پای شهدا که در میان باشد حتما روایت‌ها و اتفاق‌ها هم رنگ و بوی دیگری به خودشان می‌گیرد، رنگ و بویی از جنس خدا که عروسِ مصاحبه ما روایتگر یکی از آن اتفاقات است.

خودشان زندگی را به سبک و سیاق خاصی شروع کردند. از مراسم عقد تا عروسی سادگی حرف اول و آخرشان بوده. البته سادگی‌مراسم‌شان را با چاشنی معنویت گره زدند تا زندگی را دلپذیرتر شروع کنند. عقد کنار شهدا و عروسی زیرسایه سیدالشهدا علیه‌السلام. از همان روزی که از کربلا برگشتند و نمک‌گیر مهمان‌نوازی ارباب شدند تصمیم گرفتند آستین بالا بزنند و میان‌هیاهوی لاکچری‌بازی‌های امروزی، طعم خوش شروع‌شان را به بقیه هم بچشانند. کار سختی است فرهنگ‌سازی میان زرق و برق عروسی‌هایی که هر روز به مخلفاتش چیز جدیدی اضافه می‌شود، اما به قول خودشان تمام این مسیر را با عنایت امام حسین علیه‌السلام لحظه به لحظه پیش رفتند و در این یک سال، وصال بیش از ۳۰ عروس و داماد را بهشتی کردند.

البته از این تعداد چند زوج هم سهم غدیر بودند که در روز ولایت مولا در نجف پیوندشان آسمانی شد. پای صحبت‌های این زوج جوان می‌نشینیم که حالا موسس گروه فرهنگی «عروس بهشت» هستند. برای معرفی به یک ترکیب قشنگ بسنده می‌کنند و به جای اسم‌هایشان می‌گویند: «خادم‌های دورافتاده‌ی امام حسین!»

گفتگو را با چگونگی شکل‌گیری گروه عروس بهشت شروع می‌کنم و عروس خانم می‌گوید: «قبل از اینکه راهی کربلا شویم. خیلی‌ها موافق بودند و بعضی‌ها هم می‌گفتند کاش یک عروسی درست و حسابی می‌گرفتید. خب هرکس یک نظری داشت. اما قسمت خوب ماجرا این بود که وقتی برگشتیم و بقیه از لطف و مهمان‌نوازی امام حسین علیه‌السلام دیدند. چنین عروسی‌ای را به تالار و مخلفاتش ترجیح دادند. من لحظه به لحظه مراسم‌مان و اتفاقاتی که می‌افتاد را در فضای مجازی به اشتراک می‌گذاشتم. هم می‌خواستم اقوام و دوستان‌مان از دور همراه‌مان باشند. هم دلم می‌خواست این عنایت‌ها را به زوج‌های دیگر نشان بدهم. تا شاید دیدن و شنیدن این روایت‌ها نظرشان را نسبت به جشن عروسی تغییر دهد.

خدا را شکر همین‌طور هم شد. حتی چند نفر که واقعا مخالف بودند و قبل از رفتن به قول خودشان کنایه می‌زدند. نظرشان عوض شده بود. بعد از برگشت‌مان چند نفر از دوستانم و آن‌ها که از طریق فضای مجازی با ما آشنا شده بودند. راهی حرم امام حسین علیه‌السلام شدند و تمام عروسی‌شان شد همان زیارت! قبل از رفتن از من درباره تجریباتم می‌پرسیدند. باید‌ها و نباید‌ها را برایشان می‌گفتم و راهنمایی‌شان می‌کردم. تا اینکه جرقه‌های شروع گروه فرهنگی، کم‌کم خورد. از شهر‌های مختلف پیام داشتم و راهنمایی می‌خواستند از اینکه بعدا پیشمان شدم یا نه؟! چطور خانواده‌ها را راضی کنند و...» 

هم‌دیگر را بهشتی کنید! 

صحبت می‌رسد به دغدغه‌ای که برای ازدواج آسان داشتند؛ یک دغدغه شخصی که بعد پایه‌های اصلی گروه فرهنگی شان می‌شود؛ «یک سال از ازدواج ما گذشته بود، اما در همین مدت کم افراد زیادی پیام می‌دادند و می‌گفتند ما هم مثل شما در معراج عقد کردیم یا برای عروسی می‌خواهیم برویم کربلا. من و همسرم هر دو دغدغه فرهنگ‌سازی ازدواج آسان را داشتیم. مخصوصا که هم در احادیث و هم توسط مقام معظم رهبری به آن سفارش شده. به خاطر همین عقد و عروسی‌مان را ساده برگزار کردیم. می‌خواستیم با نمایش و روایت قشنگ یک شروع آسان حداقل رسالت‌مان را انجام داده باشیم. اما با استقبالی که شد و عنایت و لطف خدا گروه فرهنگی شکل گرفت و باعث شد سهم بیشتری در رواج این کار نیکو داشته باشیم و بستری برای الگوسازی چنین ازدواج‌هایی فراهم کنیم. از طرفی برایمان اهمیت داشت که این حس شیرین پیوند و شروع زندگی با معنویات را هم رواج بدهیم. این شد که گروه عروس بهشت شد یار همراه عروس و داماد‌هایی که عروسی‌شان را در یک مکان معنوی و مقدس و ساده برگزار می‌کنند! اسمش را هم از توصیه رهبری وام گرفتیم. آنجا که می‌گویند:می‌توانید با هم همکاری کنید، همدیگر را اهل بهشت کنید، همدیگر را سعادتمند کنید، همدیگر را در راه تحصیل علم، تحصیل کمال، پرهیزگاری، تقوی و ساده زیستی کمک کنید.» 

درباره این یار همراه بودن گروه با عروس‌های بهشتی می‌پرسم و این زوج، صفر تا صد همراهی را اینطور برایم توضیح می‌دهند: «ما طرح‌ها و کار‌های مختلفی انجام می‌دهیم که اضافه‌شدن هرکدام‌شان به گروه داستان خاص خودش را داشته. این را هم بگوییم که هر عروس و دامادی که به واسطه گروه، ساده شروع می‌کنند. بعد از ازدواج‌شان، عضوی از گروه فرهنگی می‌شوند و برای ازدواج آسان بقیه زوج‌ها تلاش می‌کنند. طرح هم‌سفر بهشتی را داریم که یک پیوند عاطفی قشنگ بین زوج‌ها و راه و رسم شهداست. طرح امانت را داریم که لباس‌ها و عبا‌های سفیدی که معمولا عروس‌خانم‌ها می‌پوشند، چادر عروس و هرچیزی که قابل استفاده باشد را به زوج‌هایی که مایل باشند امانت می‌دهیم که دوباره هزینه نکنند. هدیه‌ها و تبرکی‌هایی هم از طرف گروه در اختیارشان قرار می‌گیرد. این بخش مادی گروه است، اما در بخش معنوی، مهم‌ترین کار ما مشاوره است. از تصمیم‌گیری برای چنین ازدواجی تا راضی کردن خانواده‌ها و باید و نبایدها. این را هم تاکید کنیم که مسئله حرمت حرم‌ها و اماکن مقدس برای ما بسیار مهم است و بخش اصلی مشاوره درباره حفظ حرمت این اماکن است.» 

شهید صدرزاده

شهید صدرزاده همسفربهشتی زوجی که در حرم امام رضا علیه السلام ازدواج کردند

بین وسایل عروس و دامادها، عکس یک لبخند توجه‌ام را به خودش جلب می‌کند. عکسی از یک شهید، حالا فرقی ندارد چه از لشگر مدافعان حرم چه از شهدای امنیت و دفاع مقدس. هربار که عروس و دامادی را راهی می‌کنند عکس شهیدی را هم به دستش می‌سپارند تا همسفرشان باشد. همسفری برای تمام عمر. از همراهی و ساقدوشی به سبک شهدا می‌پرسم و برایم از یکی دیگر از طرح‌هایشان رونمایی می‌کنند: «چون شروع زندگی خودمان وصل شد به یک شهید و هربار در بالا و پایین‌های زندگی ردپایش را دیدیم و نگاه لطفش را حس کردیم. دلمان خواست این حس خوب را به زندگی دیگر زوج‌ها هم گره بزنیم. برای همین طرح «همسفر بهشتی» به فعالیت‌هایمان اضافه شد. هربار که عروس دامادی مراجعه می‌کنند کنار دیگر فعالیت‌هایی که داریم از بین نام شهدا قرعه‌کشی می‌کنیم و عروس داماد را همراه با آن شهید راهی می‌کنیم. یک عکس از شهید برایشان چاپ کنیم. از خانواده یا همسرشان درخواست می‌کنیم که برای عروس و داماد نامه‌ای اختصاصی بنویسند و یک هدیه کوچک که معمولا قرآن یا تسبیح با پیوست عکس شهداست برای عروس و داماد از خانوادشان می‌گیریم. در مقابل عروس و داماد هم باید یاد شهید را زنده نگه دارند، در ثواب زیارت شان با او شریک باشند و قدم به قدم به راه و رسم شهید نزدیک شوند تا روزی که مثل او عاقبت بخیر شوند. به جرئت می‌گویم که پرطرفدارترین و محبوب‌ترین بخش کار‌های گروه فرهنگی ما همین طرح همسفر بهشتی است. هم مورد استقبال خانواده شهدا قرار می‌گیرد و هم فوق‌العاده برای عروس و داماد‌ها جذاب است. مخصوصا اینکه ما حلقه وصل خانواده عروس و داماد‌ها به خانواد شهدا می‌شویم.»

همسفر‌های بهشتی عروس و داماد‌ها و عنایت‌های خاص‌

پای شهدا که در میان باشد حتما روایت‌ها و اتفاق‌ها هم رنگ و بوی دیگری به خودشان می‌گیرد، رنگ و بویی از جنس خدا که عروسِ مصاحبه ما روایتگر یکی از آن اتفاقات است: «احساس می‌کنم این خود شهدا هستند که تعیین می‌کنند همسفر کدام عروس و داماد باشند. همانطور که گفتند ما فقط واسطه‌ایم و خادم. خودشان همه‌چیز را خیلی قشنگ می‌چینند. مثلا یک بار برای یکی از عروس و داماد‌ها نام یکی از شهدا را قرعه انداختیم و برداشتیم، اما هرکاری کردیم نشد که کار‌ها را انجام بدهیم و این شهید را کنار عروس و داماد راهی کنیم. هربار مانعی پیش می‌آمد، دست آخر به دلمان افتاد که شاید قسمت نیست و دوباره باید قرعه بیاندازیم. این‌بار اسم شهید مدافع حرم «محمدحسن محمدخانی» در آمد وقتی عروس خانم متوجه شد واقعا خوشحال شد. گفت شهید هم هم‌شهری‌شان است و هم رفیق شهیدش. اتفاقا دلش می‌خواسته با خانواده شهید ارتباط بگیرد و حالا قرار بود یک نامه اختصاصی از مادر محمدحسین داشته باشد.

اتفاق دیگری هم همین چند روز پیش و اوایل تیر افتاد. عروس و داماد خیلی دیر به ما اطلاع دادند و همه کار‌ها با عجله انجام شد. برای اولین بار اسم عموی شهید خودم را هم با دودلی نوشتم. سه بار قرعه انداختیم و هرسه بار اسم عمویم درآمد. دست‌آخر هم منصرف شدم و به خانواده چند شهید دیگر پیام دادم، اما به خاطر فرصت کمی که بود قبول نکردند. آن لحظه پیش خودم فکر می‌کردم که شاید اگر عموی خودم را معرفی کنم به عروس و داماد به عنوان همسفربهشتی دچار سوتفاهم شوند. اما بالاخره تسلیم شدم و با همسر شهید تماس گرفتم. قبول کرد و گفت، چون ۲ تیر سالگرد شهادت‌‍ عمو است خیلی خوشحال می‌شود که با عروس و داماد راهی کربلا شود. آنجا بود که تازه حکمت سه بار قرعه‌ای که به اسم عمو درآمد را فهمیدم. اتفاقا عروس و داماد هم تاریخ‌شان ۲ تیر بود!» 

سالگرد ازدواج خاص شهید و همسرش!

«البته هم‌قدم شهدا، خانواده‌هایشان هم همیشه کنار گروه بودند و به ما و عروس‌های بهشتی لطف داشتند. مثلا همسر شهید «محمدابراهیم کاظمی» که شهیدشان تا به حال همسفربهشتی چند عروس و داماد بوده. برای مراسم سالگرد شهید، علاوه بر نامه و یک هدیه کوچک از طرف شهدا، تمام وسایلی که از طرف گروه عروس بهشت، به زوج‌ها داده می‌شود را برای یکی از عروس و داماد‌هایی که همزمان با سالگرد شهادت محمدابراهیم کاظمی راهی کربلا بودند فرستاد. حتی گاهی برای آماده‌سازی و خرید هم به کمک‌مان می‌آیند و به سفارش‌شهیدشان که همیشه تاکید بر عروسی ساده داشتند، حسابی هوای‌مان را دارند. همسر شهید مدافع امنیت «پرویز کرم‌پور» هم از آن همیشه همراهان گروه است. ایشان هم برای سالگرد ازدواج‌شان دسته گل یکی از عروس‌های تیرماه را هدیه داد. می‌گفت از بعد از شهادت آقا پرویز همیشه این تاریخ برایم تلخ بود. یاد خاطرات گذشته می‌افتادم و بیشتر از همیشه جای خالی شهید را احساس می‌کردم. مخصوصا اینکه آقاپرویز همیشه عادت داشت برایم آن روز گل بخرد. امسال من برایش گل خریدم. البته، چون خودش بهشتی است. امسال دسته‌گلش هم بهشتی شد!» 

دسته گل‌هایی که از طرف خود امام حسین «ع» است! 

درباره هدایایی که از طرف گروه به عروس‌های بهشتی تعلق می‌گیرد، می‌پرسم و جواب‌شان این است که همه این‌ها از طرف امام زمان «عج» آماده و تهیه می‌شود، اما دسته گل عروس خانم‌ها عنایت خاص خود امام حسین علیه‌السلام است. «گفتم همه طرح‌ها قصه خاص خودشان را دارند، اما دسته گل از همه خاص‌تر. وقتی من و همسرم برای عروسی به کربلا رفته بودیم. نمی‌دانستیم که باید دسته‌گل مصنوعی ببریم و در کربلا گل پیدا نمی‌کنیم. من خیلی ناراحت شدم. به عنوان یک دختر دوست داشتم روز عروسی‌ام، وقتی چادر سفید سر می‌کنم و می‌رسم خدمت اباعبدالله علیه‌السلام، دسته گل داشتم باشم. این ناراحتی ختم شد به گلایه به آقا. آقا جان من عروس شما هستم زشت نیست دست گل نداشته باشم؟!

روز مراسم‌مان به طور اتفاقی البته با عنایت و بزرگواری خود حضرت، خادمان حرم برایمان یک دسته گل قشنگ آوردند. این ماجرا گذشت تا اینکه یکی از عروس‌ها می‌خواست راهی شود. اوایل فعالیت‌مان بود همان روز‌ها که فقط و فقط از تجربیات‌مان برای زوج‌ها می‌گفتیم. عروس‌خانم خیلی وقت پیش به من پیام داده بود و من ندیده بودم. شب قبل از رفتن‌شان دوباره برایم پیام فرستاد: «ما فردا راهی هستیم. نشد با هم حرف بزنیم!» سریع تماس گرفتم و باید‌ها و نباید‌ها را به او گفتم. اما اگر زودتر صحبت می‌کردیم متوجه می‌شد باید دسته‌گل مصنوعی بخرد. ناراحت شد. من هم! تعطیلات رسمی بود و مغازه‌ها بسته. از طرفی هم چیزی تا سفرشان نمانده بود. وقتی قطع کردم همسرم پرسید چرا ناراحتی؟! برایش ماجرا را گفتم. حرف من را تکرار کرد و گفت: عروس که بدون دسته گل نمی‌شود! اگر بخواهیم یک گوشه از لطف امام حسین (ع) را جبران کنیم همین حالا وقتش است. به همه فروشگاه‌هایی که می‌شناسی پیام بده و بپرس تا یک ساعت دیگر می‌توانند دست گل آماده کنند و برایمان بفرستند!

طی چند ساعت طوری دست‌گل آماده شد و رسید دست عروس خانم که برای خودمان هم جالب بود. از آن به بعد تصمیم گرفتیم به شکرانه لطف آقا گل عروس خانم‌ها را از طرف گروه فرهنگی هدیه بدهیم! بار‌ها پیش آمده که شرایط اقتصادی سخت شده، اما طوری هزینه خرید دسته‌گل عروس‌ها جور شده که یقین داریم از عنایت خود امام حسین علیه‌السلام است.» 

کارت عروسی به صرف زیارت! 

از عروس معراج درباره سختی‌های قدم گذاشتن در عرصه فرهنگ سازی ازدواج آسان می‌پرسیم؛ «متاسفانه نگاه درستی در جامعه نسبت به ازدواج آسان شکل نگرفته. فکر می‌کنند ازدواج آسان یعنی گذشتن از طعم شیرین شروع زندگی. گروه فرهنگی عروس بهشت قصد دارد علاوه بر رواج و فرهنگ‌سازی این نوع ازدواج، چهره جذابی از آن هم به تصویر بکشد. ازدواج آسان این‌طور نیست که بدون هیچ نشانی از عروس و داماد بودن زندگی را شروع کنید. یکی از کار‌هایی که گروه فرهنگی برای تغییر چهره ازدواج آسان و فرهنگ‌سازی درست آن انجام می‌دهد طراحی و چاپ کارت عروسی به صورت رایگان است. ما برای عروس و داماد‌ها کارت طراحی و چاپ می‌کنیم. نه به صرف شیرینی و شام بلکه به صرف زیارت.

با اینکار عروس و داماد‌ها به جامعه اطراف‌شان نشان می‌دهند که زندگی‌شان را از چه جایی شروع کردند و الگویی می‌شوند برای دیگران هم به مهمان‌هایشان می‌گویند در زیارت به یادشان خواهند بود. البته زوج‌ها بنا بر توان مالی‌شان به اقوام نزدیک یک ولیمه خانگی می‌دهند، اما شرط این است که ساده و بدون تجملات باشد. کنار کارت عروسی، عهدنامه‌ای هم برایشان آماده می‌کنیم تا در شروع زندگی و در مکان مقدسی که برای زندگی آغاز کردند عهد و پیمان‌هایشان را با هم بنویسند. این ایده را هم از معراج‌الشهدا گرفتیم. کنار آن گیفت‌های خاص و کوچکی داریم برای عروس و داماد‌ها که شامل نمک و نبات حرم امام رضا علیه‌السلام، تربت و... است.» 

هرکدام از عروس و داماد‌ها که وصل و پیوندشان را به مکان مقدسی گره زدند. عنایت خاص صاحب‌خانه را بار‌ها حس کرده‌اند. چه آن‌ها که زیرسایه امام رضا علیه‌السلام زندگی‌شان را شروع می‌کنند. چه زوج‌هایی که وصال‌شان را گره زدند به کربلای امام حسین (ع). چه آن‌هایی که با اجازه شهدا بله گفتند و چه آن‌هایی که ایوان نجف شد، معراج عشق‌شان. همه و همه بار‌ها به چشم دیده‌اند و با جان حس کرده‌اند، برکت این حضور معنوی را. آنقدر که اگر از آن‌ها بپرسید، می‌گویند: صد‌ها بار اگر برگردند باز هم انتخاب‌شان همین است. همین‌طور بهشتی زندگی‌شان را آغاز کنند!

منبع: فارس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ابراهیم پهلو
۱۱:۱۳ ۱۹ تير ۱۴۰۲
خیلی ایده خوبی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۸ ۱۹ تير ۱۴۰۲
با درآمد کم نمی توانیم ازدواج کنیم بازنشسته هستم بادرآمد روزی ۳۰۰ هزارتومان اصلا با این درآمد می توان زنده ماند
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۶:۱۵ ۱۹ تير ۱۴۰۲
داداش با یه خانم هم کفو خودت ازدواح کنی با حقوق بازنشتگی ایشون روزی 600 دارید بستونه
ما که مجردیم و جوون دیگه چی بگیم