استاندار آذربایجان شرقی در نشست فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی و تاتارستان که در شهر قازان برگزار شد گفت: سفر سال گذشته رئیس جمهور تاتارستان به آذربایجان شرقی نقطه عطفی در توسعه روابط ایران و روسیه محسوب میشود و میتواند آغاز خوبی برای تعمیق مناسبات دوجانبه بین دو نقطه مختلف از دو کشور روسیه و ایران باشد.
وی با اشاره به حضور ۵۰ نفر از بازرگانان و تولیدکنندگان آذربایجان شرقی در سفر به روسیه و جمهوری خودمختار تاتارستان افزود: به دلیل اشتراکات مذهبی و فرهنگی بین دو منطقه ظرفیتهای بالایی برای گسترش مبادلات دو سویه در عرصههای مختلف اقتصادی، صنعتی، بازرگانی و کشاورزی و فرهنگی وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: مبادلات تجاری و اقتصادی بین دو منطقه باید نسبت به گذشته در سطح قابل قبولی ارتقا یابد.
استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: جهت گیری مثبت دولت جمهوری اسلامی و توجه آن به توسعه روابط در بخشهای مختلف با همه کشورهای منطقه مخصوصا کشور دوست و همسایه روسیه و بسترسازی برای سرمایه گذاری، میتواند جمهوری خودمختار تاتارستان و آذربایجان شرقی را به عنوان یک الگوی موفق برای همه مناطق همسایه معرفی کند.
وی یادآوری کرد: آذربایجان شرقی یکی از استانهای مهم کشور در زمینه تولید، تجارت و صادرات در بخشهای مختلف ایران اسلامی محسوب میشود و به دلیل موقعیت جغرافیایی ممتاز و همسایگی با کشورهای اوراسیا قرار گرفتن در مسیر جاده ابریشم و نزدیکی به اروپا در طول تاریخ ایران در بخش تجارت نقش بسزایی داشته است.
وی بیان کرد: غنیترین ذخایر معدنی ایران در آذربایجان شرقی قرار دارد و همین امر در کنار ویژگیهای فوق الذکر این استان را به بهشت سرمایه گذاران تبدیل کرده است.
آقای خرم اضافه کرد: شرایط اقلیمی متنوع، داشتن شهرکهای صنعتی مختلف و نیروی کار متخصص و ارزان، هزینههای پایین تولید و خدمات زیرساختی با کیفیت آذربایجان شرقی را به استان مورد علاقه سرمایه گذاران داخلی و خارجی تبدیل کرده است.
وی ادامه داد: آذربایجان شرقی علاوه بر اینکه بزرگترین معدن مس کشور را در دل خود جای داده از قطبهای گردشگری ایران به شمار میرود و بیش از یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی دارد.
وی افزود: ثبت جهانی بازار تاریخی تبریز، کلیساهای آذربایجان شرقی و ژئوپارک ارس در کنار برخورداری این استان از زیرساختهای ارتباطی مناسب جادهای و ریلی آن را به نقطه قابل توجهی در حوزه سرمایه گذاری تبدیل کرده است.
آقای خرم گفت: وجود منطقه آزاد ارس و واحدهای تولیدی پرتعداد آن میتواند ظرفیت خوبی برای تسهیل و توسعه مناسبات دوجانبه بین استان آذربایجان شرقی و جمهوری خودمختار تاتارستان باشد.
استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: میتوان با برگزاری نشستهای تخصصی و معرفی ظرفیتهای دوجانبه در مسیر ارتقای وضعیت فعلی ارتباطات دوسویه میان آذربایجان شرقی و جمهوری خودمختار تاتارستان گام برداشت.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی دو طرف در تحقق این مهم از طریق تحرک بیشتر اتاقهای بازرگانی نقش مهمی دارند افزود: عزم نهادهای دولتی دو طرف برای کمک به تسریع و تسهیل این روند نیز جدی است و همکاریهای فنی و صنعتی بین دو منطقه میتواند در راستای تقویت خواهرخواندگی بین تبریز و قازان جهش چشمگیری داشته باشد.
رئیس آژانس توسعه جمهوری خودمختار تاتارستان نیز در این دیدار گفت: از ایران تاکنون در حوزههایی مانند کشاورزی و مواد غذایی و تا حدی صنایع سرمایه گذاری در این جمهوری داشته ایم.
وی بیان کرد: ما در زمان حاضر ۱۰۰ پارک صنعتی با امتیازات خوب و دو منطقه ویژه اقتصادی در جمهوری خودمختار تاتارستان داریم.