هوا طبع شاعرانه‌ای دارد آنچنان که درخت، غزلی نو بهارانه در تنور داغ تابستانه با قافیه زرد زردآلو و ردیف سرخ گیلاس تکدانه نوبرانه بر روی هر ورق‌اش دفتری است، نوشته است.

خورشید هر چه گرما دارد را بر روی رُود می‌ریزد، باد دست علف را گرفته است و صدای سبزینه آن گیاه میوه دار در هیاهوی صدای پرندگان نشسته بر درخت، گم می‌شود.

باغ به بلوغ میوه رسیده است، گندم گونه‌های گلگون از برشته شدن زیر نور آفتاب را به خاطر سپرده است تا به سپید دم آرد شدن برسد.

هوای تابستانی چهارمحال و بختیاری برای پذیرایی از مهمانانی که این روز‌ها از گرمای بالای ۴۰ درجه گلافه شده‌اند، سر ارادت و تعظیم فرود می‌آورد تا میهمانانش یکی یکی وارد این استان شوند.

سکانس اول؛ خانواده‌ای که از تهران آمده است، از مرد مهربان باغبان می‌پرسند که باغش را برای یکی دو شب اجازه می‌دهد؟ جواب قاطع مرد باغبان نه است، چرا؟ چون پارسال برخی از گردشگران بدون اجازه وارد باغ شدند، علاوه بر اینکه زباله‌ها ریختند و رفتند و آتش اجاق آشپزی خود را خاموش نکرده بودند، به چند درخت طناب برای تاب بازی کودکان بسته بودند و تعدادی شاخه را شکسته بودند.


بیشتر بخوانید


سکانس دوم؛ یک خانواده گردشگر خارجی که از گلخانه‌ها دیدن کرده و خسته است، دلش هوس یک قهوه داغ در دل طبیعت کرده است، از صاحب گلخانه می‌پرسید که کافی‌شاپ گلخانه کجاست؟ مرد گلخانه‌دار می‌گوید: اینجا فقط گیاه کشت می‌شود و گاهی که بازار خوب باشد سیفی‌جات و توت فرنگی نیز کشت می‌شود.

برداشت گیلاس

سکانس سوم؛ صدای همهمه رود تا پای کوه، سه چهار خانواده‌ای که از شمال آمده‌اند را تا دم درب مزرعه پرورش غزل آلا می‌برند، یکی از خانواده پیشنهاد می‌دهد ناهار سفارش کباب ماهی را در مزرعه پرورش ماهی بدهند، اما رستورانی در مزرعه پرورش ماهی وجود ندارد.

به گفته برخی از کارشناسان، بهره‌مندی از باغات و مزارع پرورش ماهی در چهارمحال و بختیاری ظرفیتی خیلی مهم برای توسعه گردشگری کشاورزی در این استان است که هنوز مغفول مانده است.

این استان رتبه نخست تولید بادام در کشور را دارد و در بخش تولید هلو یکی از استان‌های پیش رو است و باغات سامان و بن و فعالیت‌های کشاورزی در سایر نقاط چهارمحال و بختیاری ظرفیت گردشگری کشاورزی را برای این استان فراهم کرده است هر چند تاکنون به این ظرفیت توجه نشده بود.

گردشگری کشاورزی یک فرصت مطلوب برای چهارمحال و بختیاری است که گردشگران از محصولات کشاورزی به صورت مستقیم بهره می‌برد و به نوعی تولید از مزرعه تا مصرف قلمداد می‌شود.

برداشت محصول

معروفیت بادام مامایی چهارمحال و بختیاری نه در ایران که برخی از کشور‌های دیگر به ویژه و خاصه در هندوستان شناخته شده‌تر است، که گاهی گفته می‌شود این محصول با بسته‌بندی هندی راهی اروپا می‌شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری از اعلام آمادگی ۱۶۰ سرمایه‌گذار برای فعالیت و سرمایه‌گذاری در شهرک تخصصی و صنعتی بادام شهرستان سامان خبر داد.

حسین برزگر تاکید کرد: زیرساخت‌های شهرک تخصصی بادام از سوی شرکت شهرک‌های صنعتی چهارمحال و بختیاری فراهم و فراخوان جذب سرمایه‌گذاران در این شهرک انجام شده است.

وی با اشاره به اعلام آمادگی ۱۶۰ سرمایه‌گذار برای سرمایه‌گذاری در شهرک صنعتی تخصصی بادام سامان افزود: اهلیت‌سنجی این سرمایه‌گذاران به‌سرعت انجام خواهد شد.

ظرفیت کشاورزی چهارمحال و بختیاری چقدر است؟

رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری می‌گوید: ۲۵۰ هزار هکتار سطح زیر کشت محصولات کشاورزی در استان داریم که از این میزان یک میلیون و ۶۳۰ هزار تن محصول به ارزش ۳۰ هزار میلیارد تومان تولید می‌شود.

حسین برزگر افزود: سهم بخش کشاورزی استان در تولید ناخالص داخلی استان ۲۱ درصد و سهم اشتغال آن ۲۲ درصد است در حالی که این شاخص‌ها به ترتیب در کشور ۸.۴ و ۱۶ درصد است که نشان از جایگاه قابل توجه بخش کشاورزی در شاخص‌های اقتصادی استان دارد.

وی اضافه کرد: سال گذشته نیز دو هزار و ۴۵۴ شغل جدید در بخش کشاورزی استان ایجاد شد که بر اساس آن توانستیم ۱۰۲ درصد تعهدات خود در سامانه رصد را ایفا کنیم.

برزگر گفت: با تدوین سیاست‌ها و راهبرد‌های تحقق شعار در تلاشیم تا طی یک برنامه پنج ساله، سالانه ۲ درصد تولیدات کشاورزی استان افزایش پیدا کند.

وی، ایجاد ۱۳ شهرک گلخانه‌ای، احداث ۴۳ مجتمع دامپروری و توسعه واحد‌های صنعتی دامپروری را از دیگر برنامه‌های استان برای ارتقای ضریب امنیت غذایی در استان برشمرد و افزود: سال گذشته ۵۰۰ جواز تاسیس برای توسعه واحد‌های گلخانه‌ای، مجتمع‌های دامپروری و مزارع شیلات در استان صادر شد که بخشی از این واحد‌ها امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
زاگرسیان
۱۱:۲۲ ۰۵ تير ۱۴۰۲
چرا باید اینقدر در بسته بندی ضعیف باشیم که بادام مامایی چهارمحال و بختیاری بنام هند و زعفران بنام اسپانیا صادر شود در صورتیکه کار باغداران و کشاورزان و زحمتکشان ایران زمین بدون فرآوری و ارزش افزوده مفت فروشی میشود