محمد اسماعیل حافظی مدیر عامل سازمان خدمات طراحی شهرداری قزوین گفت:بدین ترتیب شهر قزوین جز اولین شهرهای پیشگام کشور است که نسبت به تهیه و اجرای طرح تفصیلی مدیریت پسماند اقدام کرده است، طرحهای جامع و تفصیلی مدیریت پسماند، راهنمای علمی و عملی مدیران، جهت اجرای عملیات جمع آوری، حمل، بازیابی و دفع نهایی پسماندها منطبق بر اصول فنی، مهندسی و زیست محیطی میباشد. این طرحها مبتنی بر چرخه سرنوشت زباله بوده و حاوی دستورالعملهای لازم برای هر یک از اجزاء چرخه سرنوشت میباشد.
وی افزود: تهیه طرحهای جامع و تفصیلی مدیریت پسماند، مزایای فراوانی به همراه دارد از جمله مشخص بودن شرح وظایف تمامی افرادی که وارد سازمان مدیریت پسماند میشوند، مشخص بودن برنامه سالیانه و حتی روزانه تمامی پرسنل، الزام پرسنل به پیروی از دستورالعمل و برنامهای که صرف نظر از تفاوت سلایق مدیران و توسط گروهی از مشاوران خبره تهیه شده، عدم اتلاف سرمایه اعم از پول، زمان و نیروی انسانی به دلیل وجود برنامه استراتژیک کوتاه مدت و بلند مدت و نیز امکان کسب درآمد در اثر اجرای عملیات بازیافت، پردازش و استحصال محصولات فرعی از پسماندها است.
حافظی ادامه داد: پیرو دستورالعملهای ابلاغی وزارت محترم کشور مبنی بر لزوم تهیه طرحهای جامع مدیریت پسماند، شهرداری قزوین نیز بر آن شد تا با تهیه این طرح، استراتژی کوتاه مدت (۵ ساله) و بلند مدت (۱۰ ساله) خود را در زمینه مدیریت پسماند، مشخص نماید و با مشخص نمودن برنامهها و هزینههای مورد نیاز، امکان ارزیابی برنامههای خود توسط مقامات مسئول را فراهم نمایدکه نهایتا طرح جامع پسماند استان قزوین در زمستان سال ۱۳۸۹ با بهره گیری از صاحب نظران و کارشناسان خبره امر مدیریت پسماند مستقر در تعدادی از دانشگاههای سراسر کشور تهیه و تقدیم پژوهشکده مطالعات شهری و روستایی وزارت کشور گردید.
این مسئول گفت: درسال ۱۳۹۹ با توجه به ضرورتهای پیش آمده مبنی بر توسعه زیرساختهای مدیریت پسماند شهر قزوین، شهرداری قزوین بروز رسانی طرح جامع و تهیه طرح تفصیلی پسماند شهر قزوین را دستور کار خود قرار داد که به درخواست مدیریت محترم سازمان پسماند، سازمان خدمات طراحی با توجه به اولویتها و ضرورتهای تعیین شده در طرح جامع مدیریت پسماند شهر قزوین اقدام به تهیه طرح تفصیلی پسماند کرد.
مدیر عامل سازمان خدمات طراحی بیان کرد: طرح تفصیلی کلیه مراحل مدیریت پسماند از مرحله تولید تا دفع نهایی و مراقبتهای پس از دفن را در بر میگیرد و برنامه اجرایی ده ساله را ارائه میدهد. بر این اساس در این پروژه برنامههای مورد لزوم جهت آموزش و فرهنگ سازی، برنامه تفکیک از مبداء تولید و برنامه درخصوص جمع آوری و حمل و نقل زباله تدوین شد.
حافظی گفت: همچنین برنامه ریزی جهت مدیریت پسماندهای بیمارستانی، برنامه ریزی درخصوص جزء ویژه پسماندهای عادی و برنامه ریزی درخصوص پردازش و دفع زباله شهر قزوین در دستور کار مشاور قرار گرفت.
وی بیان کرد: از اهداف این پروژه، ارائه برنامه طراحی محل دفن بهداشتی پسماند استان قزوین، بررسی الگوی فعلی جمع آوری زباله در شهر قزوین و تحلیل روش فعلی و معرفی بهترین الگوی جمع آوری زباله در شهر قزوین، نحوه مدیریت نخالههای شاختمانی، بررسی تولید کود کمپوست و روشهای بی خطر سازی زباله در شهر قزوین، تحلیل نقاط ضعف موجود و ارائه الگویی جهت رفع مشکلات است.
حافظی گفت: برنامههای اجرایی ارائه شده در هر یک از سرفصل ها؛ سال و زمان اجرا، هزینه اجرا، مجری و ناظر اجرای برنامه تعیین گردیده است. همچنین پایش هر یک از برنامهها نیز در طرح پیش بینی گردیده که بر اساس فرمهای تدوین شده پایش پیشرفت اجرای برنامه در پایان هر سال توسط کارشناسان سازمان مدیریت پسماند اجرا و نتایج توسط مدیرعامل آن حوزه به شهردار و شورای اسلامی شهر قزوین گزارش میگردد.