رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: طبق آمار اخذ شده از مرکز قرنطینه دامپزشکی استان ماهانه ۱۰۰ هزار راس دام سبک و سه هزار دام سنگین به خارج از استان ارسال میشود.
خسرو شهبازی افزود: سالانه ۵۴ هزار تن گوشت قرمز معادل ۶ درصد از تولید کشور و همچنین ۹۹ هزار تن گوشت مرغ معادل چهار درصد، در این استان تولید و روانه بازارهای مصرف داخل استان و استانهای همجوار میشود.
وی با بیان اینکه استان آذربایجان غربی در تمامی تولیدات دام و طیور به غیر از تخم مرغ خود کفا بوده و دارای صادرات به سایر استانها و حتی خارج از کشور است، افزود: عللاوه بر گوشت قرمز و مرغ، بیش از ۳۵ هزار تن شیر معادل سه درصد، حدود ۱۰ هزار تن تخم مرغ معادل یک درصد و ۳۰ هزار تن عسل معادل ۲۳ درصد از سهم تولید کشور
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: این استان با داشتن ۶.۲ درصد از کل مساحت کشور حدود ۷.۳ درصد از تولیدات دامی کشور را به خود اختصاص داده که علاوه بر تامین نیاز غذایی داخل استان، بخشی از احتیاجات پروتئین دامی سایر استانها را نیز تامین میکند.
شهبازی با اشاره به اینکه در تخم مرغ بیش از ۵۰ درصد نیاز از سایر استانها تامین میشود ادامه داد: این استان علاوه بر داشتن رتبه اول تولید عسل و رتبه سوم تولید جوجه یکروزه، در تولید شیر خام، گوشت قرمز، جمعیت گاومیش، جمعیت گوسفند و بز جزو استانهای پیشرو کشور است.
وی با بیان اینکه مصرف سرانه گوشت کشور ۶ کیلوگرم در سال است، اظهار کرد: میزان مصرف گوشت قرمز استان در سال ۲۰ هزار تن است که از این میزان حدود ۵۰ درصد سهم دام سبک (گوسفند) با ۱۰ هزارتن است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه ۱۰ هزار تن گوشت قرمز معادل با ۴۶۰ هزار راس گوسفند است، ادامه داد: میزان تولید بره پرواری بیش از ۱.۵ میلیون راس در سطح استان است که مازاد بره تولیدی استان به تهران و سایر نقاط ارسال میشود.
شهبازی بیان کرد: مابقی نیاز استان به گوشت قرمز نیز از محل دام سنگین و از کشتار ۵۰ هزار راس دام سنگین تامین میشود.