داریوش محمودی مدیرعامل نیروگاه بندرعباس گفت: البته بواسطه برخی از ملاحظات فنی بیشتر از این هم میتوانیم تولید داشته باشیم که در حال حاضر با توجه به طول عمر واحدها و قدیمی بودنشان در یک حاشیه امنیت مگاواتی قابلیت تولید داریم.
او همچنین با اشاره به اینکه ایران جز پنج کشور سازنده نیروگاه، قطعات و تجهیزات نیروگاهی است، بیان کرد: این نیروگاه در زمینه ساخت قطعات نیروگاهی به خودکفایی رسیده و هم اکنون ۹۵ درصد قطعات آن ساخت داخل است
مدیرعامل نیروگاه بندرعباس گفت: خودکفایی در زمینه ساخت قطعات نیروگاهی یکی از افتخارات نیروگاه بندرعباس در سالهای اخیر است که این مهم در سایه حمایت از تولید داخلی، همکاری با شرکتهای دانشبنیان و با صرفهجویی ارزی زیادی محقق شده است.
محمودی گفت: نیروگاه بندرعباس در سال ۱۴۰۱ حدود پنج هزار قطعه تولید و یا برساخت این قطعات راهبری و نظارت داشته باشد که حدود یکمیلیوندلار صرفهجویی ارزی در پیداشت.
این مسوول نیروگاهی گفت: در سهماه نخست امسال نیز در این نیروگاه موفق به ساخت و بازسازی یکهزار و ۲۰۰ قطعه تخصصی مهم کوچک و بزرگ نیروگاهی شد که حاصل تلاش کارشناسان جوان و متخصص بومی بوده است.
محمودی گفت: در یکسال اخیر تمام واحدهای نیروگاه شامل واحدهای یک، ۲، سه و چهار در حال تعمیرات بود و همچنین واحد یک گازی و واحد چهار بخار در دست تعمیرات اساسی قرار گرفت که این تعمیرات از اواخر پاییز سال گذشته آغاز و اواخر خرداد امسال نیز به پایان رسید و قبل از پیک بار با حداکثر توان عملی بهمدار تولید بازگشت.
او گفت: در تعمیرات واحد یک و چهار نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر ساعت کار تعمیراتی انجام شد، که در واحد چهار حدود ۴۵۰ هزار ساعت کار عملیاتی و بقیه ساعات کاری نیز به واحد یک اختصاص داشت.
مدیرعامل نیروگاه بندرعباس گفت: پرههای توربین ال پی، بهدلیل شکستگی در زمستان گذشته در نیروگاه تعویض شد، که این عملیات، برای نخستین بار در کارگاه و محیط نیروگاه بندرعباس این کار محقق شد و همچنین بالانس و تنظیمات ثانویه برای نصب آنها در شرکت صورت گرفت.
او گفت: امسال همچنین رکورد تولید شکسته شد و قابلیت تولید هزار و ۵۰ مگاوات در ساعت را در این لحظه داریم و بواسطه برخی از ملاحظات فنی بیشتر از این هم میتوانیم تولید داشته باشیم که در حال حاضر با توجه به طول عمر واحدها و قدیمی بودنشان در یک حاشیه امنیت مگاواتی قابلیت تولید داریم.
نیروگاه بندرعباس با چهار واحد بخاری و ۲ واحد گازی با ظرفیت هزار و ۳۲۰ مگاوات بهعنوان بزرگترین نیروگاه جنوبشرق کشور، نقش بسزایی در پایداری شبکه برق سراسری و تامین برق استان هرمزگان دارد.