گلستان در ادبیات سیاسی ملی و استانی به عنوان رنگین کمان اقوام ایرانی معرفی شده است.

واقعه غدیر خم از مهم‌ترین وقایع تاریخ اسلام است که در آن، پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) هنگام بازگشت از حجة الوداع در ۱۸ ذی‌الحجه سال دهم هجرت در مکانی به نام غدیر خم، امام علی (ع) را به عنوان، ولی و جانشین خود معرفی کردند.

در عید غدیر که عید ولایت و امامت است، خداوند متعال دین اسلام را تکمیل و نعمت خود را برای امت اسلامی تمام کرد و در این روز مبارک، دشمنان اسلام از همه دسیسه‌های خود برای ریشه کن کردن آموزه‌های آسمانی دین ما نومید شدند.

یکی از پیام‌های جشن بزرگ غدیر، تلاش برای برقراری وحدت در جامعه اسلامی است 

برخی از افراد به اشتباه می‌پندارند معرفی اهل بیت (ع) و برگزاری جشن‌های غدیر موجب ایجاد اختلاف درجامعه می‌شود ، در صورتی که حضرت علی (ع) خود رمز وحدت شیعه و سنی است و به همین سبب برگزاری جشن‌های عید غدیر، جشن وحدت مسلمانان است.

در استان گلستان که نماد وحدت و همدلی است مردمان این سرزمین جشنی بزرگ را در روز عید بزرگ غدیر برپا می‌دارند تا وحدت و اتحاد شیعه و سنی را در ایران اسلامی به نمایش بگذارند.

گلستان به نگارستان ایران معروف است چرا که با همه کوچکی خود، تنوع جمعیتی و جغرافیایی فوق‎العاده‎ای دارد. پس بیراه نیست اگر آن را ایران کوچک می‌خوانند و اینجاست که می‎توانی به نظاره بنشینی گلستان ایران را و وحدت و همدلی مردمانی که اگر چه گویش، لهجه، آیین و سنت مشترک ندارند، اما با همدلی و با صفای وجود در کنار هم زندگی می‌کنند.

بر این اساس وحدت، همدلی بر تارک مردمان این استان نقش بسته است.

با فرا رسیدن این عید بزرگ، حال و هوای گلستان زیباتر می‌شود و چند روز قبل از رسیدن این عید بزرگ، خانواده سادات در حال تدارک برای این روز هستند.

نقش وحدت و همدلی بر تارک مردمان گلستان/ تجلی یکرنگی در صله رحم روز عیدغدیر

 

در روز عید غدیر مردم گلستان از شیعه و سنی به مهمانی سید‌ها و اولاد پیامبر می‎روند و عیدی می‎گیرند و عیدی می‎دهند، فرقی ندارد غریبه باشی یا آشنا در خانه سید‌ها به روی همه باز است و آن‌ها نیز با صفای دل و سفره‌های پر از شیرینی، آجیل و میوه پذیرای مهمانان خود می‎شوند.

دیدار شیعه و سنی در روز عید غدیربسیار باشکوه جلوه می‌کند چرا که آن‌ها عید غدیر را نقطه وحدت و همدلی بین خود می‌دانند و معتقد هستند که با این اتحاد همیشه در کنار هم خواهند ماند.

نقش وحدت و همدلی بر تارک مردمان گلستان/ تجلی یکرنگی در صله رحم روز عیدغدیر

 

حس یگانگی و مهربانی و وحدت در این ایام در بین مردم تجلی می‌یابد 

با فرا رسیدن عید غدیر، انگیزه‌ای در ما ایجاد شد گزارشی را با موضوع این عید بزرگ و وحدت مردم گلستان که زبانزد همگان است، تهیه کنیم و بر این اساس به سراغ کارشناسان مذهبی اهل تسنن و تشیع استان رفتیم و در این باب گفتگو کردیم.

حجت الاسلام عباسعلی گرزین مدیرکل تبلیغات اسلامی گلستان در این باره گفت: در استان گلستان از دیرباز، دهه امامت و ولایت یکی از بهترین محور‌های وحدت و همدلی بوده است با این نشانه که معمولا مردم در عید سعید قربان برای دید و بازدید شیعیان به اهل سنت سر می‌زنند و تبریک می‌گویند.

او با بیان اینکه در روز‌های بین عید قربان و عید غدیر که دهه امامت و ولایت نام دارد، صله رحم انجام می‌شود افزود:در این ایام برنامه‌های متنوعی توسط مردم، موسسات، تشکل‌های دینی، هیات مذهبی، مساجد با محوریت امامت و ولایت به ویژه شخصیت و سیره حضرت علی (ع) برگزار می‌شود.

او در مورد شخصیت والای حضرت علی (ع) گفت:آن حضرت به اعتراف ادیان توحیدی و مذاهب اسلامی به عنوان شخصیت جامع، محور وحدت، همدلی، محبت و به هم پیوستگی بودند و شیعه و سنی اعتقاد دارند که ایشان امام اول هستند. هر چند که اهل سنت اعتقاد دارند که ایشان خلیفه چهارم هستند، اما حضرت علی علیه السلام را در سلسله جلیله ائمه، امام اول می‌دانند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی گلستان افزود: امام علی (ع) نماد رسیدگی به نیازمندان و مستضعفان بودند و کمک ایشان محدود به مسلمانان نبود و حتی نیازمندان غیرمسلمان نیز از کمک‌های ایشان بهره می‌بردند.

حجت الاسلام گرزین با بیان اینکه امیر المومنین کسی بود که دین خدا و مصالح مردم هر چیزی برایشان مهم‌تر بود ادامه داد:جملات امیرالمومنین بر فراز سازمان‌های بین المللی به عنوان الگو معیار انسانیت و حقوق بشر نصب و یا ثبت شده است.

او گفت: از حیث علمی بسیاری از سیاستمداران اهل مطالعه دنیا گفتند که ما آرزو داریم که یک بار دیگر علی زنده شود و سخنرانی کند و ما پای سخنان و مکتب آن بشینیم.

مدیرکل تبلیغات اسلامی گلستان گفت: محبان امام (علی) با آن رشته محبتی که به آن حضرت دارند بهترین پیوند‌های اجتماعی را رقم زده اند مانند خیریه‌ها، بیمارستان‌ها و مدارس که توسط مردم و خیرین احداث شده است.

او در مورد برنامه‌های شاخص روز عید غدیر گفت: بر پایی جشن ۱۰ کیلومتری در سراسر استان که حدود ۳ کیلومتر آن در گرگان است.

نقش وحدت و همدلی بر تارک مردمان گلستان/ تجلی یکرنگی در صله رحم روز عیدغدیر

 

او گفت:این جشن حدفاصل خیابان امام خمینی (ره) و شهید بهشتی از چهارراه میدان تا ۳ راه بهارستان بوده که قرار است در این جشن بیش از ۵۰۰ هزار نفر در روز عید غدیر اطعام شوند.

حجت الاسلام گرزین با بیان اینکه برنامه‌های فرهنگی، مسابقات و اهدای جوایز و برنامه‌های مفرح دیگر مانند، کارناوال شادی از جمله این برنامه هاست افزود: این جشن‌ها از روز چهارشنبه آغاز شده و تا امروز در حال برگزاری است.

آخوند رهبر کارشناس مذهبی اهل سنت در گلستان نیز در این باره گفت:محبت نسبت به اهل بیت (ع) به خصوص حضرت علی (ع) در دل ما جای دارد.

او ادامه داد: در مورد واقعه غدیر خم احادیث زیادی در کتب اهل سنت وجود دارد و محبت نسبت به ایام میلاد و خلافت حضرت علی (ع) در آن قید شده است.

آخوند رهبر با بیان اینکه اهل سنت حضرت علی (ع) را شعائر الله می‌شناسند افزود:هیچ فرقی بین شیعه و سنی نیست و ما ارادت خاصی به اهل بیت داریم که حضرت علی (ع) در راس آن قرار دارند.

کارشناس مذهبی اهل سنت گفت: از آنجایی که ما احترام زیادی برای اهل بیت قائل هستیم در روز عید غدیر برای عرض تبریک به دیدن سادات می‌رویم و در این عید بزرگ لحظاتی را در کنار یکدیگر سپری می‌کنیم.

آخوند رهبر می‌گوید: ترکمن‌ها به دلیل محبتی که به آن حضرت دارند اسم علی را برای فرزندان خود انتخاب می‌کنند و امسال نیز برخی از خانواده‌های اهل سنت از بنده پرسیدند که نام فرزند پسر خود را چه بگذاریم که نام علی را پیشنهاد کردم که با استقبال روبه رو شد.

او گفت: پیامبر بزرگ اسلام حضرت محمد رسول الله به مسلمانان سفارش کردند که محبت علی (ع) را در دل داشته باشند.

حاجی امان آخوند قزل امام جماعت اهل سنت روستای حاجی امان در شهرستان مراوه تپه هم در این باره گفت:رسالت روحانیون این است که جهاد تبیین را سرلوحه کار قرار دهند و مردم را آگاه کنند تا وحدت بین شیعه و سنی روز به روز مستحکم‌تر شود.

او ادامه داد: اگر وحدتمان تحکیم شود می‌توانیم از حق مان در دنیا دفاع کنیم چرا که اصل وحدت و همدلی همین است.

آخوند قزل با بیان اینکه همین وحدت بین ما باعث شد که دین مبین اسلام جهان شمول شود افزود:درمورد انقلاب اسلامی هم وحدت مردم بود که به سر منزل مقصود رسید.

او گفت:در استان گلستان وحدت بین ما پررنگ است و با توجه به اینکه اقوام مختلفی در این استان زندگی می‌کنند همه با هم دست اخوت و برادری دادیم و حق برادر دینی خود را حق خود می‌دانیم.

او همچنین گفت: پیامبر خدا فرمودند من اگر شهر علم باشم علی (ع) در شهر علم است و همچنین رسول خدا در جایی دیگر فرمودند دین را به شما آموختم و از شما مزدی نمی‌خواهم، اما می‌خواهم مودت و محبت به اهل بیت من داشته باشید.

نقش وحدت و همدلی بر تارک مردمان گلستان/ تجلی یکرنگی در صله رحم روز عیدغدیر

 

امروز همه می‌دانیم مهمترین هدف دشمنان اسلام، ایجاد اختلاف بین مسلمانان و به جان هم انداختن آنهاست، ما پیروان مکتب اهل بیت (ع) در بزرگداشت مناسبت‌های مذهبی و به ویژه عید غدیر باید به نحوی عمل کنیم که به وحدت بین مسلمین که هدفی بالاتر و مهم‌تر است، لطمه وارد نشود، کما اینکه سیره خود اهل بیت (ع) و امیرالمومنین (ع) اینچنین بوده است چرا که وحدت و یکپارچگی امت اسلامی یک اصل است و همه مسلمانان آگاه به آن معتقد هستند و شخصیت‌های مهم اسلامی بدنبال تحقق این اصل بودند.

گزارش از سیده معصومه مرتضوی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.