حمیدرضا هادی گفت: موزه خط و کتابت نی ریز بزرگترین موزه خط و کتابت در جنوب کشور است که در گالری اصلی این موزه مرقعات خوشنویسی و کتب خطی و قدیمیترین سنگ قبر تاریخ دار ایران که در روستای غوری شهرستان نی ریز کشف شده نگهداری میشود که چشم هر بینندهای را مجذوب خود کرده است.
او با بیان این که وجود خوشنویسان و کاتبان قرآن در این شهرستان در دورههای مختلف خصوصا از دوره صفویه به بعد شهرستان نی ریز را به عنوان شهر خوشنویسان معرفی کرده است، گفت: یکی از این بزرگان استاد میرزا احمد نی ریزی است که آرامگاه این استاد شهیر در کنار موزه واقع شده است.
مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نی ریز گفت: شهرستان نیریز طبق یافتههای تاریخی و مطالعات باستانشناسی که انجام شده مربوط به ۳۵ هزار سال قبل است که از لحاظ قدمت، این شهرستان در استان حرف اول را میزند.
هادی گفت: در دورههای تاریخی متفاوت آثار تاریخی متعددی داشتیم که مسجد جامع کبیر نیریز با قدمت بیش از یکهزار سال از مهمترین این ٍآثار محسوب میشود؛ همچنین بر اساس گدازههای آهن این فرضیه قوت را میبخشد که نی ریز در دوره هخامنشی یکی از کارخانههای اسلحه سازی در دوره هخامنشی بوده است و حتی در الواح تخت جمشید نی ریز بنام نرزن دیده شده است.
او همچنین به بزرگترین آبشار فصلی خاورمیانه در شهرستان نی ریز با نام آبشار تارم اشاره کرد و گفت: آبشار تارم نی ریز در پنج کیلومتری نی ریز و در دامنه کوههای جنوبی این شهرستان واقع شده و تلفیقی از زیباییهای طبیعی، چون چشمه، کوه، جنگل یک قنات زیبا به نام ابازردشت بر زیبایی آن افزوده است.
این مقام مسئول همچنین اظهار کرد: در حوزه بومگردی و مناطق نمونه گردشگری میتوان به منطقه بهرام گور و وجود طبیعت بکر و گونههای متنوع جانوری؛ همچنین دریاچه بین المللی بختگان اشاره کرد. گفتنی ات که سه اقامتگاه بومگردی در سطح شهرستان مشغول به فعالیت هستند.
هادی در ادامه به ثبت ۷۳ اثر ملی این شهرستان، بیان کرد: مسجد جامع نی ریز در حال ثبت جهانی شدن است.
مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نی ریز با اشاره به اینکه این شهرستان بزرگترین شهرستان معدنی استان فارس محسوب میشود، گفت: وجود معادن غنی سنگهای قیمتی این شهرستان در حوزه صنایع سنگ تراشی و گوهرتراشی نسبت به حتی سایر استانهای کشور از جمله استان زنجان پیشتاز است و حرفی برای گفتن دارد.
او با اشاره به احیا هنرهای سنتی، بیان کرد: این شهرستان در حوزه صنایع دستی از جمله تولید سفال و چاقو سازی پیشتاز است و بزرگترین کارگاه چاقو سازی سنتی در نی ریز مشغول به فعالیت است.
هادی در پایان به فعالیت ۳ مرکز صنایع دستی و ۲۵۳ صنعتگر در شهرستان نیریز اشاره کرد و گفت: سرای تاریخی فاتح از زیباترین بناهای تاریخی، سرای شمشیری و خانه هنرهای سنتی داریم.