قربان زاده گفت: در واگذاری دارایی‌های راکد دولت به صورت خام‌فروشی عمل نمی‌کنیم بلکه با حداکثر ارزش افزوده اموال دولت را مولدسازی می‌کنیم.

قربان زاده رئیس سازمان خصوصی سازی در برنامه گفتگوی ویژه خبری در خصوص جزئیات تالار مولدسازی دارایی های دولت توضیحاتی ارائه داد.

او گفت: سال گذشته یک پایگاه اطلاع رسانی افتتاح شده بود که اخبار حوزه مولدسازی همراه با گزارش های مردم در آن درج می شد اما اتفاق امروز صرفا به املاک و پروژه ها در خصوص مولدسازی می پردازد.

قربان زاده افزود: در تالار مولدسازی، تمام دارایی ها در هر فرایندی اعم از شناسایی، تایید مازاد بودن، ارزش افزایی ، عرضه و فروش باشند قابلیت رهگیری دارند. این تالار به بورس کالا متصل است  و افراد از طریق این اتصال  می توانند درخواست سفارش دهند.

رئیس سازمان خصوصی سازی تصریح کرد: این دارایی‌ها به روش‌های مختلف مولدسازی می‌شوند، همه موارد به صورت مزایده مستقیم در بورس کالا عرضه نمی‌شوند، بلکه در قالب مشارکت در سرمایه گذاری و یا تاسیس صندوق های سرمایه گذاری واگذار خواهند شد.

او تاکید کرد: تالار مولدسازی مسیر استفاده بهینه از دارایی های راکد دولت را سرعت می بخشد.

قربان زاده گفت: تا کنون ۳۳۵۷ دارایی یا به صورت خود اظهاری دستگاه‌ها یا به صورت ورود مجری شناسایی شده اند، از این تعداد مازاد بودن ۱۳۸۷ دارایی به تایید هیات عالی مولدسازی رسیده است. ۵۷ مورد به صورت وورد مجری بوده و ۳۳۰۰ مورد خوداظهاری دستگاه ها بوده است.

او با بیان اینکه همه این دارایی ها هنوز ارزش افزایی نشده است گفت:  درخواست تغییر کاربری و افزایش تراکم از مصادیق ارزش افزایی است یعنی قبل از فروش و عرضه دارایی راکد دولت باید ارزش افزوده آن بیشتر شود. در مولدسازی دارایی‌ها در واگذاری به صورت خام‌فروشی عمل نمی‌کنیم بلکه با حداکثر ارزش افزوده اموال دولت را مولدسازی می‌کنیم.

رئیس سازمان خصوصی سازی در خصوص برآورد از ارزش کل دارایی های راکد توضیح داد: الان نمی شود برآوردی داشت چون شناسایی کامل نیست. اکنون ۴ ملک در مرحله عرضه داریم که ارزش آن ۲ هزار میلیارد تومان است.

او افزود: از ۵۷ دارایی که  با ورود مجری بوده ، ۱۵ دارایی که مازاد بودن آن مصوب و ارزش افزایی شده، ۶۷ هکتار به ارزش ۷۸ هزار میلیارد تومان است. مساحت کل این ۵۷ ملک ۸۱۳ هکتار است. ورود مجری بیشتر به مناطق با ارزش بالا است.

قربان زاده گفت: ارزش دارایی راکد و حبس شده دولت بیش از بودجه تملک دارایی سرمایه ای در طول یک سال است یعنی فقط با همین دارایی های مازاد  می توان کل بودجه یک سال تملک دارایی سرمایه یک سال دولت را محقق کرد.

او افزود: همیشه می نالیم بودجه عمرانی کم است اما با این درآمد مولدسازی می توان پروژه های نیمه تمام همچون آزادراه، بیمارستان  و راه آهن را تکمیل کرد.

قربان زاده تصریح کرد: در بودجه امسال ۱۰۶ هزار میلیارد تومان درآمد مولدسازی تعیین شده است. در ۹۰ روز گذشته زیرساخت ها فراهم شده در مابقی سال عرضه ها و فروش ها می تواند  عملا این بودجه را تامین کند. مهمترین راهکار عرضه، تهاتر رقابتی است.

او افزود: ۳۱ پروژه ستاره دار استان ها در این تالار مشخص شده  که منابع مولدسازی باید اول صرف تکمیل این پروژه ها شود. شناسنامه همه دارایی‌ها در سامانه مولدسازی دارایی‌ها اعلام شده است، پروژه‌های ستاره‌دار، نحوه مصارف و منافع نیز در آن ذکر شده و منابع حاصل از مولدسازی صرف اتمام پروژه‌های مهم استانی می‌شود.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۰۵:۳۵ ۲۱ تير ۱۴۰۲
سلام،

هنوز با این امر مخالف هستم که اموال حکومتی در اختیار مردم باشد، دلیل آن هم این است که در دین نظام بالاتر از مردم است،

قرآن کریم،
ٱلنَّبِيُّ أَوۡلَىٰ بِٱلۡمُؤۡمِنِينَ مِنۡ أَنفُسِهِمۡۖ.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۱ ۲۱ تير ۱۴۰۲
نه اینکه همه امور دست حکومت باشه...
آخرین اخبار