وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بانوان ما توانسته‌اند حضور جدی در اثربخشی اجتماعی داشته باشند.

محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: باید قدردان خداوند باشیم که این توفیق را پیدا کردیم که بتوانیم در دانشگاه خدمت کنیم و هر روز بر دامنه آگاهی خود بیفزاییم و از سوی دیگر هر روز با نسل جوان سر و کار داریم که برترین استعداد‌های کشور هستند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تشریح رشد تحصیلات و حضور زنان در عرصه‌های مختلف پس از انقلاب اسلامی، بر لزوم جهاد تبیین در این حوزه تأکید کرد و گفت: علی‌رغم همه شیطنت‌های دشمنان، نظام جمهوری اسلامی در میدان دادن به بانوان و استفاده از ظرفیت‌های آنان ویژه عمل کرده است و رشد و تحولات رخ داده، جمهوری اسلامی در این حوزه مظلوم واقع شده که باید تلاش شود تا واقعیت‌های این حوزه بیان شود.

زلفی‌گل با تاکید بر این که باید برای شغلی معلمی خود و فعالیت در دانشگاه شاکر خداوند بود، اظهار داشت: معلمان دانشگاه جزء قدرتمندترین انسان‌ها هستند که آینده‌سازان نه تنها کشور بلکه بشریت در دستان معلمان دانشگاه است؛ چون دانشمندان و اندیشمندان و متفکران در مرز‌های جغرافیایی محدود نمی‌شوند بلکه به کل جامعه بشریت تعلق دارند.

وزیر علوم افزود: دلیل قدرتمند بودن معلمان در این است که با یک آفرین گفتن به یک دانشجو، مسیر زندگی دانشجو می‌تواند تغییر کند و گاهی اوقات با یک وقت گذاشتن و دادن یک مشاوره درست، یک رفتار پدرانه و مادرانه و خالصانه، مسیر یک انسان را تغییر می‌دهند و یک انسان را رشد می‌دهند و این قدرت بزرگی است که به ما دانشگاهیان داده شده است.

وی گفت: ما باید از این بابت نیز سپاسگزار خداوند باشیم که با جوانانی سر و کار داریم که رهبران آینده، وزرا، اندیشمندان و تعیین‌کنندگان آینده کشور ما هستند. 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: یادمان باشد وقتی در دانشگاه قدم می‌زنیم و با دانشجویان سر و کار داریم همیشه خداوند را شاکر باشیم که این توفیق بزرگ را نصیب ما کرده است که به آینده‌سازان کشور خدمت کنیم و یادمان باشد باید احترام خاصی برای دانشجویان قائل باشیم و به حرمت دانشجو از پشت میزمان بلند شویم؛ چون این دانشجویان انسان‌های بزرگی هستند که مردم به عنوان امانت در اختیار ما قرار داده‌اند.

وی خطاب به مشاوران در امور زنان و خانواده دانشگاه‌های کشور گفت: شما بانوان فرهیخته جزء قدرتمندترین انسان‌ها هستید، چون شما خانواده خودتان را گسترش دادید و به یک دانشگاه بزرگ تبدیل کردید.

زلفی گل افزود: وقتی ما وارد دانشگاه می‌شویم خانواده ما خیلی گسترش پیدا کرده و ما با دانشجویانی سر و کار داریم که آن‌ها هم اعضای خانواده ما هستند حتی یاوران علمی و اعضای هیئت علمی و ما با یک رفتار و برخورد صحیح می‌توانیم در اصلاح و پیشرفت جامعه خودمان نقش داشته باشیم.

وی افزود: تفاوت شما با سایر اقشار این است که شما توانسته‌اید خانواده خودتان را گسترش بدهید و اثربخشی اجتماعی خودتان را ارتقاء بدهید.

زلفی گل با بیان این که مشاوران و بانوان فرهیخته در دانشگاه اثربخشی بسیاری دارند، گفت: خوشبختانه نظام مقدس جمهوری اسلامی علی رغم شیطنت‌ها و بدخواهی‌های دشمنان ما، در میدان دادن و استفاده از ظرفیت و استعداد بانوان کشور ویژه عمل کرده است.

وزیر علوم با اشاره به تعداد دانشجویان دختر و پذیرفته‌شدگان دختر در آزمون سراسری، اظهار داشت: به لطف خداوند، بانوان ما توانسته‌اند که حضور جدی در اثربخشی اجتماعی داشته باشند و کمتر کشوری در دنیا است که این اندازه بانوان برای تحصیل و دانایی هزینه کنند و علاقه نشان بدهند و حضور جدی در این عرصه داشته باشند.

وی با تاکید بر بحث جهاد تبیین در این حوزه گفت: جمهوری اسلامی در این حوزه مظلوم واقع شده و شما عزیزان باید تلاش کنید که این مظلومیت جمهوری اسلامی را با بیان واقعیت‌های موجود برطرف کنید.

وی ضمن ضمن قدردانی از زحمات دکتر نصیری، مشاور وزیر در امور خانواده و زنان بر تداوم برگزاری این گونه نشست‌ها تاکید کرد و گفت: لازم است این جلسات بیشتر برگزار شود تا در این جلسات انتقال تجربه صورت بگیرد و دانشگاه‌ها از تجارب یکدیگر استفاده کنند.

وزیر علوم در ادامه سخنان خود با تاکید بر اثربخشی برنامه‌های مشاوران در امور زنان و خانواده در دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: شما می‌توانید نقش بانوان دانشگاهی را برجسته‌تر بکنید و این را بخشی از سیاست خود قرار دهید و این اثربخشی را باید در تمام برنامه‌های خود لحاظ کنید.

وی کمک به پیشرفت یکدیگر و هم‌افزایی را یکی از راه‌های اثربخشی دانست و افزود: باید با شبکه‌سازی به انجام کار‌های گروهی بپردازید و توان و ظرفیت مجموعه‌ها در اختیار همه قرار دهید.

وزیر علوم گفت: یک مشاور بانوان موفق کسی است که تک تک بانوان اعضای علمی و یاوران علمی دانشگاه خود را بشناسد و توانمندی‌های آن‌ها را شناسایی کند که اگر بتواند این کار را انجام دهد، می‌تواند یک وحدت ایجاد کند که منجر به همکاری بیشتر و اثربخشی و هم‌افزایی شود.

وی  با تاکید بر توجه بر قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، گفت: مواردی که نیاز به تدوین شیوه‌نامه‌ای برای بانوان شود حتما این اقدامات انجام شوند.

بسیج سرمایه اجتماعی صادق، خالص و عالمی است

وزیر علوم، تحقیقات و فن‌آوری بسیج را سرمایه اجتماعی صادق، خالص و عالِم نظام جمهوری اسلامی دانست و  گفت: بسیج شجره طیبه‌ای است که چترش نه تنها در داخل که در خارج مرزهای ایران نیز گسترده است و بسیجی کسی است که هر جا احساس خطر کند سینه خود را برای دفاع از کشور و مردم سپر می‌کند؛ بسیجی تراز انقلاب اسلامی اینگونه است.

وی تاکید کرد: بسیجیان سرمایه‌های اجتماعی نظام هستند و باید تلاش کنیم که این سرمایه  اجتماعی را حفظ کنیم.

زلفی گل افزود: به عنوان سربازی کوچک و یک بسیجی در مدتی که به عنوان خادمی در وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری هستم تلاش کرده ام از این فرصت برای پیشرفت کشور بهره‌گیری شود. در این راستا ۱۷ اتاق فکر در وزارت علوم تحقیقات و فن‌آوری تشکیل داده‌ایم. همچنین کمیته انتصابات را با حضور بزرگان و پیشکسوتان برای انتخاب روسای دانشگاهها تشکیل داده‌ایم تا بر اساس خرد جمعی روسای دانشگاهها انتخاب شوند.

دکتر زلفی گل اظهار کرد: شخصیت علمی و فناوری کشور باید به صورت متوازن باشد.

وی گفت: اکثرا در خردسالی با این سوال رو به رو شده اید که آیا علم بهتر است یا ثروت، پدر بهتر است یا مادر، این ها سوالات قشنگی نیست، اینها با هم قابل جمع هستند، علم و ثروت باهم خوب هستند، علم و فناوری باید به جامعه خدمت ارائه کنند، نگاه ما باید به علم و فناوری متوازن باشد.

زلفی گل اظهار کرد: رشته های علمی و انسانی آرامش و آسایش به جامعه ارائه می کنند، ما باید به علوم با نگاه جامعه الاطراف بنگریم.

وی در ادامه برخی از اقدامات مهم انجام شده در وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری را بر شمرده و عنوان کرد: اولویت های وزارت علوم را در خصوص بنیاد نخبگان مشخص کردیم. با توجه به مشورت‌ها ، ۵ اولویت اساسی در این خصوص معرفی شده است.

وی برنامه ریزی برای آموزش و پژوهش، شاگرد فناور پروری و تولید ثروت را از دیگر اقدامات وزارت علوم معرفی کرد.

وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری گفت: نظام سنجش و آموزش جدیدی تعریف شده و  پایه‌های تشویقی استادان را ۶۰ پایه ارتقاء داده‌ایم. در هیئت امنا مصوب کردیم برای تولید دانش بنیان ۶۰ پایه فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه بر اساس قانون جهش تولید تعریف گردد. همچنین در خصوص پژوهانه دستورالعملی تنظیم کرده ایم که در آن برای هر عضو هیئت علمی کارت اعتباری پژوهانه تعریف می‌شود.

زلفی گل از بودجه اختصاصی برای آزمایشگاه ها و امتیازاتی برای برخی المپیادی‌های مدال آور در رشته‌های علوم پایه گفت و افزود: از طریق معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بنیاد ملی نخبگان به دانشجویان بورسیه داده شده و اگر دانشجویان مدال آور پویایی خود را حفظ کنند هیئت علمی می‌شوند، این اقدام در راستای ممانعت از خروج نخبگان است.

 

 

برچسب ها: حوزه زنان ، وزیر علوم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار