ریما بنت بندر آل سعود، سفیر عربستان سعودی در آمریکا در سخنانی گفت که صلح اسرائیل و فلسطین در راستای چشم انداز ۲۰۳۰، پروژه عظیم اصلاحات اجتماعی سعودی است.
او افزود: «ما میخواهیم فلسطینی پر رونق را ببینیم. چشم انداز ۲۰۳۰ درباره خاورمیانه یکپارچه و پر رونق صحبت میکند. ما خواهان اقتصاد پر رونق دریای سرخ هستیم.»
او در گفتگو با شبکه NBC گفت: «ما نمیگوییم عادیسازی، ما درباره خاورمیانه یکپارچه و متحد [به عنوان] بلوکی مانند اروپا صحبت میکنیم، جایی که همه ما دارای حقوق مستقل و دولتهای مستقل هستیم، اما منافع مشترکی داریم. ادغام به این معناست که مردم ما با هم همکاری کنند، مشاغل همکاری کنند و جوانان ما شکوفا شوند.»
سفیر عربستان افزود: سیاستهای دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در قبال فلسطینیها تلاشها برای دستیابی به صلح گستردهتر در منطقه را پیچیده میکند. رویکرد فعلی اسرائیل در کرانه باختری «بسیار وحشتناک» است و شهرکسازیها «مشکلساز» و «چیزی است که ما در تلاش برای حل آن هستیم. هرگونه راه حلی برای مناقشه باید با صلح عادلانه و کرامت انسانی برای هر دو طرف همراه باشد.»
او همچنین به درخواستهای گزارش شده عربستان برای حمایت آمریکا از توسعه برنامه هستهای این کشور حاشیه خلیج فارس که به عنوان یکی از خواستههای اصلی ریاض در ازای ارتقای روابط با اسرائیل گزارش شده است، پرداخت و گفت که عربستان سعودی همیشه ابتدا به آمریکا خواهد آمد.
او همچنین تاکید کرد که ریاض در حال کار بر روی برنامههایی برای بازگشایی سفارت خود در تهران پس از احیای روابط بین عربستان سعودی و ایران با میانجیگری چین در ماه مارس است، در حالی که درها را برای ادامه همکاری با واشنگتن باز نگه میدارد.
سفیر عربستان سپس از تلاشهای کشورش برای ادغام مجدد سوریه در جهان عرب دفاع کرد و توضیح داد که عربستان از راههای موجود برای رساندن کمکهای بشردوستانه به این کشور جنگزده استفاده میکند.
او افزود: «جنگ در سوریه ۱۲ سال است که ادامه دارد. ما نمیتوانیم دولت شکست خورده دیگری در خاورمیانه داشته باشیم. این غیر منطقی است که اجازه دهیم این اتفاق بیفتد و بنابراین سوال این است که شما چه کار میکنید؟ و این چیزی است که ما سعی میکنیم امروز آن را حل کنیم.»