دکتر محمدحسین جهانگیری روز یکشنبه و در حاشیه نشست دو روزه تهیه دستورالعمل به کارگیری در راستای ارتقا و نگهداشت نخبگان در مشهد گفت: برای سال ۱۴۰۲ نیز سازمان اداری و استخدامی کشور جذب پنج هزار نخبه را در نظر گرفته است و به زودی فراخوانهای جذب نیز همچون سال گذشته در ۲ مرحله برگزار میشود تا بتوان از این افراد به عنوان فرد مستعد و اثر گذار در دستگاهها برای پیشرفت کشور بهرهمند شد.
وی افزود:اثر گذاری نخبگان هدف اصلی شناسایی و جذب آنها برای ورود به دستگاههای اجرایی کشور است تا کشورمان بتواند از اثرگذاری نخبگان بهرهمند شود و بتوانیم روزهای بهتری را برای کشورمان شاهد باشیم.
مدیرکل دفتر پایش و شبکهسازی سرآمدان و نخبگان در بنیاد ملی نخبگان ادامه داد:از سوی دیگر با کمک سازمان اداری و استخدامی و بنیاد ملی نخبگان ضمن ایجاد زمینه اشتغال برای نخبگان، باید شیوه نامه دیگری برای حفظ پویایی نخبگان و ارزیابی عملکرد آنها در دستگاههای اجرایی کشور تهیه شود.
جهانگیری بیان کرد: در جلساتی که از ماههای گذشته بین بنیاد ملی نخبگان و سازمان امور اداری و استخدامی کشور برگزار شد، متن این شیوهنامه امروز و در شهر مشهد تهیه شد و قرار است این متن نهایی که برای تصویب آماده شده است برای ابلاغ مسیر خود را به پایان برساند.
مدیرکل دفتر پایش و شبکهسازی سرآمدان و نخبگان در بنیاد ملی نخبگان اظهار کرد: در این شیوه نامه ۲ بخش مهم وجود دارد، شناسایی شاغلان مستعد و افرادی که هم اکنون شاغل هستند باید بر اساس مولفههای اثر گذاری اشخاص مورد سنجش واقع شوند تا امکان حمایتهای لازم از آنان به عنوان یک فرد کلیدی و موثر فراهم شود.
جهانگیری تاکید کرد: در بخش دوم نیز فرایند نظارت بر افرادی که به دستگاههای اجرایی معرفی میشوند در نظر گرفته شده است تا در دورههای تعیین شده مورد ارزیابی قرار گیرند و اگر فرد دارای اثر گذاری بارزی بود مورد حمایتهای بنیاد و سازمان قرار گیرد و افرادی که اثر گذاری لازم را نداشته باشند از دایره شمول این قانون خارج شوند.
وی گفت: برداشت ما این است که با ایجاد فرایند جذب نخبگان، بخش بسیاری از آنها که در ذهن خود به مهاجرت میاندیشند از این فکر منصرف شوند و در همین کشور برای پیشرفت و آبادانی وطنشان خدمت کنند.