معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گفت: پوشش نماد زیست عفیفانه است و هنرمندان می‌توانند در ترویج مد ایرانی دارای هویت، نقش‌آفرینی داشته باشند.

حجاب همواره بخشی عمده از رسالت انبیاء و اولیاء ادیان و علما بوده است به طوری که یکی از وظایف علمای دین و جامعه مقوله عفاف است، اساس اسلام سعادت و نجات آدمی است و باور‌های دینی و احکام اخلاقی و فقهی در احکام الهی مربوط به پوشش زن نیز با این فلسفه و حکمت حکیمانه صادر شده است. حیا و عفاف علاوه بر آنکه حکم و دستوری الهی است یکی از عوامل اقتدار ملّی نیز هست که دشمن آن را هدف گرفته تا ایمان، حیا و عفاف را از بین ببرد.

چند روز قبل متن لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب مصوب کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی منتشر شد که در این لایحه ۷۰ ماده‌ای وظایف دستگا‌های مختلف برای ترویج عفاف وحجاب مشخص شده بود. که در یکی از بخش‌های این لایحه کارگروه ساماندهی مد و لباس موظف شد براساس معیار‌های مصوب شورای فرهنگ عمومی، دستورالعمل طراحی، تولید و عرضه لباس و استاندارد‌های واردات لباس متناسب با «سبک زندگی اسلامی خانواده‌محور و فرهنگ عفاف و حجاب» را سالانه به دستگاه‌های اجرایی و کلیه صنوف و صنایع مرتبط ابلاغ نماید. 

رابطه حجاب و بازار تولید پوشاک رابطه درهم تنیده‌ای‌ست که هیچ‌کس نمی‌تواند منکر تاثیر آن‌ها از هم باشد. بسیاری از فعالان فرهنگی معتقدند کمبود لباس مناسب و پوشیده در سطح بازارهای کشور و عدم دسترسی به آن‌ها باعث پسرفت پوشش شده‌است. موضوعی که هربار بحث نظارت‌ها به تولیدات را وسط می‌کشد اما نهایت دردی را دوا نمی‌کند. 

مریم جلالی، معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی درباره برگزاری نمایشگاه‌های عفاف و حجاب در کشور گفت: در نظر داریم در آمایش سرزمین نقاط مهم استان‌ها و کلانشهرها را پیدا کنیم و در آن نقاط رویداد‌های مد و حجاب برگزار کنیم تا دسترسی برای همه آسان شود.

معاون صنایع دستی ادامه داد: در حال تلاش هستیم که نمایشگاه عفاف و حجاب دائمی داشته باشیم، اما در تهران مکان مناسب برای برگزاری نمایشگاه عفاف و حجاب دائمی را نداریم.

جلالی درباره قیمت بالای ملزومات حجاب اظهار کرد: وقتی قیمت تولید محصول بالاست قیمت تمام شده هم بالا می‌رود دولت برای حل این موضوع به بخش خصوصی اعتماد کرده است پس امیدواریم بخش خصوصی هم با ما صداقت داشته باشد که بتوانیم قیمت‌ها را کاهش دهیم.  چون زنجیره تولید کامل نیست و نظارت درستی وجود ندارد قیمت محصول بالا می‌رود البته قیمت مواد اولیه هم بالاست اما اگر به بازار‌های پر تعداد و پر تیراژ راه پیدا کنیم قیمت هم پایین می‌آید اما این را هم بدانیم که کار دست گران است.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی از تمامی تولیدکنندگان برای کمک در زمینه طراحی نقش‌های بومی همچنین پارچه‌ها و دستبافته‌ها دعوت کرد و استفاده از پارچه‌های دستباف را کمکی برای رونق تولید پوشاک داخلی عنوان کرد.

او توجه ویژه به زیست عفیفانه و پوششی که حاکی از نظام نشانه‌شناسی‌ ایرانی‌اسلامی باشد را فرصتی برای هم‌گرایی کنشگران این عرصه دانست و ادامه داد: هنرمندان ما که به‌صورت خانواده محور تولید اثر می‌کنند، می‌توانند در ترویج مد ایرانی دارای هویت، نقش‌آفرینی داشته باشند.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۴ ۱۱ مرداد ۱۴۰۲
لباس و مد جزو واجبات جامعه بشریه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۲ ۱۱ مرداد ۱۴۰۲
از کدوم هنرمند صحبت میکنید؟ هنرمندان که کاملا دارن زیرآب حجاب و عفاف و خانواده رو میزنن. خدا لعنتشون کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۱۱ مرداد ۱۴۰۲
البته منظور بازیگران بی حجاب کوته فکر نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۸ ۱۱ مرداد ۱۴۰۲
منظور از هنرمندان مهران رجبیه دیگه؟ چون سایر افراد رو شما هنرمند نمیدونید و اونها از نظر شما سلبریتی هستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۰ ۱۱ مرداد ۱۴۰۲
مد ایرانی!؟?
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۴ ۱۱ مرداد ۱۴۰۲
متاسفانه بازیگران و سلبریتی ها در حال ترویج هر فرهنگی هستند غیر از فرهنگ ایرانی