کاروانی از کرانه تاریخ به راه افتاده است که می‌خواهد بدون خستگی تمام طول تاریخ را پیموده که در این مسیر ۷۲ ذبح عظیم، از بهترین‌های روزگار را دستچین و با خود همراه کرده است.

چیزی حدود هزار و ۴۰۰ سال از حماسه محرم سال ۶۱ هجری قمری گذشته است، اما در ذهن و نگاه شیعیان و شیفتگان مرام و مکتب امام حسین (ع)، آن خون به ناحق ریخته همچنان در جوشش است، در هرجایی و از زیر هر سنگ بیرون می‌زند و هر غروب در سیمای شفق، پهنه آسمان را گلرنگ می‌کند.

با فرا رسیدن ماه محرم شیعیان در نقاط مختلف جهان با شور تمام درصدد برپایی آیین سوگواری فرزند رسول خدا (ص) برمی آیند و با توجه به اینکه ایران اسلامی، طلایه دار مذهب تشیع در جهان شناخته شده و به نوعی در برپایی آئین عزاداری امام حسین (ع) الگوی دیگر کشور‌ها به شمار می‌رود، در برگزاری این مراسم پرشورتر از دیگران ظاهر می‌شود و حال آنکه هیچکس منکر بزرگی نهضت والای عاشورا نبوده و اهمیت این قیام بر کسی پوشیده نیست و تاثیرات جریان عاشورا بر فرهنگ و سنت مردم نقاط مختلف جهان نیز غیرقابل انکار است.

بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) فرمودند که محرم ماهی است که عدالت در مقابل ظلم و حق در مقابل باطل قیام کرد و این واقعه عظیم به اثبات رساند که در طول تاریخ، همیشه حق بر باطل پیروز شده است

رهبر معظم انقلاب نیز در خصوص ماه محرم می‌فرمایند که قدر مجالس عزاداری را بدانید و از این مجالس استفاده کنید و روحاً و قلباً این مجالس را وسیله‌ای برای ایجاد ارتباط و اتّصالِ هرچه محکم‌تر میان خود و حسین‌بن‌علی (ع)، خاندان پیغمبر و روح اسلام و قرآن قرار دهید.


محرم، خونی که هرگز از جوشش نمی‌افتد
بدون شک تبلیغ نهضت عاشورا آمیخته با آیین عزاداری امام حسین (ع) است و جدایی این ۲ از یکدیگر امکان پذیر نیست، اما آحاد جامعه به خصوص مسوولان فرهنگی و مذهبی کشور باید نسبت به برگزاری آیین‌های عزاداری به دور از خرافات و رفتار ناپسند، اهتمام بیشتری بورزند.

حجت الاسلام محمدحسین ایزدی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خراسان رضوی گفت: ماه‌های محرم و صفر، بزرگترین فرصت برای تبیین است. زیرا دل‌ها آماده و فکر‌ها متوجه پیام‌های عاشورا است و پیامبر (ص) فرمودند که برای شهادت حسین (ع)، حرارت و گرمایی در دل‌های مؤمنان است که هرگز سرد و خاموش نمی‌شود.

او افزود: بی دلیل نبود که حضرت امام (ره) نیز فرمودند که "این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است"، لذا می‌طلبد همگان به ویژه عالمان و ذاکران اهل بیت (ع) از این فرصت طلایی بهره جسته و خالصانه و با بیانی زیبا و کلامی شیوا، مبانی دین را هنرمندانه تبیین نموده و پیام‌های عاشورا را به مخاطبان خویش برسانند.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خراسان رضوی ادامه داد: از آنجا که امروزه نام سیدالشهدا همه مرز‌ها را درنوردیده و به نقاط مختلف جهان رسیده است، اما باید بدانیم دشمنانی که نتوانستند مانع این حرکت کاروان پرخروش حسینی شوند، درصدد تحریف و انحراف آن برخواهند آمد و تلاش می‌کنند به تغییر و تحریف آن پرداخته و با ایراد شبهات و سرگرم کردن به ظواهر عزاداری، ما را از اهداف اصلی آن بازدارند.
محرم، خونی که هرگز از جوشش نمی‌افتد
ایزدی بیان کرد: به فضل الهی تنها کشتی نجات همه‌ما بویژه جوانان، پرداختن به اهداف و پیام‌های بی‌شمار نهضت عاشورا است. امروز آنچه مهم است حفظ وحدت، عزت، عدالت خواهی و ظلم ستیزی تحت لوای ولایت و رهبری است.

او تصریح کرد: تبلیغات از مسائل مهمی است که همواره در تاریخ بشر برای ترویج خوبی و بدی مورد استفاده قرار گرفته است.

حجت الاسلام هادی صاحبقرانی مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: ما در محاصره تبلیغاتی گسترده هستیم که دشمن برای نرساندن پیام حق و حقیقت به جهان، علیه جمهوری اسلامی به راه انداخته و رسانه‌های مختلفی به زبان فارسی ایجاد کرده تا افکار و حرف باطل خود را بین نسل جوان ترویج دهد و فرهنگ غنی دینی را که مبتنی بر فطرت انسان است تبدیل به فرهنگی کند که استواری و محتوا ندارد و استحاله شده است.

او با بیان اینکه رسالت ما رساندن پیام حق به گوش همه آزادگان است، افزود: جریان معاند در طول تاریخ به عنوان محور اصلی در مواجهه با جبهه انبیا و همه کسانی که پیرو حق هستند همواره سنگ اندازی کرده تا حرف حق به گوش مردم نرسد.
محرم، خونی که هرگز از جوشش نمی‌افتد
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: در این جنگ تبلیغاتی مولفه‌ای که می‌تواند کمک کند تبلیغات گسترده و همگانی است.

صاحبقرائی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب در خصوص تبلیغ معارف دینی فرمودند که باید در تبلیغ نوآوری داشته باشیم و به گونه‌ای باشد که با همه بتوانیم صحبت کنیم.

او تصریح کرد: ما ماموریت داریم به هر رده سنی و تفکر و سلیقه، پیام الهی را برسانیم. خدای متعال در قرآن کریم پیام خود را با صورت‌های مختلف بیان کرده است، گاهی در قالب داستان حضرت یوسف، گاهی کلام صریح و گاهی استفاده از مثال چنین کرده است و ما نیز باید از شیوه‌های مختلف برای رساندن پیام حق استفاده کنیم.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با اشاره به کارکرد هیات‌های عزاداری محرم، با بیان اینکه مهمترین روشنگری‌ها می‌تواند در هیات‌های مذهبی انجام شود، تاکید کرد: مداحان و سخنرانان به عنوان یکی از ارکان هیات و اثرگذار در مراسم باید نسبت به معرفت افزایی توجه ویژه داشته باشند. همچنین شعرا و خطبا باید با دقت و حساسیت بیشتری نسبت به انتخاب واژه‌ها عمل کنند و شان اهل بیت (ع) را مورد نظر داشته باشند.

حجت الاسلام مرتضی همتی فر معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: محرم، عاشورا و کربلا منحصر به یک زمان و مکان خاصی و هزار و ۴۰۰ سال قبل نیست بلکه متعلق به همه زمان‌ها و مکان‌ها است و باید این واقعه هم را کلاس درس عدالت خواهی و ظلم ستیزی و دفاع از مظلوم و دین دانست.

او افزود: شهادت سیدالشهدا و یارانش به ما گوشزد می‌کند که برای عدالت خواهی و دفاع از دین تا آخرین قطره خون پای آرمان‌ها بایستیم نه تنها خود بلکه همه خانواده را برای زنده نگهداشتن اسلام به میدان بیاوریم و از بذل جان و مال و خون دریغ نکنیم.

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: نحوه انجام عزاداری نیز ممکن است دارای آسیب باشد، مهمترین آن اینکه هدف از قیام و نهضت تحریف شود که احیای دین و امر به معروف و نهی از منکر و دفاع از دین پیامبر خاتم بوده است.

همتی فر بیان کرد: عده‌ای انجام عزاداری را به آمرزش گناهان تقلیل می‌دهند، عزاداری برای امام حسین (ع) باعث آمرزش هم می‌شود، ولی هدف اصلی این است که ظلم ستیزی آن حضرت، احیای دین و امر به معروف و نهی از منکر را متذکر شویم.

او با بیان اینکه عزاداری‌ها گاه در شیوه اجرا دچار انحراف هم می‌شود، تصریح کرد: برخی از مداحی‌ها نه تنها در شان اهل بیت (ع) نیست که باعث وهن اسلام و شیعه می‌شود، هر چند که تعداد این‌ها کمتر شده است، اما همان مقدار کم نیز زیاد است.

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی تاکید کرد: بیان برخی روایات ذلت بار از واقعه عاشورا و کربلا یا استفاده از منابع غیرمعتبر برای بیان مسائل و سرگذشت اهل بیت یا بیان غُلوآمیز که در بعضی مراسم نسبت به اهل بیت دیده می‌شود می‌تواند بخشی از آسیب‌های عزاداری‌ها باشد.

آنچه در محرم مهم است نشست‌های مداوم توجیهی با مداحان، روسای هیات‌های مذهبی و روحانیان، استفاده از مقاتل معتبر برای بیان روضه ها، پرهیز از سبک‌ها و نغمه‌های نامتعارف، تلاوت و تفسیر قرآن کریم در محافل عزاداری و خواندن زیارت عاشورا و تشریح و تبیین اهداف اصلی و والای قیام امام حسین (ع)، بیان خطابه‌ها و سخنان آن امام همام در راستای تحقق اهداف نهضت والای عاشورا است.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.