حسن عنایتی کلیجی رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در جلسه کمیته فنی برنج با محوریت تغذیه در معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در آمل، گفت: مازندران بشدت تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار گرفته و تولید محصولات کشاورزی متاثر از این شرایط است.
او افزود:باید کشتهای ما متناسب با شرایط اقلیمی باشد چراکه به استان کم بارش تبدیل شدیم.
عنایتی گفت:عرفی ارقام جدید متناسب با شرایط اقلیمی استان و مدیریت مزرعه بر اساس شرایط اکولوژیک برای سازگاری با شرایط آب و هوایی استان از رویکردهای نوین در پایداری تولید محصولات کشاورزی استان است.
او افزود: ظرفیت تولید در مزرعه بخوبی پیاده نشده است و نتوانستیم از ظرفیتهای موجود به ویژه تغذیه گیاهی استفاده کافی و لازم را ببریم.
عنایتی گفت:عوامل تغذیهای در تولید پایدار محصولات کشاورزی و در کاهش ضایعات محصولات هم موثر است و نقش اساسی در درآمد اقتصادی کشاورز دارد.
او افزود:ترویج و آموزش کشاورزی و توجه به صنایع کشاورزی برای کاهش ضایعات یکی از راهکارهای موثر در پایداری تولید برنج است.
عنایتی گفت:کنترل کیفی کودهای تولیدی و عوامل تغذیهای از مهمترین اصول در مدیریت تغذیه گیاهی و سلامت محصول، آب و خاک است و کودهای موردنیاز باید به اندازه کافی در دسترس کشاورزان قرار گیرد.
او افزود:مصرف کودهای ریزمغذی هم میتواند در افزایش کمی و کیفی محصول تولیدی موثر باشد و استفاده از این عوامل تغذیهای باید گسترش یابد.