سید احمد موسوی کارشناس منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه جنگلهای بلوط استان در معرض خشکیدگی هستند، گفت: استفاده از ترکیبات شیمیایی برای مقابله با آفات مجاز نیست و علل اصلی خشک شدن جنگلهای بلوط استان آفات و بیماریها هستند.
وی با اشاره به اینکه ۳۵ هزار هکتار از جنگلهای بلوط استان درگیر آفات برگخوار و جوانخوار بلوط است، افزود: این آفات بیشتر در جنگلهای شهرستانهای لردگان، فلارد، خانمیرزا، اردل، کیار و کوهرنگ است.
موسوی با تاکید بر اینکه تمرکز این آفات بیشتر در حاشیه رودخانههاست، اضافه کرد: این آفات هر ساله در فروردین ماه خسارات سنگینی به درختان بلوط وارد میکند.
بیشتر بخوانید
وی ادامه داد: دلایل مختلفی اعم از تغییرات اقلیمی و رژیمی و بارشها باعث طغیان این آفات میشود، یکی از دلایل کاهش جمعیت این آفات بارشها هستند در بهار سال جاری ما شاهد کمبود بارش در استان بودیم و یا در سنوات قبل بارش برف بسیار کاهش یافته بود که از جمله دلایل افزایش این آفات است.
کارشناس منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: از بین رفتن دشمنان طبیعی این آفات چه به صورت طبیعی و چه با دخالت نابجای انسانها در طبیعت، تغییر شکل زندگی این آفات و سازگاری آنها با محیط فعلی از جمله دلایل افزایش و طغیان آفات و بیماریهاست.
موسوی با تاکید بر اینکه در حال حاضر تنها یک روش مبارزه با این آفات در دستور کار است، اظهار داشت: استفاده از ترکیبات شیمیایی برای جلوگیری از آفات مجاز نبوده و تنها با ترکیبات بیولوژیک باید این آفات و بیماریها را مهار کرد.
وی اضافه کرد: به دلیل صعبالعبور بودن و تایپوگرافی بودن این مناطق جنگلی امکان مبارزه با این آفات و ترکیبات محدود است.
موسوی با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری دارای ۳۲۸ هزار هکتار جنگل است، افزود: اکوسیستم این جنگلها بسیار حساس و شکننده است و عوامل متعددی حیات این جنگلها را تهدید میکند.
وی گفت: از جمله عوامل تهدید جنگلها آفات و بیماریها هستند که اگر به موقع این آفات مهار نشوند خسارات سنگین و جبرانناپذیری به جنگلها وارد میکنند.