دبیر شورای عالی امنیت ملی با تبیین الزامات تمدن سازی که مبتنی بر استخراج درست سوالات اساسی و پاسخگویی به آن متناسب با محیط داخلی و تجارب به دست آمده است؛ افزود: ایجاد همگرایی در حوزههای راهبردی برای قرار گرفتن در مسیر تمدن سازی ضروری است.
احمدیان گفت: اقتدار دفاعی کشور و پیشرفتهای خیره کننده وزارت دفاع در حوزه فناوری و تولید انواع تجهیزات دفاعی ناشی از پیروی از الزامات تمدن سازی مبتنی بر اصول و ارزشهای انقلاب اسلامی است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، منشاء برخی عقب ماندگیها و ناکامیها در کشور از جمله در حوزه اقتصادی را ناشی از رویکرد تمدن پذیری و پیروی از الگوهای وارداتی ذکر کرد و افزود: راه برون رفت از چالشهای اقتصادی نیز بازگشت و بازتولید الگوهای بومی برای تمدن سازی است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی یکی از الزامات تمدن ساز بودن را تفکر پویا و به تعبیری اجتهاد مستمر و حل مسائل در میدان ذکر کرد و افزود: تمدن پذیری، نقطه مقابل جریان تمدن سازی بوده و ویژگی آن تقلید و ایستایی است.
وی افزود: وقتی ما تمدن پذیر هستیم که مسائل ما را دیگران تعریف کنند و راه حل و پاسخش را هم آنان تعیین کنند.
احمدیان در ادامه گفت: هنر وزارت دفاع از ابتدا این بوده که مسائل را در میدان رصد کرده و متناسب با آن به راه حل متناسب رسیده است. احمدیان خاطرنشان کرد: نتیجه این رویکرد، شکل گیری فرایندهای تحقیقاتی مبتنی بر میدان است که در بخش دفاعی شکل گیری تمدن مبتنی بر ارزشهای انقلاب اسلامی شده است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در پایان با قدردانی از مجاهدتهای ارزشمند مدیران، دانشمندان و متخصصان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و صنعت دفاعی، اظهار امیدواری کرد؛ وزارت دفاع آینده نیز با پیروی از الگوی تمدن سازی همچنان تحول زا و اقتدار آفرین باشد.