رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران به بیان توضیحاتی درباره طرح این شورا درباره ساخت و ساز در باغات پرداخت.

مهدی عباسی رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران گفت: در دهه ۷۰ ما با سیاست شهرداری تهران برای ساخت و ساز در باغات تهران بدون رعایت اصول لازم مواجه شدیم و اجازه ساخت و ساز در بیش از ۷۰ درصد باغات داده می‌شد و شورای شهر سوم به سمتی رفت که این رهاشدگی و هجمه به سمت باغات را کاهش دهد و مصوب کرد که ساخت و ساز در ۳۰ درصد باغات می‌تواند رخ دهد و این فضا باید حفظ شود. این قانون کارکرد خودش را در دوره خودش داشت و جلوی بی ضابطه گی را در این زمینه گرفت. 

این عضو شورای شهر خاطرنشان کرد: در شورای پنجم ضابطه ساخت و ساز در ۱۵ درصد سطح مصوب شد و این مسئله را پایه سیاست گذاری‌ها گذاشته ایم. شورای شهر ششم هنوز به هیچ جمع بندی درباره ضابطه ساخت و ساز در برج باغ‌ها نرسیده است. اولویت ما در دوره ششم حفاظت و گسترش باغات تهران است و قانونی مصوب نخواهد شد که نتیجه آن ضربه به باغات باشد. 

وی درباره اقدام شورای شهر ششم درباره ساخت و ساز در باغات گفت: لایحه پیشنهادی شورای شهر ششم را کمک به حفظ باغات نمی‌دانم و به همین دلیل هم هنوز در حال بررسی در کمیسیون است و در حال بررسی نظرات کارشناسان این حوزه هستیم. 

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران گفت: حفاظت از درختان و توسعه فضای سبز رویکرد شورای شهر است. در ابتدای دهه ۶۰ سرانه فضای سبز ۱ متر مربع بود، ولی امروز ۱۶ و نیم متر مربع برای هر نفر است. 

عباسی در پاسخ به ساخت و ساز‌ها در کن گفت: ما در کن ساخت و ساز بلند مرتبه در باغات نداریم. در تهران در دوره‌هایی مواجهه بودیم که ۷۵ روستا داشتیم، ولی هم اکنون بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ روستا داریم. ما اشتباهی داشتیم که در ضابطه ساخت و ساز در باغات که ۳۰ درصد بود و نتیجه خودش را داشت باید در طول زمان آنن را اصلاح می‌کردیم. ما زمین‌ها و باغاتی داریم که ارزشمند هستند و به هیچ وجه نباید مورد ساخت و ساز قرار بگیرند، ولی برخی از زمین‌ها هستند که امکان ساخت دارند. 

وی افزود: برای حفاظت باغات خرمالوی کن برنامه ریزی شده است، ولی در ادوار گذشته برخی تعاونی‌ها به این باغات دست اندازی کرده بودند که، چون از مسیر قانونی و به دلیل کج سلیقگی پیش رفته بودند، نمی‌توان با آن‌ها برخورد کرد. 

عباسی درباره درامد شهرداری از محل قطع درختان گفت: اگر به هر دلیلی درختی قطع شود جریمه آن در حساب خاصی قرار می‌گیرد و در مسیر حفاظت باغات تهران هزینه می‌شود. ولی هیچ درختی در تهران قطع نمی‌شود و اگر افراد یا خود شهرداری درختی را بی دلیل قطع کنند باید خودشان درخت کاری کنند. در همین دوره شهرداری هم برای قطع درختان هم هزینه پرداخت کرده و هم درخت به جای آن‌ها کاشته است.

برچسب ها: شورای شهر ، قطع درخت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سمانه قضایی
۰۹:۵۳ ۳۰ مرداد ۱۴۰۲
کمتر دروغ تحویل ملت بدید...خیابان اانصارالمهدی در منطقه ۵ پر از درختهای بلندی هست که سایه بان افراد این محله شده ولی متاسفانه چند روزی هست شهرداری به بهانه خشک شدن یک در میان درختها رو قطع میکنه.کاملا مشخص هست شهرداری این درختها رو واسه جیب خودش میفروشه.....از عمد ابیاری رو متوقف کردن و میگن خشک شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۶ ۲۵ تير ۱۴۰۲
هر درخت در مرکز شهر = یک گنج
Ireland
ناشناس
۰۹:۴۳ ۱۵ تير ۱۴۰۲
با این دادگستری که ما داریم شهرداریا تهران رو پاک تراشی نکرده معجزه است
شهرداریا درختا رو قطع میکنن بعد به اسم جریمه از این جیبشون میذاره تو اون جیبشون بعنی فریب افکار عمومی
شهرداری هیچ درختی رو حق نداره به بهانه دادن جریمه اش قطع کنه
آخرین اخبار