سرهنگ امیرحسین نقی مهر با اشاره به دستگیری ۲۰۶ مجرم در فضای مجازی از ابتدای سال تاکنون، گفت: کلاهبرداری به روش اسکیمر یکی از عمدهترین شیوههای سرقت از کارتهای بانکی است.
وی افزود: یکی دیگر از جرایمی که این سالها در فضای مجازی اتفاق میافتد، دسترسی غیرمجاز به عکسها و فیلمهای خصوصی دیگران و اقدام به اخاذی با تهدید به انتشار آنها در شبکههای اجتماعی است.
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات گیلان با اشاره به اینکه کلاهبرداری برخط عمدهترین جرم در فضای مجازی است، گفت: انتخاب و تغییر رمزهای عبور، بروزرسانی نرمافزارها و بررسی مداوم سیستم عامل برای شناسایی و رفع نقاط آسیبپذیر در مقابل عوامل تهدیدکننده از مهمترین نکات و اقداماتی است که باید در برخورد با کلاهبرداریهای اینترنتی باید مد نظر شهروندان باشد.
سرهنگ امیرحسین نقی مهر افزود: هنگام کار با فضای مجازی، مخفی نگهداشتن اطلاعات محرمانه، پاکسازی حافظه نهان، کلیک نکردن بر روی لینکهای مشکوک و استفاده از افزونههای ایمنی یک ضرورت است.
وی با اشاره به سوءاستفاده مجرمان رایانهای از ناآشنایی افراد میانسال و سالخورده نسبت به فضای مجازی تصریح کرد: وابستگان و یا دوستانی که آشنایی بیشتری نسبت به اینترنت دارند، میتوانند با تشریح خطرات بالقوه فضای مجازی به افراد کمتجربه در این حوزه و تشویق آنها به انتخاب رمزهای ورودی قوی و احراز هویت ۲ عاملی، میزان آسیبپذیری آنها در مقابل هکرها یا اقدامات مجرمانه کلاهبرداران مجازی را کاهش دهند.
وی در ادامه طراحی برنامه جعلی با عناوینی نظیر دریافت فیلترشکن رایگان و انتشار آن در کانالها یا صفحات مجازی نرمافزارهای خارجی را یکی از شگردهای اصلی مجرمان برای کلاهبرداری عنوان کرد و گفت: پوشه هایی که در فضای مجازی به صورت رایگان به اشتراک گذاشته میشود، بیشرتوسط مجرمان به منظور دسترسی به اطلاعات شخصی و تکثیر بدافزار ایجاد شده و نیازمند هوشیاری بیش از پیش کاربران است.