احمد وحیدی روز دوشنبه در نشستی به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر افزود: پذیرفتنی نیست که جهان مدعی مقابله با پولشویی چشم خود را به راحتی بر پولشویی حوزه مواد مخدر میبندد.
وی با اشاره به کارگروه ویژه اقدام مالی (افای تی اف) ادامه داد: اگر میخواهند با پولشویی مبارزه کنند، چرا پولشویی مواد مخدر که حدود ۴۰۰-۵۰۰ میلیارد دلار جابجایی پول دارد، جدی گرفته نمیشود؟
وزیر کشور اضافه کرد: پنج نهاد اصلی و ۱۴ نهاد فرعی در سطح سازمانهای بین المللی به این موضوع میپردازند، اما نتیجه آن چیست؟ آیا از ۵۰۰ هزار کشته مواد مخدر در سال گذشته کاسته شده است؟ چرا با کشت خشخاش در افغانستان مبارزه نمیشود و برای آن فکری نمیکنند؟
وحیدی با اشاره به وجود بیش از سه هزار و ۸۰۰ شهید و ۱۲ هزار جانباز در حوزه مبارزه جمهوری اسلامی ایران با مواد مخدر اظهار کرد: به گفته سازمانهای بین المللی ۹۲ درصد کشفیات خشخاش، ۵۲ درصد کشفیات مرفین، ۲۷ درصد کشفیات هروئین توسط ایران انجام میشود. چرا با وجود این همه کنوانسیون، پروتکل و سازمانهای اصلی و فرعی بین المللی، هزینه مبارزه با مواد مخدر را فقط ایران باید بپردازد؟
وی با بیان اینکه سالانه حدود ۱۲ هزار تن پیش ساز مواد مخدر به افغانستان میرود، گفت: چرا از انواع روانگردانهای سرطان زایی که با این پیش سازها ساخته میشود، جلوگیری نمیکنند.
وزیر کشور با یادآوری اینکه عدهای دنبال اقتصاد و عدهای هم به دنبال تضعیف جوامع هستند، تاکید کرد: چرا باید جوانها و ملتها از بین بروند؟ آیا نیت سیاسی پشت این قضیه نیست که میخواهند مواد مخدر را در سطح جوامع گسترش دهند؟ آیا آمارها نشان دهنده وجود فکر و جریانی پشت این قضیه نیست؟
وحیدی با انتقاد از مجامع بین المللی اظهار کرد: کمک بین المللی در این زمینه به ایران داده نمیشود. چطور میتوان گفت که دنیا به دنبال مبارزه با مواد مخدر است و مردم و خانوادههای شهدا قبول کنند
وی با طرح این سوال که سیاستهای خبیثانه مافیای بین المللی در خدمت چه کسانی است، گفت: چرا ا قتصاد آنها مورد هدف قرار نمیگیرد؟ اینها لیست سوالاتی است که در نزد ملت ما مطرح است.
وزیر کشور افزود: چرا با این مساله به شکل یک موضوع غیر حساس برخورد میشود؟ چرا ایران باید به تنهایی مبارزه کند؟ اگر میتوانید آمار ارائه کنید که کشور دیگری همچون ایران در این زمینه مبارزه میکند.
وحیدی ادامه داد: این شک و تردید ما نسبت به سیاستهای مافیایی بین المللی است که بخشی توسط همین دولتها اداره یا نادیده گرفته میشود. چطور میشود این حجم از تراکنش اقتصادی در حوزه مواد مخدر در جهان کنترل نشود؟
وی در ادامه از ستاد مبارزه با مواد مخدر و دستگاههای همکار آن تشکر کرد و یادآور شد: حضور رئیس جمهوری به عنوان رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر نشان دهنده میزان اهمیت این موضوع در جمهوری اسلامی ایران است که نمونه دیگری در جهان برای آن نمیتوان یافت.
رئیس شورای امنیت کشور به مساله پیشگیری هم پرداخت و اضافه کرد: باید هم در حوزه پیشگیری و هم در حوزه درمان روزآمد شد.
وحیدی خواستار بررسی ویژه پیشنهادهای ستاد مبارزه با مواد مخدر در حوزه درمان شد و عنوان کرد: در حوزه پیشگیری هم باید در حوزه آموزش اقدام شود.
وی با تاکید بر مصون سازی در همه سطوح از طریق آموزش گفت: با توجه به سیاست حاکم در سطح بین الملل که به دنبال ترویج مصرف مواد مخدر است، نیازمند مصون سازی در همه سطوح هستیم.
وزیر کشور خطاب به استانداران هم اظهار کرد: این مساله را جدی بگیرید. مهمترین اقدام ما در این حوزه خواهد بود و جوانان و خانوادهها باید نسبت به پیامدهای گرفتار شدن در این مواد افیونی آشنا شوند.
وحیدی افزود: در حوزه درمان هم باید روزآمد عمل کنیم. باید روشهای موثری را اتخاذ کنیم تا بعد از پیشگیری، موثر باشد.
وی ادامه داد: ما از نهادهای بین المللی که ناامید هستیم، اما در حوزه داخلی باید کمک کرد. باید به توان خود متکی شویم و امیدواریم این نشستها به یک گام بلند برای کاهش مصرف مواد مخدر در کشور منجر شود.
هم آب را مثل لشگر یزید بسته اند، هم با کاشت خشخاش مردم را نابود می کنند.
بی شرف ها