انتشار تصاویر غارت فروشگاه‌ها در فرانسه، واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی را برانگیخت.

انتشار تصاویری از غارت فروشگاه‌ها در فرانسه پس از اعتراضات روز‌های اخیر و شلوغی‌های ایجاد شده در این کشور، واکنش‌های بسیاری را در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشت. کاربران این غارتگری را نشانه‌ای از عمق فرهنگ در این کشور‌ها دانستند و از کسانی که مرتباً غرب و تمدن غرب را بر سر آسیایی‌ها می‌کوبند و حسرت غرب را می‌خورند، خواستند که لایه زیرین این تمدن را نیز ببینند. در ادامه بخش‌هایی از واکنش‌های کاربران را مرور کرده‌ایم.

عزیز غضنفری:
این عکس که مربوط به ‎آشوب‌های فرانسه است، جای خوشحالی ندارد، بلکه عمیقاً انسان را متحیر می‌سازد! خوب به خنده‌های از عمقِ جانِ خانمی که به فروشگاه زارا شوریده و احساس پیروزی می‌کند، بنگرید! این نمایی از باطن فرهنگ و تمدن غرب است که روشنفکران داخلی آن را پیش دیدگان مردم ایران می‌آرایند!

علیرضا زادبر:
روشنفکران، غرب‌شناسان، غرب‌پرستان، اساتید زبان بدن، تحلیلگران زیباکلام‌ها! ‏بفرمایند چرا در این شش روز اعتراضات فرانسه مردم به فروشگاه‌ها حمله و اجناس و اقلام را غارت می‌کنند؟ از سر رفاه زیاد است؟ خوشی فراوان؟ تحلیل ندارید؟ آنجا مگر جهان اول و مهد تمدن نیست؟ فقیر دارند؟ حرف بزنید.

عبدالله گنجی:
وزیر دارایی فرانسه: «در اعتراضات روز‌های اخیر به قتل نوجوان ۱۷ ساله به دست پلیس، بیش از هزار مغازه به آتش کشیده یا غارت شده است.» ‎#باغ_اروپا

محمد حسین چاووشی:
چهارماه توی ایران اغتشاش بود؛ یکبار تصویری از غارت اجناس مردم منتشر نشد! فرانسه دو هفته است ریخته بهم، مردمشون کل شهر و غارت کردن.

احسان موحدیان:
خرابی و غارت در فرانسه به جا‌های عجیبی رسیده. برای ما تخریب و کشتار خواستند و حالا چرخ روزگار چرخید و خودشان گرفتار شدند. معترضان لامبورگینی می‌دزدند و با آن در فروشگاه‌ها را می‌شکنند و غارت می‌کنند. ابزار برش هم دارند...

ز. محمدی:
تحلیلگران محترمی که می‌گفتن با ۵۰ یورو و کمترین درآمد روزانه میشه بهترین زندگی رو داشت، بفرمایند علت غارت فروشگاه‌ها توسط مردم فرانسه چیست؟ رفاه بیش ازحد؟ مهد تمدن؟ باغ فرهنگ اروپا؟ نداشتن فقیر...؟ بله ازاتاق فرمان اشاره می‌کنن، اقتدار پلیس در حین حفظ آزادی!

عرفان سیرنگ:
الان یه سلبریتی ایرانی توئیت میزنه و میگه: «ای کاش ما هم از سر خوشی غارت کنیم.» ‎#فرانسه

بهروز حسینی:
درآبان ۹۸ بالغ برچند صد بانک و اداره دولتی به آتش کشیده شد، ولی احدی تعدی به جان و مال افراد نکرد و هیچ فروشگاه خصوصی غارت نشد. این را مقایسه کنید با این روز‌های فرانسه که به قول م. فرهادپور بساط شاپینگ سوسیالیستی (همان دزدی) به راه است! درجواب مدعیانی که هماره به تحقیر مردم می‌پردازند!

لیلا. ب:
مگر شهروند وایت غربی هم وسط اعتراضات دزدی می‌کند؟ این عکس آب یخی بود بر رویای بهشت خیالی مسخ شدگان! همان‌ها که فکر می‌کردند همین که گوسفندی باشی در کوه‌های آلپ، خوشبختی روی زیبای خود را به تو نشان خواهد داد! همان‌ها که مست هشتگ‌های زندگی نرمال و خرید یک هفته با حقوق یک ساعت کار بودند!

کیان مهزاد:

این حرف ادعای بزرگی است، اما فکر می‌کنم یک بار دیگر ثابت شد که صرف قانون و نظارت نمی‌تواند بنیان‌های یک تمدن را نگه دارد؛ شهر که شلوغ می‌شود و قوانین که سست می‌شوند، انسان بریده از خدا و دین، بر می‌گردد به توحش قبلی و دست به غارت می‌زند.

منبع: روزنامه جوان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۱:۴۲ ۱۵ تير ۱۴۰۲
غرب پرستی وغرب گدایی در ذات برخیا نهادینه شده (همانها که عاشق بی بندو باری هستند، همانها که اعتقادی به مرکزیت دین ویا ملیت ندارند فقط فکر خودشان هستند)وبس