استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها در برنامه‌ریزی حوزه گردشگری

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری طب ایرانی و مکمل باید براساس پژوهش محوری و دانش‌محوری پیش برویم.

همزمان با برگزاری رویداد سروبن، نشست هم اندیشی متخصصان طب ایرانی و نمایندگان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با موضوع بررسی فرصت‌های کارآفرینی در زمینه گردشگری طب ایرانی با حضور  نفیسه حسینی یکتا، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل و اساتید و متخصصان طب ایرانی برگزار شد.

حسینی یکتا در این نشست با اشاره به اهمیت موضوع گردشگری و طب ایرانی اظهار داشت: در جلسات متعددی که با مدیران گروه‌های دانشکده‌ها و حوزه معاونت درمان در خصوص گردشگری سلامت و ارتباط آن با طب ایرانی برگزار شد، همچنین در سفر‌هایی که در بازدید از دانشگاه‌ها داشتیم و جلساتی که با اعضای هیات رییسه دانشگاه‌ها برگزار شد؛ موضوع گردشگری طب ایرانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت تا اهمیت این حوزه را تبیین کنیم.

او تصریح کرد: این رویداد در تعامل نزدیک با معاونت درمان و وزارت گردشگری برگزار شد، تشکیل کمیته مشترک بین دفتر طب ایرانی و وزارت گردشگری از اتفاقات زیرساختی پیش از این رویداد بوده و بیش از یک سال است که برنامه ریزی‌ها در این خصوص آغاز شده است.

حسینی یکتا با اشاره به استقبال خوبی که از رویداد سروبن به عمل آمد، گفت: پس از بحث و بررسی‌های چندماهه به این نتیجه رسیدیم که اولین رویداد را در سطح معاونین و مدیران حوزه طب ایرانی و گردشگری طب ایرانی برگزار کنیم و رویداد بعدی را در سطح وزرا برگزار خواهیم کرد. با توجه به این که ادبیات گردشگری و طب ایرانی برای اولین بار مطرح می‌شود؛ این رویداد به فرهنگ سازی در این حوزه کمک خواهد کرد.

او با بیان این که برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری باید بر اساس پژوهش محوری و دانش‌محوری پیش رویم؛ بر استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها در برنامه‌ریزی حوزه گردشگری تاکید کرد و گفت: برای پیشبرد مناسب توسعه گردشگری طب ایرانی و تسریع در نیل به نتیجه مطلوب در این حوزه و برنامه‌ریزی و امور اجرایی آن از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان استفاده می‌کنیم.

حسینی یکتا با تاکید بر اهمیت حوزه گردشگری سلامت و استفاده از ظرفیت طب ایرانی در این صنعت گفت: صنعت گردشگری به عنوان یک صنعت مولد و درون‌زا نقش بسیار مهم و مؤثر در توسعه اقتصادی و ایجاد درآمد پایدار برای هر کشوری دارد؛ به گونه‌ای که غالب کشور‌های پیشرفته و صنعتی دنیا همواره به این حوزه توجه ویژه‌ای داشته اند؛ طب ایرانی نیز ظرفیت غنی در حوزه گردشگری دارد، بنابراین در اهداف کمی که امسال در برنامه عملیاتی می‌آید به احتمال زیاد بحث گردشگری را نیز خواهیم داشت و این جزو برنامه‌های دفتر طب ایرانی و مکمل است.

مدیرکل دفتر طب ایرانی افزود: در بسیاری مواقع در جلسات تخصصی از طرف جامعه پزشکی این موضوع مورد تاکید قرار می‌گیرد که ما در پزشکی رایج کمتر جنبه رقابتی با سایر کشور‌ها داریم در حالیکه طب سنتی کشورمان، طبی منحصر به فرد است که دارای مزیت‌های رقابتی با سایر کشور‌های دنیا است.

در این نشست حسین رضایی زاده، معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به اهمیت برگزاری این نشست‌ها، بر استفاده از ظرفیت دانشگا‌ها و دانشکده‌ها و مراکز رشد و شرکت‌های خصوصی در حوزه گردشگری و طب ایرانی تاکید و آن را زمینه‌ساز همفکری و برنامه‌ریزی برای آینده گردشگری و طب ایرانی دانست.

معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل به ظرفیت‌های طب ایرانی در حوزه گردشگری، در سطح بین الملل اشاره کرد و اظهار داشت: فرصت و جذابیتی که طب ایرانی به عنوان یکی از پیشروترین مدل‌های طب سنتی در دنیا ایجاد می‌کند، یک فرصت استثنایی، اما نیاز است زیر ساخت‌های آن را ایجاد کنیم و قطعا سرمایه‌گذاری در این قسمت می‌تواند برکات زیادی را برای کشورمان داشته باشد.

برچسب ها: طب ایرانی ، هم اندیشی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.