حمیدرضا صارمی با تاکید بر اینکه در بحث اداره حریم یک مشکل ساختاری و نهادی وجود دارد، گفت: شهرداری تهران در بحث مدیریت و نظارت بر حریم شهر تهران اذیت میشود و مدیریت متفرقه و نهادهای ذی مدخلی که هر کدام در این موضوع ورود پیدا میکنند، باعث میشود تا هم شهرداری تهران و هم ساکنان در حریم تاوان زیادی را پرداخت کنند.
معاون شهردار تهران با اشاره به تخریب گستردهای که در چند وقت اخیر در منطقه ۱۹ در محدوده حریم انجام شد، ادامه داد: در روزهای گذشته در حریم مجبور شدیم تا ساختمانهای ۱۰ تا ۱۱ طبقهای که به صورت غیر مجاز ساخته شده بود را تخریب کنیم که کار بسیار مشکل و سنگینی بود. اجرای این قانون برای شهرداری تهران مستلزم برنامه ریزی دقیق بود تا مشخص شود این حکم به چه صورت و با چه کیفیتی بدون اینکه به کسی آسیبی وارد شود؛ اجرایی شود.
وی بیان کرد: تخریب ساخت و سازهای غیر مجاز که در منطقه ۱۹ انجام شد، اتفاق خوبی بود که نشان داد اراده مدیریت شهری درباره هر گونه ساخت و ساز غیر مجاز مسامحه کردن با متخلفان نیست و سوداگران بخش اقتصاد که زمینه ساز اسکان غیرمجاز هستند، باید بدانند مدیریت شهری در حوزه ساخت و سازهای غیرمجاز کوتاه نمیآید.
صارمی یادآور شد: اعتقاد داریم که باید جلوی این اتفاقات در مبدأ گرفته شود و نیازمند این است که سازمانهای موثر در حریم شهر مانند استانداری تهران و سایر مراجع کمک کنند تا بر اساس قانون، مدیریت شهرداری تهران در حریم دچار خدشه نشود.
وی با اشاره به اینکه رویکرد شهرداری تهران در حریم در سال ۱۴۰۲ این است که مدیریت در این بخش صرفا بر مبنای ضوابط و بخشنامههای سلبی نباشد، تاکید کرد: به عنوان مثال در مواردی که حقوق مکتسبه وجود دارد، برای احقاق حقوق مالکان حتما مطابق قانون با آنها برخورد میشود و اگر نیاز به اعطای مجوزی باشد، حتما این کار انجام میشود.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در ادامه با اشاره به کاهش تخلفات ساخت و ساز در حریم پایتخت، گفت: نیروهای شهرداری تهران در تعامل با سایر دستگاههای مربوطه، حریم شهر را زیر ذرهبین قرار دادهاند.
وی با بیان اینکه لازم است تا یک خوانش و زبان مشترک بین سازمانهای متولی در حریم پایتخت وجود داشته باشد، افزود: سازمان بازرسی کل کشور به این مساله ورود پیدا کرده است و پیشنهاداتی را مطرح کرده که طبق قانون این پیشنهادات لازم الاجراست.
صارمی ادامه داد: طبق پیشنهاد سازمان بازرسی کل کشور تا تعیین تکلیف حریم، شهرداری متولی است.
وی بیان کرد: این در حالی است که متاسفانه سازمانهای دولتی تمکین نمیکنند. باید سازمان بازرسی کل کشور از الزامات قانونی که در اختیار دارد، در این زمینه استفاده کند.
معاون شهردار تهران یادآور شد: اگر وضعیت حریم شهر تهران را بررسی کنید، میبینید در جاهایی که اداره حریم برعهده شهرداری تهران است هیچ اتفاقی در این محدودهها روی نداده است، اما در جاهایی که دهیاریها و ... مسئولیت دارد، مشکلاتی وجود دارد.