محمدباقر اسلامی در آیین تکریم و معارفه روسای سابق و جدید حوزه قضایی رابر با اشاره به این مطلب که تراکم پروندهها در دستگاه قضایی بسیار بالا است، گفت: با افزایش کادر قضایی و اداری نیز نمیتوان پاسخگوی ورودی پروندهها بود و از این رو باید به سمت راهکارهای دیگر رفت. وی اجرای عدالت، توسعه رضایت مندی مردم و احقاق حق را از اهداف قوه قضاییه برشمرد و اظهارداشت: یکی از معیارهای سنجش عملکرد دستگاه قضایی، آمار است و در این مسیر تاکید بر این است که رضایت عمومی مردم ارتقاء یابد.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری کل استان کرمان گفت: در کنار تلاش قضات برای رسیدگی به پروندهها و احقاق حقوق مردم، سطح آگاهیهای عمومی و حقوقی مردم نیز باید ارتقاء یابد و در این زمینه باید فرهنگسازی شود. اسلامی افزود: با افزایش سطح آگاهیهای حقوقی مردم از ورودی پروندهها به دستگاه قضایی کاهش یافته و از طرح دعاوی نادرست نیز جلوگیری میشود.
وی با اشاره به اینکه احیای دادسراها در جایی که حذف شده اند، در دست پیگیری قرار دارد، عنوان کرد: در زادگاه شهید حاج قاسم سلیمانی زیبنده نیست که شاهد افزایش پروندهها باشیم و باید گذشت، ایثار و فداکاری این شهید گرانقدر الگوی همگان قرار گیرد.
وی بر توسعه همکاری بین دستگاههای اجرایی و قضایی به منظور توسعه خدمات رسانی به مردم تاکید کرد و گفت: در کمیسیون اخیر نقل و انتقالات قضات تعداد ۱۱۵ ارتقا و جابه جایی مدیران قضایی در استان کرمان را داشته ایم که آیینهای تودیع و معارفه براساس برنامه زمانبندی در دست انجام است.
معاون قضایی دادگستری کل استان کرمان به اهمیت و دشواریهای کار قضایی اشاره و بیان کرد: امر قضا بسیار دشوار و سخت است و باید اهل آن در این منصب قرار گیرند تا بتوانند سیستم قضایی را هدایت کنند.
اسلامی اظهارداشت: عدالت، امنیت، رفاه و آسایش از فضائل و خصایص یک جامعه ایده آل است، تاکید کرد: مهمتر از آن این است که مردم نیز طعم و شهد عدالت را بچشند و احساس کنند که در جامعه عدالت است و با ظالم مبارزه میشود و مظلوم پناهگاه دارد.
رییس سابق حوزه قضایی رابر نیز گفت: افتخار میکنم که ۲۵ ماه در زادگاه سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی مشغول به خدمت بوده ام و در این مدت تلاش کرده ایم که احساس تحقق عدالت را در بین مردم توسعه بخشیم.
منصور بلاغی با اشاره به این مطلب که مهمترین رویکرد قوه قضاییه، احقاق حق و اجرای عدالت است و ارائه این مساله با ارائه آمار شدنی نیست، افزود: رسیدگی به ۱۳ هزار و ۹۵۵ پرونده، متعارف شدن یکی از شعب دادگاه، کاهش پروندههای فیزیکی موجود در مراجع قضایی از ۷۰۰ فقره به ۲۰ فقره، رسیدگی به ۲۰۰ پرونده بلاتکلیف شورای حل اختلاف، رسیدگی به ۳۰ پرونده بلاتکلیف مربوط به اراضی ملی و اجرای احکام صادره، اقدامت پیشگیرانه درباره بزه سرقت و کاهش ۱۰ درصدی جرایم این حوزه، برخورد با خرده فروشان مواد مخدر، استفاده از ظرفیت مصلحین و کاهش پروندههای طلاق، پیگییری راه اندازی پزشکی قانونی در رابر، بازدید هفتگی از زندان و بازدید دورهای از مراجع انتظامی از جمله اقدامات انجام شده در طول ۲۵ ماه گذشته بوده است.
رییس جدید حوزه قضایی شهرستان رابر نیز گفت: نوع نگاه در مکتب حاج قاسم، نگاه به آینده و امیدوارانه است و این نگاه در حقیقت "باور ما میتوانیم" و "صرف فعل خواستن است" و اینجانب نیز خود را سرباز نظام میدانم و با تاسی به مکتب سردار سلیمانی برای خدمت صادقانه به مردم تلاش خواهم نمود.
محمد صالح شیخ زاهدی افزود: اجرای سند تحول و تعالی قوه قضاییه، کاهش اطاله دادرسی تمرکز بر دادرسی الکترونیک، افزایش نرخ رسیدگی، استفاده از ابلاغ الکترونیک و فناوریهای نوین، تکریم ارباب رجوع، مدیریت پروندههای خاص و جرایم مخل تظم و امنیت جامعه، حفظ حقوق عامه، تسریع در رسیدگی به پروندههای کثیرالشاکی و توجه به نظم و انضباط اداری است.
در این آیین از خدمات و تلاشهای منصور بلاغی رییس سابق حوزه قضایی رابر تقدیر و محمدصالح شیخ زاهدی به عنوان رییس جدید حوزه قضایی شهرستان رابر معرفی شد.