها و حتی خارج از کشور است.
وی با اشاره به اینکه در تخم مرغ بیش از ۵۰ درصد نیاز از سایر استانها تأمین میشود، افزود: این استان علاوه بر داشتن رتبه نخست تولید عسل و رتبه سوم تولید جوجه یکروزه، در تولید شیرخام، گوشت قرمز، جمعیت گاومیش، جمعیت گوسفند و بز جزو استانهای پیشرو کشور است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه مصرف سرانه گوشت کشور شش کیلوگرم در سال است، اضافه کرد: میزان مصرف گوشت قرمز استان در سال ۲۰ هزار تن است که از این میزان حدود ۵۰ درصد سهم دام سبک (گوسفند) با ۱۰ هزارتن است.
شهبازی با اشاره به اینکه ۱۰ هزار تن گوشت قرمز معادل با ۴۶۰ هزار رأس گوسفند است، افزود: میزان تولید بره پرواری بیش از ۱.۵ میلیون رأس در سطح استان است که مازاد بره تولیدی استان به تهران و سایر نقاط ارسال میشود.
آذربایجان غربی دارای چهار میلیون و ۵۰۰ هزار رأس دام سبک و ۴۵۰ هزار رأس دام سنگین است.