فروزنده در نشستی که با حضور مدیران حوزه معاونت، معاونین مالی و اقتصاد شهری، روسای املاک و مدیران مشارکتهای مناطق ۲۲ گانه برگزار شد، گفت: در سنوات گذشته روال به این صورت بوده که حدود ۲۵ الی ۳۰ درصد از تحقق درآمد در شش ماهه نخست سال اتفاق میافتاد، تصمیم داریم این روال را تغییردهیم. چرا که شش ماهه نخست سال، بهترین فرصت برای انعقاد قراردادها و تامین پیش پرداختها است و اگر بتوانیم نقدینگی را در این مدت افزایش دهیم، پروژههای بسیاری را پیش خواهیم برد.
پیگیری مطالبات شهرداری از نهادها
وی به موضوع مطالبات شهرداری از نهادها پرداخت و تصریح کرد: علت اینکه دولت و دستگاههای اجرایی قادر به پرداخت مطالبات شهرداری نیستند، این است که ردیف اعتباری ندارند و این نیازمند مستندات کافی و مستدل از میزان بدهی واقعی به شهرداری است؛ لذا تمامی مناطق بایستی ظرف مدت کوتاهی، تمام مطالباتی که از نهادها دارند به طلبهای قطعی و غیر قطعی و حایز اهمیت، تقسیم کرده و آمار آن را در اختیار سازمان املاک و مستغلات قرار دهید.
پیگیری ظرفیتهای سرمایه گذاری مناطق به صورت ویژه
معاون شهردار تهران افزود: کسب درآمدهای آتی شهر در حوزه جذب سرمایه گذار و فرصتهای سرمایه گذاری از سیاستهای مهم این معاونت است که در این خصوص ظرفیتهای مناطق را برای اجرای پروژههای خرد و ریزدانه احصا کردیم و این پروژهها را تا مرحله فراخوان و انعقاد قرارداد، پیگیری خواهیم کرد.
لزوم پیگیری ثبت هزینهها
وی در ادامه از لزوم تلاش ویژه معاونین مالی مناطق در خصوص ثبت هزینهها گفت و تصریح کرد: سال گذشته حدود ۹۷ درصد از هزینهها ثبت شد، که رکورد بی سابقهای بود، اما مشکل موجود در این میان، ترافیک بالای کاری در اواخر سال است و برای اینکه در سال جاری دچار این مشکل نشویم، نسبت به ثبت دقیق هزینهها در ماههای پیش رو تا انتهای سال، اقدام شود.
فروزنده با اشاره به تخفیفات جدیدی که شورای اسلامی شهر برای ساخت و ساز در بافت فرسوده قرار داده است گفت: نیازمند طرحی هستیم که موجب تشویق و ترغیب انبوه سازان جهت خرید زمینهای ریزدانه و تجمیع آنها و نوسازی بافت فرسوده شود. هرچقدر بتوانیم برای بافت فرسوده تسهیلات قائل شویم که نوسازی اتفاق بیوفتد، در گام بعدی، درآمد نیز ایجاد خواهد شد.
گفتنی است که در این نشست گزارش عملکرد درآمد نقد، غیرنقد و پروژههای مشارکتی مناطق بررسی و میزان تحقق تعهدات مناطق مورد رصد و پیگیری قرار گرفت و سپس در کمیسیونهایی مجزا، چالشهای موجود در مسیر تحقق تعهدات مناطق در موضوعات درآمدی و پروژههای مشارکتی بحث و بررسی شد.