محققان چند شرکت دانش بنیان موفق به تولید دستگاه هایی با فناوری جدیدی شدند که ساخت دستگاه تصویربرداری میکروسیتی نمونه ای از آن ها است.

یک شرکت دانش بنیان برای اولین بار در ایران موفق به تولید ۴۰ هزار تن انواع قطعات صنعتی با قطر ۵ متر شد که در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کاربرد دارد. این شرکت با تولید تجهیزات به روز از جمله چکش کانتر بلوک، پرس هیدرولیک و رینگ رولینگ ،گامی بلند در راستای خود کفایی کشور برداشته و به بازار‌های جهانی ورود پیدا کرده است.

محققان یک شرکت دانش بنیان موفق به طراحی و ساخت دستگاه تصفیه خانه فاضلاب با فناوری روز دنیا شدند که قابلیت حذف چربی و حذف سیستم متعارف گند زدایی را دارد. این سیستم به صورت مجزا و ترکیبی با روش‌های دیگر قابل نصب در مراکز صنعتی بیمارستان‌ها، ادارات و مجتمع‌های مسکونی است و با توجه به مشکل کم آبی کشور به صرفه‌جویی در مصرف آب کمک می‌کند.

دستگاه تصویربرداری میکروسیتی برای نخستین بار در کشور و خاورمیانه توسط محققان سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران تولیدِ صنعتی و تجاری شد. میکروسیتی ابزاری با تکنولوژی بالا برای انجام تصویربرداری سه بعدی غیر مخرب و ساختار درونی اجسام با استفاده از پرتو ایکس در ابعاد میکرون و با فناوری‌های برون مرزی ساخته شده است.

محققان دانشگاه کمریچ نسخه جدیدی از رآکتور خورشیدی ابداع کردند که با کمک نور خورشید دی اکسید کربن و بطری‌های پلاستیکی را به مواد شیمیایی مفید تبدیل می‌کند. این فناوری می‌تواند در از بین بردن خطرات زیست محیطی کارآمد باشه و مسیر را برای ایجاد آینده‌ای بدون سوخت فسیلی را فراهم کند. 

گروهی از محققان به طور موفقیت آمیز نخستین سیستم جی پی اس مبتنی بر پرتو‌های کهکشانی را ابداع کردند که تحرکات زیرزمینی و همچنین فعالیت آتش فشان‌ها را ردیابی می‌کند. پرتو‌های کیهانی با ذراتی با انرژی بالا هستند که از فضای خارجی مانند خورشید، کهکشان‌های دور دست، ابر نو اختر و دیگر اجسام آسمانی سرچشمه می‌گیرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار