بسیاری از فعالان صنعت طیور اذعان‌ می‌کنند که با توجه به روند افزایشی جوجه‌ریزی در ماه های اخیر و ازدیاد عرضه در روزهای آتی، تعادل به بازار مرغ باز می گردد.

چند ماهی است که بازار مرغ بعد از چند دوره زیان شدید مرغداران و عرضه کمتر از نرخ مصوب دچار التهاباتی شده است، هرچند به گفته فعالان صنعت سودی از این نوسانات عاید مرغدار نمی شود چرا که در صورت فروش بالاتر از نرخ مصوب، تولیدکننده با برخورد و جریمه تعزیرات روبرو می شود.

بنابر آمار اعلامی انجمن جوجه یکروزه در فروردین ۱۰۷ میلیون قطعه، اردیبهشت حدود ۱۱۳ میلیون قطعه، خرداد ۱۲۵ میلیون و تیرماه ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته که با احتساب لاشه ۱.۷ کیلوگرم، حداقل ۲۳۰ هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید می شود. این درحالی است که فعالان بازار علت اصلی عرضه مرغ با نرخ بالای ۱۰۰ هزار تومان را  کمبود مرغ می دانند که در این راستا سازمان تعزیرات و نهادهای نظارتی باید پاسخگو باشند.

علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با توجه به گشایش صورت گرفته در تامین ارز نهاده های دامی انتظار می رود که شاهد افزایش تولید مرغ گوشتی در کشور باشیم‌.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با افزایش تولید جوجه یکروزه و واردات تخم مرغ نطفه دار شاهد ازدیاد عرضه جوجه یکروزه و افزایش جوجه ریزی خواهیم بود.

ظرفیت تولید سالانه ۳ میلیون تن مرغ در کشور

آقای‌ ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون با اشاره به علل التهابات اخیر بازار مرغ گفت: قیمت گذاری دستوری، کمبود سرمایه در گردش مناسب تولیدکنندگان و عدم تامین به موقع نهاده دامی بر بازار مرغ اثر خود را می گذارد.

به گفته او، وقتی معاونت امور دام به وظیفه خود عمل نمی کند، راهی جز آمارسازی ندارد که نتیجه آن گرانی مرغ می شود، چراکه با روند افزایشی جوجه ریزی در ماه های اخیر و نبود امکان نگه داری مرغ در سالن ها، اثر خود را بر عرضه مرغ به بازار باید می گذاشت.

قاسمی ادامه داد: برخی از تولیدکنندگان برای دریافت نهاده بیشتر و جبران زیان خود آمارسازی می کنند که این موضوع هم در آمار اعلامی معاونت امور دام اثر خود را می گذارد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون با بیان اینکه ظرفیت تولید در صنعت مرغداری به بیش از ۳ میلیون تن در سال می رسد، گفت: بنابر آمار سالانه ۲ میلیون تا ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن مرغ در کشور مصرف می شود و در صورت استفاده حداکثری از ظرفیت صنعت امکان صادرات هم وجود دارد که متاسفانه برنامه و مدیریت صحیحی در این باره نداریم‌.

مسئولان اتحادیه و تشکل های تولیدی بارها اعلام کرده اند که در بازار رقابتی همچون مرغ نیازی به دخالت دولت در امر تنظیم بازار و قیمت گذاری نیست؛ بنابراین تعادل در این بازار زمانی برقرار می شود که دولت کاری به این صنعت نداشته باشد و با واگذاری امور به تعاونی های واقعی، بازار به تعادل می رسد، در غیراین صورت نابه سامانی ها ادامه خواهد داشت.

تولید مرغ ۳۰ درصد افزایش یافت/ کمبود مرغ در مغازه ها ارتباطی به تولید ندارد

آقای محمدرضا صدیق پور دبیرانجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه گفت: بنابر آمار تولید مرغ نسبت به فروردین و اردیبهشت ۳۰ درصد رشد داشته است و کمبود مرغ در مغازه ها ارتباطی به تولید ندارد.

او افزود: در شرایط کنونی کمبود مرغ به نرخ مصوب باز می گردد که به خاطر افزایش هزینه ها، مغازه دار مرغ نمی آورد چراکه مکلف به فروش با نرخ مصوب است.

صدیق پور ادامه داد: با احتساب نیاز سال گذشته ۱۰۰ میلیون قطعه جوجه ریزی جوابگوی نیاز بازار است، اما امسال بدلیل نوسانات گوشت قرمز و جایگزینی مرغ در سبد خانوار، ماهانه ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی باید صورت گیرد. از طرفی هم باید قیمت پایه جوجه و مرغ اصلاح شود. 

دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه از توزیع روزانه ۷ هزار تن مرغ در سطح کشور خبر داد و گفت: با توجه به شرایط جوجه ریزی در ماه های اخیر پیش بینی می شود که با تامین ارز و شروع بارگیری ها، بازار مرغ طی یک تا ۲ هفته آینده همزمان با افزایش تولید به تعادل برسد.

بنابر پیگیری های وزارت جهاد کشاورزی، تامین ارز عقب افتاده در ارتباط با نهاده های دامی و آغاز بارگیری ها در جلوگیری از حذف گله و آرامش بازار مرغ تاثیر بسزایی دارد که طبق آمار جوجه ریزی خرداد، نیاز بازار به طور کامل قابل تامین است و در این بین تنها سازمان تعزیرات و نهادهای نظارتی باید پاسخگوی عرضه مرغ با نرخ بیش از ۱۰۰ هزارتومان در مغازه ها و آشفتگی بازار باشند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۸:۴۰ ۳۰ تير ۱۴۰۲
چرا اینقدر دروغ میگید خودتون میدونید قیمت مرغ چقدر با مرغدار تموم میشه بعد نهاده مخصوصا سویا ندارید یکبار هم راست بگید مردم نمیدونن ولی من مرغدار میدونم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۹ ۳۰ تير ۱۴۰۲
خدا ازتون نگذره
United Arab Emirates
ناشناس
۱۳:۵۳ ۲۹ تير ۱۴۰۲
مشکل مرغداران جوجه نیست هزینه بالای باعث گرانی مرغ هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۵ ۲۹ تير ۱۴۰۲
الان که قیمت دلار اومده پایین چرا قیمت مواد غذایی باز گرون میشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۱ ۲۹ تير ۱۴۰۲
همه چیز گرون شده روز به روز سفره مردم خالی تر می شه مسولین بی خیال
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۴ ۲۹ تير ۱۴۰۲
بازار مرغ فقط با واردات آن آرام می شود چرا که شما نمی توانید از پس سیاه نمایی مرغداران اینکه ضرر می کنیم بربیایید.
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۱۰:۴۶ ۲۹ تير ۱۴۰۲
اگه جوجه ریزی کم بوده تو بازار میوه وبازار روز خصوصا ساری تو جعبه ها پر جوجه جلو مغازه ها چرا برا فروش بوده رنگشون کرده بودن مردم واسه بچه هاشون می‌خریدند وبچه ها بازی کنند وآخرت انقدر چنگ می‌زنند بچه ها میمیرن حتما سود داره واسه مرغداری‌ها که جوجه فروشی می‌کنند اونوقت این همه سود میبرن باز هی گریه می‌کنند خرج زیاد جوجه ریزی کم بوده قیمت‌ها نمیصرفه تا باز با این همه ننه من غریبه‌ای باز دولت قیمت مرغ رو با لا ببره
دیگه بسه مردم رو با این دوز وکلکهاتون بیچاره کردین ودولت هم حرف شما دروغگوها رو گوش میده وقیمت ها رو هر روز بالا میبره لقمه حروم حرومه از زن وبچه های حروم خورها آخرش در میزنه.لطفا دولت محترم حرفها و روغنهای اینها رو گوش ندید اینا از هر طریق صد برابر از کنار این مرغها سود میبرن اما باز گریه می‌کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۲ ۲۹ تير ۱۴۰۲
آخه وقتی تو کاری سر رشته نداری چرا چرت میگی شما چ میدونین چقد هزینه‌ای تولید بالا رفته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۸ ۲۹ تير ۱۴۰۲
از اول سال قراره به تعادل برسه نمیدونم این جوجه ریزی ها کی قراره به ثمر برسه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۵ ۲۹ تير ۱۴۰۲
اگر این بار مرغ های تولیدی رودست تولید کنندگان ماند بهشون نشون میدیم... تولید کننده ای که این رفتار را داره لایق کمک نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۱ ۲۹ تير ۱۴۰۲
زهی خیال باطل
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۵ ۲۹ تير ۱۴۰۲
فقط یک قلم جنس که توی این همه سال ارزون شده را بگید تا حرفتون را قبول کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۷ ۲۹ تير ۱۴۰۲
ضمن تشکر از باشگاه خبرنگاران جوان در تهیه این گزارش ، ظرفیت بالقوه مرغداریهای کشور در تولید گوشت مرغ سالیانه ، 7 میلیون تن است ، که به اشتباه 3 میلیون تن ذکر نموده اید !!!
ضمنا" علت اصلی افزایش قیمت مرغ ، زیانهای نجومی مرغداران در سال گذشته است که منجر به حذف زود هنگام گله های مرغ مادر گردید !!!
و نهایتا در برخی از ماه ها با کاهش تولید جوجه یکروزه ، وضعیت فعلی بوجود آمد !!!
که بحمدلله با افزایش تولید جوجه در ماههای اخیر ، قیمت مرغ در آینده نزدیک به حالت عادی باز خواهد گشت و...
Iran (Islamic Republic of)
محمد ایزدیان
۰۸:۲۲ ۲۹ تير ۱۴۰۲
کیلویی ۱۰۰تومن رو رد کنه ب تعادل میرسه.اشتهای تولیدکنندگان خیلی زیاده.
یک زمانی ب مردم میگفتند ک بیایید مرغ کیلو ۵۵تا۶۰بخرید تا تولیدکننده متضررنشه.خدا شاهده ما مصرف مرغمون روچندبرابرکردیم نه تنها ما بلکه همه مردم ایران کمک کردندولی حالا چی؟
حالا اینا ب مردم رحم میکنند؟
امیدواریم ک رسانه ملی دیگه چنین کاری نکنه درحمایت از این مدل تولیدکننده های خودخواه
آخرین اخبار