اسماعیل عسگری اظهار داشت: جمعیت جامعه ایثارگری در چهارمحال و بختیاری قریب به ۵۶ هزار نفر است؛ ۲۴۱۴ شهید والامقام در استان داریم که ۷۲ شهید دانشجو می باشند. جمعیت جانبازان نیز هفت هزار و ۵۴۵ نفر و آزادگان ۴۶۷ نفر هستند همچنین دو هزار ۲۳۷ نفر از پدران شهدا و دو هزار و ۴۸۹ نفر از مادران شهدا در قید حیات هستند و تعداد همسران شهدا ۶۶۱ و تعداد فرزندان پسر و دختر به ترتیب ۸۸۷ و ۸۵۶ نفر هستند، خانواده جانبازان سرافراز نیز به ۳۳ هزار و ۸۵۵ نفر میرسد.
وی با تأکید بر اینکه ایثارگری شهدا و جامعه ایثارگر نه قابل وصف است و نه میتوان قدردانی شایسته از آن به عمل آورد، افزود: بنیاد شهید که به فرمان حضرت امام خمینی (ره) و پیش از دوران دفاع مقدس تشکیل شد، خدماتی را که به خانوادههای شهدا و ایثارگران انجام میدهد، بسیار ناقابل است.
عسگری اضافه کرد: این مجموعه همکاریها و تفاهمنامههای متعددی را با نهادهای مختلف در راستای ارائه خدمت به جامعه هدف دارد که از جمله به همکاریها در جهت خدماترسانی در حوزههای مسکن، اشتغال، ارائه تسهیلات متنوع، طرح سپاس و مددکاری و دیدار با خانواده شهدا و ... میتوان اشاره داشت.
بیشتر بخوانید
وی در تشریح خدمات در حوزه اشتغال با اشاره به اینکه این حوزه از پرمشغلهترین بخشهای کاری بنیاد است، توضیح داد: در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۵۰ شغل برای فرزندان جامعه ایثارگری ایجاد شد که در قالب ارائه تسهیلات خوداشتغالی و نیز استخدام رسمی توسط دستگاههای دولتی و بخش خصوصی اتفاق افتاد. نباید این تصور وجود داشته باشد که فرزندان شهدا و ایثارگر مشکلی در خصوص استخدام ندارند بلکه امروز، بالغ بر سه هزار بیکار در جامعه ایثارگری استان وجود دارد لذا جامعه ایثارگری مانند کل جامعه از معضل بیکاری مستثنی نیستند.
عسگری اضافه کرد: در سال ۱۴۰۱، برای حدود ۹۰ درصد تسهیلات مسکنی که به جامعه ایثارگری استان اختصاص یافته بود، اسامی متقاضیان معرفی شده است، همچنین ۷۰ درصد تسهیلات جذب شده و ۲۰ درصد نیز در حال انجام است تا دولت این تسهیلات را در اختیار افراد متقاضی قرار دهد.
وی با اشاره به اجرای طرح «سپاس» با هدف سرکشی و دیدار با خانواده شهدا، بیان کرد: امسال تاکنون سه هزار و ۷۳۲ دیدار و سرکشی انجام شده است و رقم مطلوبی در مقایسه با سال گذشته است که سه هزار و ۳۰۰ دیدار در کل سال انجام شد.
عسگری ساماندهی گلزار شهدا را از دیگر اقدامات بنیاد شهید عنوان کرد و افزود: از مجموع ۲۹۵ گلزار شهدای سراسر استان که نیاز به ساماندهی دارند، ۱۷۷ مورد ساماندهی شده است، همچنین ۴۸ گلزار در دست اقدام بوده و ۷۶ گلزار شهدا نیز تا کنون ساماندهی نشده است، در ابلاغ جدید ساماندهی، گلزارهای با یک و دو مزار نیز باید مشمول طرح شوند و پیشبینی ما این است که در سال جاری بتوانیم ۴۸ گلزار در دست اقدام را تکمیل کنیم.
وی بیان کرد: در حوزه درمان ایثارگران در حال پیگیری هستیم و قراردادهایی نیز با بیمه دی داریم با اینحال این درخواست و انتظار از جامعه پزشکی وجود دارد که همکاری بیشتری برای ارائه خدمات به جامعه ایثارگری داشته باشند.
عسگری گفت: در حوزه فرهنگی، حمایتهای دانشآموزی و دانشجویی در ستادهای شاهد و ایثارگر دانشگاهها به ویژه تأمین شهریه، برگزاری یادواره شهدا و ... ارائه میشود.
وی با تأکید بر اینکه رویکرد جدید بنیاد شهید در حوزه فرهنگی معطوف بر تولیدات رسانهای و هنری است، توضیح داد: تولید فیلم، مستند، کلیپ، سرود، تئاتر و محتوای رسانهای و چندرسانهای در دستور کار ما قرار دارد که این مهم در قالب اعلام فراخوان درجامعه فرهنگی و هنری استان منتشر شده و از تمامی هنرمندان و کارشناسان تولیدات رسانهای دعوت به همکاری میشود.
عسگری اظهار داشت: پارسال طی همکاری با صدا و سیمای استان، ۲۶۷ فیلم گفتگو باخانواده معظم شهدا و ایثارگر تهیه و پخش شد که امسال نیز تولید و پخش این اسناد افتخار در قالب مصاحبه با ۴۸۰ ایثارگر استان در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: در حوزه ساخت فیلم، چهارمحال و بختیاری یکی از پنج استانی بود که فیلمنامه ارائه داد که مقرر شده است زندگینامه فیلم شهید «ظفر خالدی» نوجوانترین شهید دفاع مقدس با ۱۱ و نیم سال سن در فیلمی با عنوان «ظفر» ساخته شود که هفته گذشته مجوز تولید این فیلم اخذ شد و به زودی این پروژه با مشارکت یک گروه ۵۰ نفره از هنرمندان کشور و استان در داخل استان کلید بخورد؛ این فیلم تا جشنواره فجر آماده اکران خواهد شد.