«عشق کوفی» به کارگردانی حسن آخوندپور محصول سازمان هنری رسانهای اوج است که ماجرای یک عشق در سال ۶۱ هجری قمری را روایت میکند. این سریال به نویسندگی فائره یارمحمدی و یزدان محمدکاظمی روایتگر یک عشق در سال ۶۱ هجری قمری است که اتفاقات کوفه و کربلا آن را دستخوش تغیراتی میکند. پخش این سریال از پنج شنبه ۲۹ تیرماه ساعت ۲۰:۳۰ از شبکه سه شروع میشود و پنجشنبه و جمعه هر هفته ادامه مییابد. لعیا زنگنه، نادر سلیمانی، سعید شریف، شبنم قربانی، حسین سلیمانی، نادر فلاح، سوگل طهماسبی، مریم کاویانی، مهسا مهجور، محمد اشکان فر، مژگان اخلاقی، جمال الدین بیات، معصومه زینتی صافی، احسان محسنی کیاسری، عمار تفتی، سید جواد هاشمی، ثریا قاسمی بازیگران اصلی این سریال هستند.
سعید سعدی در پاسخ به این پرسش که از چه زمانی مسئله ساخت «عشق کوفی» مطرح شد، گفت: بحث تولید این سریال اردیبهشت سال گذشته مطرح شد؛ مقدمات کار را با دوست دیگری پیش برده بودند و پس از انصراف ایشان در مرحله پیش تولید من به گروه پیوستم.
تهیه کننده «عشق کوفی» ادامه داد: تصویربردای سریال بیش از ۷ ماه به طول انجامید و در لوکیشنهای شهرک غزالی، شهرک سینمای دفاع مقدس، شهرک نور و آبادان انجام شد.
وی در توضیح سختیها و چالشهای تولید این اثر تصریح کرد: اساسا کار تاریخی سختیهای خودش را دارد و جور کردن امکانات و تسهیلات برای آن سخت و زمان بر است و این موارد باعث میشود کار کندتر پیش برود. «عشق کوفی» کاری خاص و ویژه است چرا که سراغ موضوع عاشورا رفته و همین حساسیتهای مختص خود را پیش میآورد؛ از سویی این اثر نیاز جامعه فعلی ما است و اساسا باید با ساخت سریالهای متعدد و متنوع عاشورایی به شهبات پاسخ داده شود.
وی ادامه داد: در شرایط حاضر باید بیش از پیش سراغ این داستانها و موضوعات برویم؛ مردم جامعه ما شیعه و مسلمان هستند که شناخت تاریخ بریشان جذاب و جالب است و همین موضوع دلیل دیگری است که تاکید دارد که باید به این موضوعات بپردازیم.
وی در توضیح چرایی انتخاب بازیگران غیرچهره (سعید شریف، شبنم قربانی) برای برخی نقشهای اصلی این سریال بیان کرد: با توجه به حساسیتی که روی کار وجود داشت به این نتیجه رسیدیم که بهتر است در کنار بازیگران مطرح، برای دو نقش اصلی «عشق کوفی» از بازیگران غیرشناخته شده استفاده کنیم که هم چهرههای جدیدی را به مخاطب معرفی کنیم و هم این که مخاطب ذهنیت و تصویر نوستالژیکی از این بازیگران نداشته باشد و در نهایت شفافیت بیشتری برای ایفای نقش حاصل شود تا اثرگذاری نقش کمتر نشود.
تهیه کننده «عشق کوفی» ادامه داد: البته سعید شریف و شبنم قربانی هم تئاتر کارکرده بودند و هم سابقه حضور در کارهای تصویری دیگری را داشتند؛ منتها صرفا نقشِ یک بازی نکرده بودند. شخصا معتقدم نیاز داریم از بازیگران جوان و چهرههای جدید استفاده کنیم و این کار به صنعت تولیدات تصویری یاری میرساند چرا که فیلمسازان و عوامل میتوانند با دست بازتری دست به انتخاب بازیگران بزنند. تلویزیون مخاطبان خاص و ثابتی دارد به همین دلیل از این منظر میتواند در شناخت بازیگران جدید و معرفی آنان نقش بسزایی داشته باشد.
این تهیه کننده در پاسخ به این سوال که چطور بازیگرانی مانند لعیا زنگنه را که مدتی با تلویزیون همکاری نداشتند، راضی کردید، بیان کرد: ایشان و برخی از دوستان مدتها بود که از تلویزیون دور بودند و با استفاده از ارتباطاتی که وجود داشت به این اثر دعوت شدند. خود فیلمنامه و این که بازیگران در این ژانر کار نکرده بودند هم برایشان اهمیت داشت و علاقمند بودند تا در نقشی جدید حضور پیدا کنند.
سعدی در پاسخ به این که تا چه حد نسبت به موفقیت «عشق کوفی» خوشبین است، گفت: باتوجه به فضای سریال احساس میکنم که مخاطب از آن راضی باشد. فیلمنامه، کارگردانی، ترکیب بازیگران، زاویه نگاه قصه و خود سوژه از جمله عواملی است که میتواند «عشق کوفی» را در کانون توجه قرار دهد.
ثانیاً اگر به توحش باشه که زرتشتیان از همه مردم وحشی تر هستند
ثالثاً اهل بیت پیغمبر رو عرب صدا نزن چون آن ها مثل تو نژاد و فرقه برایشان مهم نبود
ملیت و خاک به نظر بنده هیچ ارزشی نداره چون اسلام با ملیت مخالف است. معنی ملی گرایی این است که ما ملت را میخواهیم و اسلام رو نمیخوایم
میدونی چرا بعضی اعراب حتی از اهل سنت شان با حضرت علی علیه السلام دشمن هستند؟!! چون امیرالمؤمنین حضرت علی علیه السلام با منافقین عرب جنگید آن هم در 3 جنگ داخلی
آن قسمت کامنتت هم که نوشتی 20 درصد مخاطب داره!!!!!!
رفتی از تک تک مردم پرسیدی که چه عقیده ای دارند؟
حتی اگر فقط این حرف آخرت درست باشه
آن 20 درصد مسلمان با ایمان و با شرف و هدایت یافته. به اندازه 1000 برابر شما کافران کمونیست و صهیونیست ارزش دارند
اللهم عجل لولیک الفرج