مسیح کشاورز دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج گفت: بنابر قانون از اول مرداد همزمان با برداشت برنج داخل به مدت ۴ ماه، ثبت سفارش و واردات برنج ممنوع است و هرگونه لغو یا کاهش واردات برعهده تنظیم بازار کشور است.
به گفته او، امسال اعلام کرده ایم که با توجه به شرایط اقتصادی و کاهش تولید، اعمال ممنوعیت واردات موجب شده اتفاق ۱۴۰۰ مجدد تکرار شود به طوری که با کمبود و گرانی برنج خارجی و به طبع برنج ایرانی در بازار روبه رو شویم.
کشاورز درباره آخرین وضعیت واردات برنج گفت: بنابر آمار از ابتدای سال ۳۰۰ هزارتن برنج وارد کشور شده که ۴۰ هزارتن توسط بخش دولتی و مابقی خصوصی بوده است.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ادامه داد: با توجه به آن که برنج های وارداتی مصرف شدند و منابعی برای طول دوره ممنوعیت نداریم، همچنین تمامی دست اندرکاران برنج ایرانی تلاش کردند که قیمت برنج ایرانی را به تعادل برسانند؛ بنابراین برقراری ممنوعیت ۴ ماهه واردات آسیب جدی به بازار برنج ایرانی و خارجی می زند به طوری که با گرانی مجدد برنج ایرانی، بازار دچار رکود می شود.
او گفت: با توجه به آسیب ممنوعیت ۴ ماهه واردات، پیشنهاد کاهش ۲ ماهه واردات را داده ایم که اکنون در حال بررسی است، همچنین محموله های واردشده در گمرک که منتظر تخصیص ارز هستند، پس از تخصیص باید ترخیص شوند.
از نظر تولید هم ارقام استاندارد برنج در هر ۱۰ متر مربع تقریباً ۲کیلو برنج مخلوط به کشاورز میدهد
آن فردی که گفت کشاورز در هکتار ۹تن محصول میگیرد اشتباه نکرده اشتباه شنیده ۹تن محصول به این شکل محاسبه میشود که در هر هکتار ۵ تا ۶ تن جو تر (مرطوب) ارقام پر محصول + ۳ تا ۴ تن کاه وکولوش است
این شکل محاسبه بیشتر برای مازندران است که عمدتاً کشاورزان کاه وکولوش خود را هم میفروشند
برنج ایرانی که یرا مردم عادی آرزو شده که حتی بوی آنرا بکشند وزیر جهاد بسیار ناتوان عمل میکند چوب خشک جای او بود بهتر خواهد بود
نه اینکه عین دو سال قبل توی ینادر زیر باران وسیل خراب بشه
فکر کنم اونا هم جمعیت بیشتری دارند هم زمین کمتری!
دهنتو ببند با اون سطح سوادت..هکتاری نه تن محصول میده؟؟تورو چه ب روستایی بودن...دهنتون این موقع ها باز میشه ...حرف نزنی نمیگن ک لالی..