مهدی اله پور مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: طی پایشهای صورت گرفته توسط کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سبزوار و نصب دوربینهای تلهای در نقاط حساس و کارشناسی شده با همکاری سمن زیست محیطی مرکز همیاری، تحقیقاتی و بازپروری حیات وحش حکیم سبزوار، در نقاط مختلف منطقه شکارممنوع ریوند، برای چندمین بار موفق به ثبت حضور پلنگ ایرانی در این منطقه شدند.
وی افزود: پلنگ یک گونهی چتری و مهم در رأس هرم غذایی یک اکوسیستم قرار دارد و وجود این گونهی با ارزش در یک زیستگاه نشانهی پویایی زیست بوم منطقه است و هنوز اکوسیستم بواسطهی دخالتهای بیش از حد انسانی از بین نرفته و جای امیدواری برای حفظ و احیای زیست بوم منطقه وجود دارد.
اهل پور بیان کرد: از ارزشهای اکولوژیکی پلنگ میتوان به کنترل نسل علفخواران اشاره نمود. از تهدیدات این گونه بسیار ارزشمند در طی چند دههی اخیر، اسلحهی فراوان و شکارغیر مجاز و از بین بردن زیستگاه ها، نسل این گونهی ارزشمند را در معرض خطر قرار داده و کم شدن این گونه ارزشمند، موجب افزایش خسارات بدلیل ازدیاد جمعیت گونههای زیان آور به کشاورزان را به دنبال خواهد داشت.
اله پور ضمن تقدیر از همکاری سازمانهای مردم نهاد و مردم فهیم و محیط زیستی خراسان رضوی در ثبت و حمایت از گونههای کمیاب و با ارزش استان، از عموم مردم درخواست نمود تا نسبت به حفاظت از انفال الهی و گونههای ارزشمند طبیعت حساس بوده و خدمتگزاران خود را در ادارات حفاظت محیط زیست شهرستانها یاری نمایند.