رئیس جمهور صبح امروز در بدو ورود به فرودگاه یاسوج گفت : امروز و در دومین دور سفر هیات دولت به استان کهگیلویه و بویراحمد و با افتتاح ابر پروژه هایی، مردم استان ثمرات دور اول سفر را خواهند دید.
رئیس جمهور افزود: در سفر اول در شرایط کرونایی بود و امکان حضور در اجتماعات مردمی نبود ولی در این سفر این حضور انجام می شود .
وی اضافه کرد: مصوباتی در سفر اول داشتیم و مردم انتظار عملیاتی مصوبات را دارند که با همکاری وتلاش مدیران استان برخی از پروژه ها به ثمر شد و مردم در جریان قرار می گیرند.
رئیسی گفت : در سفر دوم مسائل گسترده تری نسبت به استان وجود دارد و مسائلی که در دور اول بود بسیاری به نتیجه رسید و مابقی در دست پیگیری هستند.
بازگشت کارخانه تعطیل شده قند یاسوج به ریل تولید
رئیسی در مراسم افتتاح پتروشیمی گچساران با قدردانی از مسئولان برای افتتاح این پروژه تماما ایرانی اظهار داشت: امروز با افتتاح این پروژه در جهت توسعه اشتغال، امیدوارسازی مردم برای اتمام پروژههای نیمه تمام و رشد تولید گام ارزشمندی برداشته شد.
وی با بیان اینکه این مجموعه تولید زنجیرهای خواهد داشت که جلوی خامفروشی را میگیرد، افزود: ایرانی بودن این پروژه و افزایش اشتغال واقعا باعث افتخار است.
رئیس جمهور جمعآوری گازهای مشعل را یکی از ویژگیهای مهم این پتروشیمی برشمرد و تصریح کرد: از هدررفتن گازهای مشعل واقعا رنج میبردم چون ثروت کشور در حال سوختن بود که وزیر نفت جمعآوری گازهای مشعل را به خوبی شروع کردهاند و همکاری شرکتهای دانشبنیان در این پروژه اقدام خوبی است.
وی با بیان اینکه در کنار تولید ثروت برای کشور، در این پتروشیمی کار عملی خوبی انجام شده است، ادامه داد: این پروژه در شهری محروم بنا شده و امیدواریم نیازهای این استان دیده شود و سریعا به امور مردم رسیدگی شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه وزارت نفت ۲۶۰۰ میلیارد تومان برای مسئولیتهای اجتماعی در کهگیلویه و بویراحمد اختصاص داده است، تاکید کرد: این پروژه نماد "ما میتوانیم" است و امیدواریم هر چه سریعتر گازهای مشعل جمعآوری شود تا خوراک صنایع تامین شود.
وی با اشاره به جذب ۱۷ هزار میلیارد تومان اعتبار و انجام مراحل احداث در سه شیفت برای تکمیل پتروشیمی گچساران طی ۲ ساله گذشته ابراز کرد: کارخانههای پتروشیمی گامی برای رشد تولید، ثروت آفرینی و پیشگیری از خام فروشی است. بهره برداری از کارخانه پتروشیمی بعد از سالها انتظار آن هم در استان غنی، اما کمتر توسعه یافتهای مانند کهگیلویه و بویراحمد به دلیل شرایطی که برای توسعه ایجاد میکند جای خرسندی دارد.
ایرانی ترین پتروشیمی کشور در گچساران با حضور رئیس جمهور راه اندازی شد
با حضور رئیس جمهور مجمتع پتروشیمی گچساران به عنوان بزرگترین پروژه صنعتی استان کهگیلویه و بویراحمد به بهرهبرداری رسید.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تاکید رئیس جمهور بر تکمیل طرحهای نیمه تمام عملیات ساخت این طرح اقتصادی شتاب گرفت و پس از ۲دهه راه اندازی شد.
وزیر نفت در آیین افتتا ح این طرح گفت: برای اجرای این طرح اقتصادی بیش از ۱.۳ میلیارد یورو هزینه شد.
جواد اوجی با بیان اینکه برای اجرای این طرح بیش از ۸۳ درصد بومی و داخل سازی شده تصریح کرد: در این طرح اقتصادی بیش از ۲۶۹ میلیون یورو صرفه جویی ارزی شده است.
وی بیان کرد: این شرکت در کنار پیشبرد اهداف کلان خود با ۷۰ شرکت ایرانی به منظور طراحی، ساخت و نصب تجهیزات مهم مورد نیاز همکاری کرده است.
اوجی فزود: محصول مجتمع پتروشیمی گچساران یکمیلیون تن اتیلن و نیز ۸۴ هزار تن +C ۳ (برش پروپان و سنگین تر) در سال خواهد بود.
وی ادامه داد: محصول این کارخانه همچنین بهعنوان مواد اولیه صنایع پتروشیمی و صنایع پلیمر گچساران مورداستفاده قرار خواهد گرفت.
اوجی تصریح کرد: این طرح ملی سالانه یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن خوراک اتان خود را از پالایشگاه بید بلند بهبهان با خط لولهای بطول ۹۰ کیلومتر تامین میکند.
تصمیمات خوبی برای عشایر و روستائیان اتخاذ شده است
سید ابراهیم رئیسی صبح امروز در جمع عشایر دشت سقاوه این استان گفت: با توجه به عشایرنشین بودن این استان، برنامههای این سفر را از حضور و دیدار با عشایر آغاز کردیم.
رئیس جمهور با اشاره به مطالبات مطرح شده در این دیدار درباره مسئله آب اظهار داشت: این منطقه از پربارشترین نقاط کشور است و کاری که باید انجام شود برنامهریزی برای توزیع و مصرف آب به بهترین شکل برای مصارف شرب، کشاورزی و صنعت است.
رئیسی با بیان اینکه با بهرهبرداری از سد چمشیر در استان بخش قابل توجهی از مشکل تامین آب رفع شده و 70 هزار هکتار از اراضی استان تحت پوشش منابع آبی این سد قرار خواهند گرفت، افزود: علاوه بر این سد، سد دیگری هم در مدت کوتاهی در دشت سقاوه احداث خواهد شد تا مشکل تامین آب پایدار عشایر را نیز برطرف کند.
رئیس جمهور با اشاره به تامین اعتبار و اقدامات انجام شده برای توزیع و نصب پنلهای خورشیدی برای عشایر در راستای تامین برق و نیازهایی مثل آبگرم آنان تصریح کرد: در سالهای گذشته اقدامات خوبی در زمینه ایلراهها انجام شده اما کمبودهایی نیز وجود دارد که در این سفر اعتبارات لازم برای رفع این کمبودها در نظر گرفته شده و تخصیص خواهد یافت.
رئیسی با بیان اینکه عشایر یکی از مولدترین اقشار جامعه هستند و همه ما به نوعی میهمان سفره آنان هستیم، خاطرنشان کرد: همه باید به تقویت تولید در میان عشایر کمک کنند. پرواربندی قراردادی دام که از گذشته به نوعی وجود داشته باید تداوم و گسترش یابد تا عشایر از ناحیه تامین نهادهها برای دامهای خود نگرانی و دغدغه نداشته باشند و تولید آنها دچار اختلال نشود.
رئیس جمهور اضافه کرد: اولویت ما برای تامین مواد پروتئینی و لبنی تولیدات داخلی است و واردات باید فقط در جایی انجام شود که امکان تولید وجود ندارد، اما در جایی که به همت عشایر میتواند گوشت قرمز و مواد لبنی تولید کرد، همه باید از افزایش تولیدات آنها حمایت کنیم و اطمینان دارم با همت عشایر و حمایت دولت امکان تامین نیازهای پروتئینی کشور در داخل وجود دارد.
رئیسی با بیان اینکه عشایر در جهت اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی نقش بسیار موثری دارند، گفت: عشایر همواره در عرصههای مختلف، چه در دفاع از ارزشها و ایستادن پای انقلاب، چه در دفاع مقدس و چه در عرصه تولید حضور موثر و پررنگی داشتهاند و ما قدردان آنان هستیم.
رئیس جمهور همچنین حمایت از کشت گیاهان دارویی و فعالتر شدن خانههای بهداشت در استان را از دیگر مصوبات سفر دوم دولت مردمی به کهگیلویه و بویراحمد دانست و افزود: علاوه بر اینها در این سفر مصوبات خوبی برای تکمیل ایلراهها و نیز خرید تضمینی محصولات عشایر و روستائیان در نظر گرفته شده است.
رئیسی خرید تضمینی محصولات عشایر و روستائیان را از راهکارهای موثر به صرفه شدن اقتصاد روستائیان و عشایر دانست و اظهار داشت: اینکه امام راحل فرمودند عشایر ذخایر انقلاب هستند یک تعارف نیست و برای ما مسئولیتآفرین است، لذا مسئولان باید با حمایت از روند تولید در روستاها و در میان عشایر، نسبت به این ذخایر توجه ویژه و مناسب داشته باشند.
رئیس جمهور با اشاره به برخی سخنرانان در این جلسه که از فارغالتحصیلان دانشگاهی بودند، ضمن ابراز خرسندی از اینکه عشایر در کنار کار و فعالیت و تولید از تحصیل در مدارج عالی نیز غافل نشدهاند، تصریح کرد: نکاتی که در این جلسه مطرح کردید، از قبل نیز با سفر نمایندگان دولت و گفتگو با مسئولان و معتمدین استان احصا شده بود و تصمیماتی برای رفع آنها گرفته شده است که امیدوارم به رفع سریعتر مشکلات بیانجامد.
با حضور رئیس جمهور و مسئولان ملی و استانی نخستین طرح سیاه چادر ایمن به معنای برپا شدن سیاه چادرها بر روی سکوهایی با ارتفاع یک متر در شهرستان مارگون بهره برداری شد.
افتتاح سد و نیروگاه چمشیر با دستور رئیس جمهور
آیتالله رئیسی در ادامه برنامههای سفر استانی خود با حضور در محل سد چمشیر این سد و نیروگاه آن را افتتاح کرد.
سد چمشیر از نوع بتنی غلتکی (RCC) است که مطالعه احداث سد آن در سال ۷۳ از سوی سازمان آب منطقهای فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد صورت گرفت. سد و نیروگاه چم شیر در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد و برروی رودخانه زهره ساخته میشود.
زیر کشت بردن اراضی پایین دست، تولید ۴۸۲ گیگاوات انرژی برقآبی در سال، ایجاد بستر مناسب برای افزایش تولید آبزیان و توسعه گردشگری، کنترل سیلاب و شوری آب رودخانه زهره از جمله اهداف احداث سد چمشیر است.
سرشاخههای اصلی رودخانه زهره نیز کوههای شمال غرب استان فارس و شرق کهگیلویه و بویراحمد و رودخانههای فهلیان و آب شیرین و شیو است.
۳ واحد ۵۵ مگاواتی و دو واحد ۵.۵ مگاواتی و در مجموع با ظرفیت تولید ۱۷۶ مگاوات برق در چمشیر در دست اجرا بوده که واحد نخست امروز با حضور رئیس جمهور افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت و قرار است برق تولیدی این نیروگاه با خط انتقال ۱۷.۵ کیلومتر به شبکه سراسری برق متصل شود.
نیروگاههای ۵۵ مگاواتی به شبکه سراسری و ۵.۵ مگاواتی به شبکه محلی و داخلی وصل میشود و از طریق نیروگاه چمشیر با خطوط دومداره ۲۳۰ کیلوولت به طول ۱۷.۵ کیلومتر در منطقه امامزاده جعفر وارد رینگ سراسری میشود.
آیتالله سیدابراهیم رئیسی در جمع عشایر کهگیلویه و بویراحمد با قدردانی از ایستادگی عشایر از بدو پیروزی انقلاب، دوران دفاع مقدس و پس از آن اظهار داشت: عشایر همواره پشتیبانی از انقلاب را داشته اند و همانطور که امام راحل فرمودند عشایر ذخیره انقلاب هستند.
وی با تاکید بر تلاش عشایر برای خودکفایی ایران در تولید گوشت قرمز تاکید کرد: امروز عشایر برای ایران اسلامی باعث افتخار هستند.
چم شیر گتوندی دیگر است
استانی همزمان چهارفصل که از زیباترین استانهای ایران برای سرمایه گذاری و ساخت ابر پروژه های ملی و شهرهای فولادی و پتروشیمی است
همین احیای کارخانجات و رشد تولید خودش کار کمی نیست و کار بزرگی است
تا کور شود ، هر آن که نتواند دید.
مسکن، خودرو، خوراک، پوشاک مردم هم گران و هم بی کیفیت است.
درآمد مردم ضعیف شده است، وضعیت بورس مجدد به حالت بدی درآمده که نیاز به رسیدگی داره. چرا اینقدر مشکلات پشت سر هم بوجود میاد، داریم کار میکنیم ولی به جای پیشرفت، پسرفت میکنیم.
دوپینگ افاقه نخواهد کرد
با تمام قدرت وارد شود .
ما که تولید نداریم مگه با همین یک جوی واردات نیازها برطرف بشه
چه ایرادی داره واردات باشه و رفاه مردم بیشتر بشه؟
نگران اقتصاد و صنعت خودتون هم نباشین اگه مشتری داخلی نبود شمام صادر کنین چه اشکالی داره
همین کارا رو کردین که تولید کننده های داخلی دور ورداشتن و با هر قیمتی هر جور دلشون بخواد دارن میتازونن دیگه