نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان در آستانه سفر به کابل گفت اسلامآباد و تهران برای کمک به افغانستان موضع مشترک دارند.
آصف علی خان درانی، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان در آستانه سفر به کابل گفت اسلامآباد و تهران ارتباط نزدیکی پیرامون تحولات منطقه با تمرکز بر وضعیت افغانستان دارند و نقش همسایگان افغانستان به ویژه دو کشور را برای کمک به حل مشکلات پیش روی مردم افغانستان حائز اهمیت دانست.
وی با انتقاد از کشورهای مدعی حامی افغانستان و تحریم کنندگان مردم این کشور گفت با وجود خروج آمریکا و دیگر نیروهای خارجی از افغانستان مشکلات جدیدتری بر مردم این کشور تحمیل شد و مسدود شدن داراییهای افغانستان توسط واشنگتن کار را برای بانکهای افغانستان برای تعامل با خارج غیرممکن کرده است.
نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان اعلام کرد در سفر به کابل و تهران راهکارهای جدیدی برای تعامل و نحوه پرداختن به چالشهای مشترک را از نزدیک مورد بحث و بررسی قرار خواهد داد.
وی تروریسم را چالش اصلی پاکستان دانست و افزود اگر این عناصر در همسایگی ما پایگاه یا در حال رفتوآمد هستند باید شناسایی و سرکوب شوند.
این دیپلمات ارشد پاکستانی گفت جامعه جهانی باید مشکلات افغانستان را درک کند، البته به رسمیت شناختن طالبان همچنان یک مسأله جدی است در عین حال همسایگان افغانستان بر این موضوع اجماع دارند که هرگونه تصمیم برای به رسمیت شناختن طالبان افغانستان باید با اجماع منطقهای به ویژه با نظر همسایگان انجام شود.
نماینده ویژه پاکستان تأکید کرد که مردم افغانستان اکنون نیازمند یاری و همکاری هستند و نباید آنان را تنها گذاشت. چالشهایی پیش روی هیأت حاکمه افغانستان به ویژه عدم تعهد آنان به مواردی همچون تشکیل دولت فراگیر، حقوق بشر، وضعیت زنان و تحصیل دختران وجود دارد اما جامعه جهانی نباید رویکرد تقابلی یا انتقام جویانه در قبال افغانستان و مردم این کشور داشته باشد بلکه با تعامل و یاری میتوان مسیر حل مشکلات را هموار کرد.
وی با اشاره به خواست مشترک جمهوری اسلامی ایران و پاکستان برای رفع مشکلات مردم افغانستان، گفت مایه خرسندی است که هر دو کشور همسایه نگاه و مواضع همسو در بحث افغانستان دارند و من در این خصوص ارتباط خوبی با همتای ایرانی خود دارم.
سفیر سابق پاکستان در ایران بر لزوم هم افزایی بیشتر همسایگان برای تقویت تجارت با افغانستان تأکید کرد و افزود: ایران و پاکستان در کنار افغانستان ظرفیت بزرگی برای گسترش تجارت منطقهای با مشارکت کشورهای آسیای میانه دارند لذا باید در پرداختن به برخی مشکلات به ویژه مرتبط با تجارت و ارتباطات منطقهای گامهای مؤثر و فوری برداشته شود.