مدیر سلامت کار و محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهدگفت: در فصول گرم سال، احتمال شیوع برخی از بیماریها از جمله تب کریمه کنگو بیشتر میشود از همین رو توصیههای عمومی به صورت گسترده در جامعه انجام شده است تا مردم ذبح دام را برای عید قربان به کشتارگاههای رسمی بسپارند.
دکتر فرشید وفا افزود: با وجود اطلاع رسانی گسترده در خصوص احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو در جامعه، هنوز برخی افراد به عرضه دام زنده در شهرها اقدام میکنند از این رو در آستانه عید قربان برنامههای نظارتی تیمهای بهداشت محیط در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد گسترش یافته است.
وی گفت: گروههای بازدید بهداشت محیط در ۲۱ شهرستان خراسان رضوی به همراه گروههای دامپزشکی به صورت ویژه در ایام نزدیک به عید قربان و روز عید بر ذبح دام نظارت میکنند
مدیر سلامت کار و محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: مواردی که در قالب شکایت مردمی اعلام میشود به سرعت بررسی و با متخلفان برخورد قانونی میشود.
دکتر وفا به مردم توصیه کرد: از گوشتهای قربانی که به صورت نذری در اختیار آنها قرار میگیرد پس از گذراندن ۲۴ ساعت داخل یخچال و با پخت کامل بهره بگیرند.
وی گفت: ذبح دام در محیط باز، جاری شدن خون حیوان در معابر و تماس بدون لباس حفاظت فردی با گوشت دام تازه ذبح شده از مواردی است که میتواند خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو را افزایش دهد.