سازمان ملل متحد اعلام کرد بحرانهای متعدد کنونی طی چند سال گذشته موجب شده است بیش از ۱۲۰ میلیون نفر دیگر از سال ۲۰۱۹ میلادی به تعداد گرسنگان در جهان افزوده شود.
پایگاه اینترنتی روزنامه الشرق الاوسط به نقل از سازمان ملل متحد نوشت: تعداد گرسنگان جهان در حال حاضر تقریبا به ۷۳۵ میلیون نفر رسیده است که این رقم در سال ۲۰۱۹ میلادی ۶۱۳ میلیون نفر بود و علت این افزایش نیز کرونا و شوکهای متعدد آب و هوایی و درگیریها از جمله جنگ اوکراین است.
سازمان ملل با انتشار گزارش مشترکی که پنج سازمان تخصصی وابسته به آن یعنی سازمان غذا و کشاورزی (فائو)، صندوق بین المللی توسعه کشاورزی، صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، سازمان بهداشت جهانی و برنامه جهانی غذا درباره امنیت غذایی و تغذیه در جهان تهیه کرده اند، هشدار داد هدف توسعه پایدار با از بین بردن گرسنگی تا سال ۲۰۳۰ میلادی، در صورت ادامه رویکرد کنونی تحقق نخواهد یافت.
بر اساس این گزارش بر تعداد گرسنگان در آسیا و آمریکای لاتین افزوده شده است، اما آمار گرسنگان در منطقه دریای کارائیب و همه مناطق فرعی آفریقا در طول سال ۲۰۲۲ میلادی بیشتر از سایر مناطق جهان افزایش یافته و آفریقا همچنان بیشترین آسیب را دیده است و از هر پنج نفر در این قاره یک نفر از گرسنگی رنج میبرد یعنی بیش از دو برابر میانیگین جهانی.
بر اساس این گزارش در سال ۲۰۲۲ میلادی بیش از بیست و نه و شش دهم درصد جمعیت جهان یعنی دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر قادر نبودند به صورت مداوم به غذا دسترسی داشته باشند و ۹۰۰ میلیون نفر از این تعداد با ناامنی شدید غذایی روبرو بودند.
قدرت و توانایی مردم برای داشتن الگوهای غذایی صحیح در سرتاسر جهان ضعیف شده است و بیش از سه میلیارد و ۱۰۰ میلیون نفر یعنی معادل ۴۲ درصد، از تأمین هزینه الگوی غذایی مناسب در سال ۲۰۲۱ میلادی ناتوان بودند که در مقایسه با سال ۲۰۱۹ میلادی این تعداد ۱۳۴ نفر میلیون نفر افزایش داشته است.
همچنان میلیونها کودک زیر پنج سال از سوء تغذیه رنج میبرند تا جاییکه در سال ۲۰۲۲ میلادی ۱۴۸ میلیون کودک یعنی بیش از ۲۲ درصد به (اختلال) کوتولگی مبتلا شده اند و ۴۵ میلیون نفر از آنان دچار لاغری شده اند، ۳۷ میلیون کودک نیز از اضافه وزن رنج میبرند.