احمد جمشیدیان پیشکسوت فوتبال اظهار کرد: به نظرم نقل و انتقالات در کشورمان دارد سر وشکل بهتری پیدا میکند. سالهای گذشته تغییرات زیادی در سرمربیان و بازیکنان تیمها میدیدیم. تیمهایی که ثبات دارند عملکردشان در طول فصل بهتر است. تیمهای مدعی همانند سپاهان و پرسپولیس توانستند شاکله خود را حفظ کنند و هر ۲ تیم با سرمربیان فصل گذشته ادامه میدهند و طبیعی است که با تغییرات جزیی که داشتند به دنبال تقویت تیم خود هستند. قطعا این ۲ تیم جلوتر از بقیه تیمها هستند.
او افزود: البته تا حدودی تیم تراکتور هم نفراتی که کارایی بالاتری داشتند را به غیر از رضا اسدی توانست حفظ کند و با گرفتن بازیکنان خوب تیم خود را تقویت کردند. در بین مدعیان شرایط تیم استقلال خوب نبوده است و تنها تیم مدعی بوده که کادر فنی اش را تغییر داده و ۳، ۴ بازیکن اصلی و تاثیرگذارش در فصل گذشته را مثل مهدی قایدی و محبی را از دست داده است. تیمهای میانه و پایین جدول تغییراتشان بیشتر بوده است و این موضوع هم طبیعی است. در مجموع تیمهای مدعی سپاهان و پرسپولیس شرایطشان بهتر از استقلال بوده است.
جمشیدیان درباره اینکه رقمهای بالایی در نقل و انتقالات جابه جا میشود و بازیکنانی که رقم بالا میگیرند ارزش دارند، گفت: من احساس میکنم که باید نسبی به این قضیه نگاه کنیم. فکر میکنم ۱۰، ۱۲ سال پیش و در دوره ما هم سقف قرارداد پیش بینی شده بود و اکنون سقف بودجه است. آن موقع سقف قرارداد حول و حوش ۲۰۰، ۳۰۰ میلیون بود و میخواستند قرارداد بازیکنان را به هم نزدیک کنند. قراردادی که امباپه میبندد حقوق ماهیانه اش به اندازه ۱۰، ۱۲ بازیکن تیمش است.
او افزود: هر نفر ارزش و اعتبار خودش را دارد. متاسفانه ما با سقف بودجه به سقف قرارداد رسیدیم. معتقدم که نباید سقف بودجهای وجود داشته باشد. وقتی کف قرارداد لیگ برتر ما ۳، ۴ میلیارد تومان باشد، اما همین رقم برای بازیکن معمولی لیگ برتری ۱۵ میلیارد تومان شود انصاف نیست و شاید این سقف قراردادها درست نیست. در مجموع با کف و سقف قرارداد موافق نیستم. باید به سمتی برویم که هر کسی ارزش خودش را داشته باشد و یک بازیکن میتواند ۲۰ میلیارد ارزش داشته باشد و یک بازیکن دیگر یک میلیارد میارزد. من فکر میکنم اگر این اتفاق رخ بدهد کیفیت لیگمان هم بهتر میشود.
پیشکسوت فوتبال درباره اینکه میگویند که تیمهای صنعتی همانند سپاهان قراردادهای بالا میبندد، گفت: تا چیزی ثابت نشود صحبت درباره آن منطقی نیست. درباره باشگاههای پرطرفدار هم میگویند که یک هوادار متمول مبلغی خارج از قرارداد بازیکن پرداخت میکند و این به واقعیت نزدیک است تا اینکه باشگاههای صنعتی بتوانند حوالهای به بازیکن بدهند چرا که این تیمها وصل به دولت هستند و در حسابهای مالی شان باید گنجانده شود. شاید یک هوادار بتواند کارهایی را برای استقلال و پرسپولیس انجام بدهد. بحث پرهزینه بودن را یک جور دیگر نگاه میکنم. باشگاه پرسپولیس ۲ سال پیش نتوانست مشکل شهریار مغانلو را حل کند، اما باشگاه سپاهان با هزینه کمتر شهریار حفظ کند و به اصفهان بیاورد و قرارداد ببندند. امسال هم پیام نیازمند را توانستند حفظ کنند. احساس میکنم که تیم سپاهان در بازار نقل و انتقالات بسیار حرفه ایتر از سایر باشگاهها عمل میکند و بیشتر از اینکه بگوییم هزینه بیشتری میکند. اعداد و رقمهای فصل گذشته به ما نشان داد که تیم سپاهان در رتبه سوم از لحاظ هزینه بوده است. علی رغم گمانه زنیهایی که فصل گذشته شد و صحبت از این بود که تیم سپاهان چه رقمهایی را هزینه کرده است. وقتی به طور رسمی قرارداد بازیکنان و کادر فنی پرسپولیس، استقلال و سپاهان اعلام شد و دیدیم که سپاهان در جایگاه سوم قرار دارد.
او افزود: امسال هم درست بوده است که تیم سپاهان نقل و انتقالات پرقدرتی را نسبت به سایر تیمها داشته است. به طور مثال پرسپولیسی که ۳ بازیکن گرفته است آن هزینهای که سپاهان برای ۷ بازیکن کرده برای حفظ بازیکنان قبلی اش انجام داده است. ما نباید به این نگاه کنیم که، چون سپاهان ۷ بازیکن گرفته است بیشتر هزینه کرده است. من مطمئنم که هزینه حفظ پیام نیازمند برای سپاهان خیلی بیشتر از بازیکنانی هست که به سپاهان اضافه شدند. این اتفاق برای پرسپولیس هم هست و حفظ کردن بیرانوند، ترابی، امیری و خیلی از بازیکنان دیگر خیلی سختتر از بازیکنانی است که بخواهند از باشگاههای دیگر بگیرند. با توجه به اینکه این باشگاهها نیم دولتی هستند، حس نمیکنم که تخلفی صورت بگیرد. امیدوارم اینطور نباشد و من سابقه ۵ سال حضور در سپاهان داشتم و همان موقع ما ۴ سال پیاپی قهرمان ایران شدیم و صحبت از هزینههای آن چنانی بود. من سالی که از سپاهان به استقلال آمدم قراردادم خیلی بیشتر از سپاهان بود و همان موقع یادم میآید که قراردادی که در استقلال و پرسپولیس بسته میشد از قراردادی که در سپاهان بسته میشد بالاتر بود.
جمشیدیان درباره اینکه نقش دلالان را در بازار نقل و انتقالات چطور میبیند، گفت: خدا را شکر دلال یک مقدار دارد جمع میشود. یکسری آژانسهای نقل و انتقالاتی داریم و خیلی افراد مجوز دارند و در لیگ برتر حتما باید از فیلترهایی رد شده باشند. در کل دنیا هم همین است و نقش مدیر برنامهها گران کردن رقم قرارداد بازیکن، داغ کردن بازار نقل و انتقالات، شلوغ کردن بازار و نهایتا گرفتن کمیسیون بیشتر است و هیچ ایرادی هم در واقع نمیتوانیم بگیریم، چون این شغل همین است. یک بازیکن را به بالاترین رقم به تیم دیگر انتقال میدهند و کمیسیون خود را میگیرند. نقش باشگاهها برای برخورد با دلالان مهمتر است. شما نمیتوانید خرده بگیرید و مدیر برنامه بازیکنان کارشان همین هستند و رابط بین بازیکن و باشگاه هستند و حرفهای اش هم همین است. باشگاهها یک بازیکن یک میلیاردی را ۳ میلیارد به خاطر بازار گرمی میخرند این ضعف باشگاهها است. در همین بازار نقل و انتقالات هم میتوان منطقیتر هزینه کرد و شرایط بهتری را رقم زد.