دکتر عباس رضائیان زاده معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با بیان اینکه هپاتیت ب نوعی عفونت ویروسی است که باعث عفونت و التهاب کبد میشود، اظهار کرد: نوع حاد این بیماری خود به خود درمان میشود، اما نوع مزمن آن میتواند به سیروز و حتی سرطان کبد تبدیل شود.
او ادامه داد: عفونت حاد و مزمن هپاتیت ب منجر به مرگ و میر سالیانه ۵۰۰ هزار تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در دنیا میشود و پیش بینی میشود در حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون نفر در دنیا ناقل این بیماری هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، میزان انتقال ویروس از مادر به جنین در صورت مثبت بودن آنتی ژن هپاتیت مادر، بالای ۹۰ درصد است و این انتقال ممکن است طی بارداری، هنگام زایمان یا بعد از آن رخ دهد.
رضائیان زاده ضمن بیان اینکه شواهدی مبنی بر کاهش خطر انتقال ویروس از مادر به جنین بر اثر زایمان به روش سزارین وجود ندارد، تاکید کرد: شیردهی احتمال انتقال هپاتیت را افزایش نمیدهد.
او افزود: به منظور پیشگیری از انتقال بیماری از مادر به نوزاد، تزریق واکسن هپاتیت ب بدو تولد طی ۲۴ ساعت اول تولد، برای تمام نوزادان و انجام تست HBsAg در همه خانمهای باردار از برنامههای وزارت بهداشت است.
این مقام مسئول ادامه داد: در جهت ارزیابی وضعیت اجرای واکسیناسیون هپاتیت ب در مراکز زایشگاهی، گروهی از کارشناسان معاونت بهداشت از مراکز زایشگاهی بازدید و راهکارهای لازم برای بهبود این شاخص را ارائه دادند.
رضائیان زاده ابراز امیدواری کرد: با تداوم همکاری معاونت درمان و مراکز زایشگاهی، شاخص اجرای این برنامه به بالای ۹۸ درصد در سطح دانشگاه ارتقا یابد.