عباس کاظمی سرپرست معاونت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین گفت: اربعین حسینی حرکتی دولتی نیست بلکه آیینی معنوی با ماهیت مردمی است که دستگاههای اجرایی تنها برخی اقدامات را برای شرایط تسهیل برگزاری آن انجام میدهند.
وی اظهار کرد: دستگاههای اجرایی تنها به عنوان یک پشتیبان در برگزاری هرچه باشکوهتر این همایش عظیم عمل میکنند و در واقع مردم گرداننده اصلی آن هستند.
کاظمی تصریح کرد: تصمیمات مربوط به چگونگی هماهنگی موضوعات اربعین در ستاد استانی گرفته خواهد شد و تمامی اقدامات کمیتهها باید براساس مصوبات ستاد مرکزی اربعین استان و مطابق با دستورالعملها باید صورت بگیرد.
وی اضافه کرد: نیاز است در فرصت کنونی که زمان مناسبی تا اجتماع عظیم اربعین وجود دارد تمامی کمیتهها جلسات خود را تشکیل داده و مشکلات و مسائل حوزه تخصصی خود را برای گره گشایی به نشست ستاد مرکزی اربعین استان بیاورند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان قزوین نیز در این نشست با تشریح فعالیتهای این اداره کل برای تسهیل سفر اربعین زائرین حسینی از آمادگی روزانه ۳۰ اتوبوس برای اعزام زائران اربعین حسینی به مرز خبرداد.
جواد حق لطفی افزود: سال گذشته طرح خدمت راهداری به زائران کلید خورد و بیش از ۱۵ هزار زائر از استان قزوین به وسیله ناوگان حمل و نقل جادهای قزوین برای اعزام به عتبات راهی مرزهای میهن اسلامی با عراق شدند.
وی اظهار کرد: اعزام زائران اربعین قزوینی به مرز مهران در سه پیک مختلف طی سال گذشته انجام شد؛ براساس اعلام رسمی قرار بود طرح اربعین از ۱۲ شهریور آغاز شود که از یک شهریور آغاز شد و طبق آمارها تمایل مردم برای اعزام از ۱۰ روز قبل اربعین بیشتر بوده و این نقطه کلیدی برای ما در تصمیمگیری و برنامه ریزی برای اعزام است.
حقلطفی تصریح کرد: چهار روز قبل از اربعین نیز جزو روزهای کلیدی بوده و مدل استان نشان میدهد موج بازگشت زائران قزوینی از سه الی چهار روز بعد از اربعین است و باید اذعان کرد تجربیات اربعین سال گذشته نقشه راهی برای سال جاری خواهد بود.
وی با اشاره به چالشهای اربعین سال گذشته، تاکید کرد: عدم اعلام به موقع نرخ کرایههای طرح اربعین و بروز تغییرات متعدد و عدم همکاری کارخانجات و دستگاهها برای ارائه ناوگان مورد نیاز علی رغم مصوبات کشوری و استانی از جمله این چالشها بوده است.