رضا اخلاصمند گفت: نصب کنتور هوشمند روی چاههای آب سبب کنترل و نظارت بر میزان برداشت آبهای زیرزمینی استان شده و از اضافه برداشت از منابع آبزیرزمینی به شدت جلوگیری میکند.
او با بیان اینکه کنتور هوشمند مزایایی بالایی دارد، گفت: اساسیترین اهمیت کنتور هوشمند این است که کشاورزان دیگر بیشتر از پروانه بهرهبرداری نمیتوانند از چاهها آب برداشت کنند و این کار باعث تعادل در آبخوانها میشود.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای همدان گفت: اگر کشاورزی بیش از میزان تعیینشده آب از چاه برداشت کند برق به صورت خودکار قطع شده و امکان برداشت آب از چاه تا زمانی که کارشناسان آب منطقهای و برق اقدام نکنند وجود ندارد.
رضا اخلاصمند با اعلام اینکه کنتورهای هوشمند و کارتهای شارژ همچون کارت سهمیهبندی بنزین است، گفت: کشاورزان باید نسبت به نصب این کنتورها اقدام کنند چراکه تکلیف قانونی است و کار باید اجرایی شود.
او با اشاره به اینکه بیشترین کنتورهای نصب شده از نظر تعداد به ترتیب مربوط به شهرستانهای همدان، اسدآباد و ملایر است، گفت: اسدآباد با نصب ۷۸۳ دستگاه ۵۹ درصد، بهار با نصب ۶۷۴ دستگاه ۳۹ درصد، تویسرکان با نصب ۵۲۸ دستگاه ۲۴ درصد، رزن با نصب ۶۵۸ دستگاه ۵۸ درصد، درگزین با نصب ۲۲۱ دستگاه ۵۸ درصد، فامنین با نصب ۴۰۷ دستگاه ۶۴ درصد، کبودراهنگ با نصب ۵۳۰ دستگاه ۲۵ درصد، ملایر با نصب ۷۰۹ دستگاه ۳۸ درصد، نهاوند با نصب ۵۴۳ دستگاه ۵۰ درصد و همدان با نصب ۱۰۲۰ دستگاه ۴۰ درصد چاههای مجاز خود را به انواع کنتور بر روی چاههای مجاز مجهزکرده اند.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای همدان با اشاره به راه اندازی سامانه گویای ۳۱۵۱ نیز گفت: مردم میتوانند با مشاهده هر گونه تخلف و به منظور جلوگیری از مصرف آبهای زیرزمینی به صورت غیرمجاز با سامانه ۳۱۵۱ تماس حاصل کنند.