مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان سلامت گفت: ایران رتبه اول منطقه و رتبه سوم را در جهان در حوزه زیست فناوری کسب کرده است. در مورد ویروس کووید ۱۹ به زیر ساخت های خوبی دست یافته ایم و ۳ واکسن را به تولید رساندیم.
وی افزود: واکسن سینه پهلو مراحل پایانی خود را طی میکند تا به محصول نهایی برسد. ۴ میلیون دوز واکسن برای اطفال نیاز است. ۳ دوز از این واکسن برای کودکان تازه متولد شده لازم است.
او ادامه داد: سالانه ۱۵۰ میلیون دلار انسولین وارد میکنیم که این امر تا سال آینده به صورت کامل داخلی خواهد شد. به کمک دانش بنیان ها میتوانیم واردات پلاسما را متوقف کنیم. ایران در فرآورده های پلاسمایی کمبود دارد که سالانه ۱۰۰ میلیون دلار واردات دارد.
وی ادامه داد: سالانه ۶۰۰ میلیون دلار صرف انسولین ، واکسن و پلاسماهای وارداتی میشود. باید ۳۰ درصد کاهش ارزبری و ۷۰ درصد افزایش و ذخیره تولید در حوزه پزشکی داشته باشیم.
او از توافق با سازمان برنامه و بودجه، معاونت درمان وزارت بهداشت و بیمه سلامت برای کاهش ارزبری در حوزه دارو خبر داد و گفت: از وزارت بهداشت درخواست کردهایم که ۷۰ درصد قیمتی که به داروی خارجی میدهند را به دانش بنیانهای ایرانی برای تولید داروی ساخت داخل بدهند این طرح در حال حاضر به دولت ارائه شده و اگر تصویب شود ۱/۸ میلیارد دلار در حوزه سلامت واردات را کاهش خواهیم داد.
وی گفت: صندوق فرابورس را برای اولین بار راهاندازی کردیم که برای شرکت هایی که نتیجه اقتصادی موفقی دارند، خدمات و حمایت ارائه میکند.
قانعی گفت: این صندوق ۸۰۰ میلیارد تومان برای شرکت های تولید کننده انسولین و پلاسما در نظر گرفته است. در آینده این مبلغ به ۱۰۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید. با این صندوق فناوری گسترش و شرکت های دانش بنیان در حوزه پزشکی افزایش مییابند.
وی افزود: در حوزه سلامت، هوش مصنوعی و سرطان ها از اولویت های ستاد توسعه سلامت معاونت علمی هستند و قراردادی برای سرطان سینه و ریه بانوان با بیمه سلامت و معاونت علمی بسته شده است . معاونت علمی برای شروع این فعالیت ۴ میلیارد تومان هزینه کرده است.