علی سلاجقه در حاشیه بازدید از بخشهای مختلف بیمارستان کودکان حکیم وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه براساس قانون مدیریت پسماندها، بیمارستانها مکلف هستند پسماندهای ویژه و پساب خود را بیخطرسازی و تصفیه کنند، افزود: خوشبختانه این موضوع در این بیمارستان به نحو مطلوب انجام میشود.
وی یکی از ویژگیهای این مرکز درمانی را قرار گرفتن سه ضلع مشارکت مردمی، سلامت و محیط زیست در کنار هم عنوان کرد و گفت: این بیمارستان شرایط مطلوبی را برای کودکان بویژه در جنوب شهر تهران ایجاد کرده و از ظرفیت بسیار عالی برخوردار است.
سلاجقه با بیان اینکه این بیمارستان خیرساز که در مدت ۳ سال احداث شده، از جنبههای محیط زیستی جزو بیمارستانهای رده بالای کشور است، اظهار کرد: این مرکز درمانی با توجه به شاخصهایی که هم در بعد بیخطرسازی پسماند و هم در تصفیه فاضلاب دارد و از آخرین استاندارهای علمی دنیا بهره برده است، میتواند الگوی مناسبی برای بیمارستانهای کشور باشد و در فرآیند رقابتی بیمارستانهای مدیریت سبز که درحال پیگیری هستیم این مجموعه قادر به کسب امتیاز بالایی است.
معاون رئیس جمهور در بخشی از سخنان خود با اشاره به اینکه یکی از موضوعاتی که در حوزه پسماندهای بیمارستانی مطرح است موضوع هزینه بالای انتقال پسماندها است و شهرداریها این پسماندها را به عنوان پسماند ویژه تلقی میکنند، گفت: با توجه به اینکه به گفته مسئولان این مجموعه، پسماندهای ویژه طی فرآیند بیخطرسازی به پسماندهای شبه خانگی تبدیل میشوند، این موضوع باید از طریق آزمایشگاههای معتمد بررسی شده و در کارگروهی متشکل از وزارت بهداشت، سازمان حفاظت محیط زیست و شهرداری تهران تصمیم گیری شود.
سلاجقه با بیان اینکه در بحث پساب و پسماند خوشبختانه بیشتر بیمارستانهای کشور از وضعیت مطلوبی برخوردارند، تصریح کرد: در تلاشیم در همه بیمارستانها فرآیند بیخطرسازی پسماند با جدیت و اهتمام ویژه انجام میشود.
وی در ادامه و در جریان بازدید از مجموعه پالایشگاه نفت تهران و بهرهبرداری از فاز نخست سیستم تصفیه پساب شهری این مجموعه، با بیان اینکه خط کشهای دنیا به این سمت و سو میرود که کشورهای واجد سوختهای فسیلی را با مشکل مواجه کنند تا نتوانند از این نعمت خدادادی استفاده نمایند، گفت: بر همین اساس میطلبد که رویکرد خود را از تأمین انرژی مبتنی بر سوخت واحد تغییر داده و اقداماتمان را در راستای چندسوختی ادامه دهیم.
سلاجقه با بیان اینکه کشور ما در حوزه سوختهای فسیلی در رده بالای جهان قرار دارد و میبایست از این امکان به نحو مطلوب استفاده کنیم، افزود: از طرفی هم شاخصهای محیط زیستی در کشور و هم در دنیا در آستانه هاست و شرایط مناسبی ندارد، اما دانش و فناوری نشان داده است که هیچ بن بستی در این حوزه وجود ندارد و محیط زیست هم همواره به دنبال راه حلها است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: در این راستا باید از ظرفیت دانش بنیانهای کشور به نحو مطلوب استفاده کرد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اینکه در منطقه جنوب تهران پایش آلایندگیها را بصورت مستمر در دستور کار داریم و شهروندان شهرستان ری در خصوص مسائل محیط زیستی این منطقه دغدغه دارند، تصریح کرد: خوشبختانه نشستی که با مسئولان این مجموعه داشتیم و طرحهایی که ارائه دادند، نویدبخش روزهای روشنی است.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: با اجرای پروژهای که امروز در این مجموعه به بهره برداری رسید حدود ۱۰ هزار متر مکعب در آب شرب تهران صرفه جویی خواهد شد و با توجه به اینکه زیرساختهای تکمیل این پروژه آماده است، امیدواریم تا یک سال آینده این مجموعه از مصرف آب شرب تهران کاملاً بی نیاز شود.
سلاجقه با بیان اینکه رویکرد این مجموعه رفع دغدغههای مردم در خصوص مسائل محیط زیستی و تولید سوخت سالم است، گفت: با تلاشهای بخشهای دانش بنیان پالایشگاه نفت تهران، قطعاً شاهد رفع این دغدغهها خواهیم بود و سازمان حفاظت محیط زیست نیز به طور مستمر فعالیت این مجموعه را رصد خواهد کرد.
گفتنی است، در سفر یک روزه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به همراه معاون محیط زیست انسانی این سازمان، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران، معاون ویژه استاندار تهران و فرماندار شهرستان ری، از پالایشگاه نفت تهران و سازمان توسعه منابع انرژی گروه صنعتی شهید عارفی بازدید به عمل آمد و فاز اول سیستم تصفیه پساب شهری شرکت پالایشگاه نفت تهران به بهره برداری رسید.
همچنین با حضور سلاجقه، سیستم تصفیه فاضلاب بیمارستان ۲۶۶ تختخوابی کودکان حکیم با ظرفیت ۵۰۰ مترمکعب در شبانه روز افتتاح شد.