اسفندیار خزائی گفت: براساس استانداردهای جهانی به ازای هر ۱۰ هزار هکتار مرتع یک محافظ نیاز است در حالیکه در استان همدان به ازای هر ۳۰ هزار هکتار منابع طبیعی یک نفر محافظ وجود دارد.
او گفت: نرم کشوری این آمار نیز به تفکیک به ازای هر ۶ هزار جنگل، ۳۰ هزار مرتع و ۵۰ هزار هکتار بیابان یک نیروی محافظ از اراضی ملی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: هم اکنون شمار محافظان عرصههای طبیعی همدان ۲۱ نفر هستند که باید به ۳۱ نفر برسد که به منظور جبران این کمبود در حال حاضر از دیگر نیرو و کارمندان علاوه بر مسئولیت محوله در قالب محافظ جنگل نیز استفاده میشود.
خزائی گفت: امسال ۱۵ نیروی جدید در این اداره کل جذب و مشغول به کار میشوند که در گام نخست از آنها به عنوان جنگلبان یا محافظان جنگل استفاده میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: البته کمبود نیروی انسانی در ۲ بخش شامل نیروی انسانی متخصص و نیروهای خدماتی محسوس است.
خزائی گفت: سالهای اخیر شمار زیادی از نیروها بازنشسته شدند، اما نیروی جایگزین جذب نشده است همچنین کمبود نیروی مجزا برای انجام امورات پشتیبانی شبکه، سخت افزاری و مدیریت سامانهها مشهود است.
او با بیان اینکه از نظر ناوگان خودرویی و ساختمان نیز با کمبودهایی مواجه هستیم گفت: خودروهای این اداره کل اعم از سواری و وانت به ۳۷ دستگاه میرسد که با توجه به گستردگی و سخت گذر بودن اراضی ملی این تعداد جوابگوی نیاز اداره کل و شهرستانهای تابعه نیست.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: وضعیت ساختمان و تجهیزات اداری این اداره کل نامطلوب است چراکه بیشتر ساختمانها دارای عمر بیش از ۳۰ سال بوده و نیازمند تعمیر و تجهیز اساسی است.
وسعت اراضی ملی استان همدان به ۷۲۰ هزار هکتار میرسد که ۴۵ هزار هکتار آن شامل جنگلهای دست کاشت، ذخیره گاهها و پارکهای جنگلی است که سطح ذخیرهگاههای جنگلی به ۲ هزار و ۴۶۰ هکتار و پارکهای جنگلی یک هزار و ۵۳۷ هکتار میرسد.