سعید جابری انصاری با اشاره به اینکه احیای هنر بومی اقوام در پوشش ایرانی و متناسب سازی آن با الگوهای کاربردی در اجتماع مهمترین اهداف برگزاری جشنواره مد و لباس است، اظهار کرد: در مجموع ۲۰۰ طرح از هنرمندان سراسر کشور برای شرکت در این جشنواره ارسال شده است.
وی ادامه داد: در پذیرش این طرحها مواردی همچون تنوع در دوخت، خلاقیت و نوآوری در نمادهای پوشش ایرانی، به کارگیری هنر صنعت چاپ و نقاشی روی پارچه منطبق با طرحهای بومی محلی اقوام، بهره مندی از هنرهای تزئینی در طراحی پوشش اقوام، تلفیق دوختهای محلی و سنتی اقوام در پوشش عفیفانه مورد توجه بوده است.
این مسئول اضافه کرد: برخی از هنرهای دستی سنتی روی طرحهای پذیرفته شده شامل رودوزی، آجیدهدوزی، آیینهدوزی، اشرفیدوزی، بلیشدوزی، پتهدوزی، پولکدوزی، پیلهدوزی، تسمهدوزی، فرشی دوزی، چهلتکه دوزی، خوسدوزی، دانهدوزی، دهیکدوزی، رودوزی، بمپور، زرکدوزی و زغرهدوزی بوده است.
جابری انصاری توضیح داد: تنوع فرهنگ ایرانی اسلامی، تار و پود بنیادین مد و لباس ما است و طرحها و نقوش هنری بیشماری از هنرهای دستی اقوام مختلف برای احیای فرهنگ ایرانی اسلامی احصا شده و منزلت اسلامی و فرهنگ اصیل ایرانی باید در فعالیتهای این حوزه مورد توجه باشد.
این مسئول ابراز کرد: نگاه ما این است که پس از شناسایی استعدادهای طراحان حوزه مد و لباس زمینه توسعه فعالیتهای اقتصادی آنها را با رویکرد و بن پایه فرهنگ در اجرای طرحهای اصیل ایرانی - اسلامی فراهم کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز گفت: شناسایی ظرفیتهای طراحان حوزه مد و لباس را در دستور کار داریم، اما برای ادامه کار صنعت، معدن و تجارت باید از طراحان حوزه مد و لباس اسلامی در جهت توسعه فعالیتهای اقتصادی این قشر همکاری و مشارکت کند.